PREDNÁŠKY 1. Právna úprava súvisiaca s produkciou hydinového mäsa. Význam, zloženie a spotreba hydinového mäsa u nás a v zahraničí. Hydinové bitúnky 2. Hygiena a technologický postup opracovania jatočnej hydiny. 3. Zdravotná prehliadka jatočnej hydiny, zdravotné označovanie. 4. Postmortálne zmeny v mäse hydiny. 5. Porciovanie hydiny. Chladenie a zmrazovanie hydiny. Úprava a triedenie hydiny. Skladovanie, balenie a preprava hydinového mäsa. 6. Nutričná a technologická hodnota konzumných vajec. Triedy kvality. 7. Metódy konzervácie vajec. Hygiena a technológia výroby vaječných výrobkov. 8. Chemické zloženie a nutričná hodnota mäsa rýb. Postmortálne zmeny v mäse rýb. Ošetrenie rýb po ulovení a metódy ich konzervácie. 9. Hygiena a technológia spracovania sladkovodných a morských rýb. 10. Hygiena a technológia produkcie včelieho medu. 11. Lov zveri a prvotné ošetrenie zveriny. Zdravotná prehliadka zveriny. 12. Postmortálne zmeny v mäse zveri. Manipulácia so zverinou a jej spracovanie. 13. Hygiena a technológia spracovania niektorých ďalších druhov živočíchov (pštros, králik). CVIČENIA 1. Nákup, hygiena a technológia jatočného opracovania hydiny. 2. Hygiena a technológia jatočného opracovania hydiny (Hydina Košice). 3. Zdravotná prehliadka hydiny. 4. Laboratórne vyšetrenie chladenej a hlbokozmrazenej hydiny. 5. Rozkladné zmeny v hydinovom mäse a ich dôkaz. 6. Hygiena a technológia spracovania morských a sladkovodných rýb (Ryba Košice). 7. Laboratórne vyšetrenie rýb a rybacích výrobkov. 8. Laboratórne vyšetrenie vajec. 9. Laboratórne vyšetrenie vaječných výrobkov. 10. Laboratórne vyšetrenie medu. 11. Vyšetrenie a prehliadka zveriny, spracovanie zveriny. 12. Hygienické požiadavky na predaj a dodávanie malého množstva prvotných produktov živočíšneho pôvodu. 13. Zápočtový test |