1. Hygiena a technológia spracovania vedľajších jatočných produktov, skladovanie vedľajších jatočných produktov vrátane ŠRM. Farmaceutické suroviny . 2. Cudzorodé látky v potravinách - aditívne látky a prísady. Cudzorodé látky v potravinách kontaminanty 3. Základy technológie mäsovej výroby 4. Hygiena a technológia solenia a údenia, vyfarbovacie pochody, prísady zlepšujúce Vyfarbovanie, sušenie mäsa a výrobkov. 5. Hygiena a technológia chladenia a mrazenia 6, Balenie pod ochrannou atmosférou, vákuové balenie, ožarovanie mäsa ionizujúcim žiarením, ultrafialové svetlo. 7. Mäsové výrobky, Sortiment mäsových výrobkov 8. Hygiena a technológia tukov 9. Hygiena konzerv, chyby konzerv. 10 -11. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky 39/2007 Z.z. z 12. decembra 2006 o veterinárnej starostlivosti. Predmet úpravy, Vymedzenie niektorých pojmov, Veterinárne požiadavky. Výkon štátnej správy vo veterinárnej oblasti v zmysle zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti. Organizácia a pôsobnosť orgánov štátnej správy vo veterinárnej oblasti. 12 - 13. Nariadenie EP a rady č. 853/2004 ustanovujúce špecifické hygienické požiadavky pre hygienu potravín, Nariadenie EP a rady 854/2004 – špecifické pravidlá na organizáciu oficiálnej kontroly produktov živočíšneho pôvodu určených pre ľudskú spotrebu, Prakt.cvič. - Laboratórne vyšetrenie mäsa - Hygiena a technológia solenia a údenia - Hygiena výroby tepelne opracovaných mäsových výrobkov - Hygiena a technológia spracovania tukov - Laboratórne vyšetrenie tukov - Laboratórna analýza mäsových výrobkov - laboratórna analýza polokonzerv a konzerv - Vedľajšie jatočné produkty a odpady |