Form, course-load and method od study: | |
Method of study: | prezenčnáprezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Lecturer: | |
Instructor: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E). | |
Learning outcomes | |
Výsledky vzdelávania sú overované vypracovaním seminárnej práce, jej obhajobou a záverečnou skúškou. |
|
Brief outline of the course | |
Najčastejšie ochorenia žalúdka a čriev neinfekčnej a infekčnej etiológie. Klinická manifestácia, diferenciálna diagnostika ochorení žalúdka a čriev. Diagnostické metódy v gastroenterológii. Konzervatívna, chirurgická terapia a terapeutické zásahy pri ochoreniach žalúdka a čriev. Prevencia a preventívne opatrenia pri predchádzaní vzniku gastrointestinálnych ochorení. |
|
Course syllabus | |
Odporúčaný semester/trimester štúdia: 5. a 6. semester Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: Prednáška / Cvičenie 30 hodín prednášok, 100 hodín praktickej výučby a 150 hodín samoštúdium Prezenčná metóda, v prípade nepriaznivej epidemiologickej situácie možnosť realizácie prednášok formou online Počet kreditov: 10 |
|
Recommended literature | |
Constable, P0 D., Hinchcliff, K. W., Done, S. H., Grunberg, W.: Veterinary Medicine, 11th edition, Elsevier, St. Louis, 2017 Gaschen, Habil Advances in Gastroenterology, An Issue of Veterinary Clinics of North America: Small Animal Practice, Elsevier - Health Sciences Division, 2020 |
|
Conditions for completion of course | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E). Záverečné hodnotenie: Hodnotenie známkou sa uskutočňuje podľa klasifikačnej stupnice, ktorú tvorí šesť klasifikačných stupňov: A výborne (vynikajúce výsledky) 91 – 100 %, B veľmi dobre (nadpriemerné výsledky) 81 – 90 %, C dobre (priemerné výsledky) 71 – 80 %, D uspokojivo (prijateľné výsledky) 61 – 70 %, E dostatočne (výsledky spĺňajú minimálne kritériá) 51 – 60 %, FX nedostatočne 50 a menej %.
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
NOTES | |
Podmieňujúce predmety: nie sú vyžadované |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 14.09.2022 | |||||
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Pavol Mudroň, PhD., Dip. ECBHM |