Form, course-load and method od study: | |
Form of study: | Prednáška / Cvičenie |
Course-load: | Per week: 1 / 2 - Per study period: 13 / 26 (recommended, in hours) |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Lecturer: | |
Instructor: | |
Examiner: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky. | |
Learning outcomes | |
Študent získava absolvovaním predmetu základné vedomosti o základných biotechnologických postupoch pri výrobe potravín. Po absolvovaní praktických cvičení získa študent schopnosť samostatne pracovať a vyhodnocovať technologické postupy a normy používané v potravinárskom sektore využívajúcom biotechnológie. |
|
Brief outline of the course | |
Technologické postupy používané pri výrobe potravín. Činnosť enzýmov, vitamínov a ostatných bioaktívnych látok. Technológia výroby fermentovaných potravín – medovina, cider, čili omáčky, kvasené ovocie, ocot, horčica, kimchi a iné. Praktické zvládnutie technologických postupov výroby a konzervácie potravín. Identifikácia nebezpečenstiev, ktoré sú spojené s výrobou fermentovaných potravín. |
|
Recommended literature | |
1. Fellows, P. J. Food Processing Technology, 3rd ed. Cambridge: Woodhead Publishing, 2009, 928 s. ISBN 978-1-84569-216-2. 2. Holban, A.M., Grumezescu, A.M.: Advances in biotechnology for food industry. Amsterdam: Elsevier, 2018, 481 s. ISBN 978-0-12-811443-8. 3. Panesar, P.S., Marwaha, S.S. Biotechnology in Agriculture and Food processing, Boca Raton: CRC Press, 2017, 637 s. ISBN 978-1-13807-326-5. |
|
Conditions for completion of course | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky. Záverečné hodnotenie: A - 91-100% B - 81-90% C- 71-80% D - 61-70% E - 51-60% Fx - 50% a menej
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 23.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc. |