Form, course-load and method od study: | |
Form of study: | Cvičenie |
Course-load: | Per week: 2 - Per study period: 26 (recommended, in hours) |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Instructor: | |
Examiner: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Študijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou. | |
Learning outcomes | |
Výsledkom je osvojenie si základov manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín. Pre tento účel je cieľom zvládnutie základných princípov a požiadaviek STN EN ISO 9000 a 9001 a následne systémy manažérstva bezpečnosti potravín ustanovené v STN EN ISO 22000. V kontexte medzinárodného uznania certifikátov kvality je potrebné osvojiť si aj základné princípy a požiadavky International Food Standardu a BRC (British Retail Consortium). |
|
Brief outline of the course | |
Osnova predmetu bola vypracovaná s cieľom osvojiť si základy manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín v nasledujúcich oblastiach: Kvalita a bezpečnosť potravín. Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín. Systémy riadenia kvality potravín. Komunikácia. TQM, STN ISO 9000: 2005. STN ISO 9001: 2008. Programy podpory a HACCP. STN ISO 22000: 2005. STN ISO 22000: 2005. International Food Standard. BRC (British Retail Consortium. Úradná kontrola. Audit SMK. SNAS(Slovenská národná akreditačná služba) |
|
Course syllabus | |
1 Kvalita a bezpečnosť potravín 2 Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín 3 Systémy riadenia kvality potravín, Komunikácia 4 STN ISO 9000: 2005 5 STN ISO 9001: 2008 6 Programy podpory a HACCP 7 STN ISO 22000: 2005 8 STN ISO 22000: 2005 9 International Food Standard |
|
Recommended literature | |
STN EN ISO 9000 STN EN ISO 9001 STN EN ISO 22000 International Food Standard Mateides, A. a kol.: Manažérstvo kvality. ISBN: 80-8057-656-4, Vydavateľstvo EPOS, 2006, B5, s. 752 |
|
Conditions for completion of course | |
Obsahová prerekvizita: Hygienické požiadavky na potravinársku výrobu. Priebežné hodnotenie: nie je Podmienky na absolvovanie predmetu: Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Študijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou. Záverečné hodnotenie: skúška
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
NOTES | |
žiadne |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 29.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc. |