Legislatívne výroby krmív a potravín

Study programme: nutrition of animals and dietetics full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTaZbp/LVKaP-df/PP/22    Short: LVKaP-df/PP
  •  Profile course
  •  Credits: 10
  •  Completion method: Skúška
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
Learning outcomes
Výsledky vzdelávania sú overované vypracovaním seminárnej práce, jej obhajobou a záverečnou skúškou.
Brief outline of the course
Krmivové práva, právne predpisy upravujúce požiadavky na kvalitu a zdravotnú bezpečnosť krmív. Krmivársky zákon. Technológia výroby a hygiena krmív. Uvádzanie krmív na trh a jeho používanie. Doplnkové látky vo výžive zvierat. Nežiaduce látky v krmivách. Krmivá živočíšneho pôvodu. Geneticky modifikované potraviny a krmivá. Potravinové právo. Všeobecné a osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho a rastlinného pôvodu. Označovanie potravín. Úradné kontroly zabezpečenia uplatňovania potravinového a krmivového práva a pravidiel pre zdravie zvierat, pre zdravie rastlín a pre prípravky na ochranu rastlín. Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá.
Recommended literature
Nagyová A., Korim P., Takáčová D. Legislatíva potravín a krmív. UVLF Košice, 2017.
Nagyová A. Potravinové a krmivové právo. UVLF Košice, 2020, ISBN 978-80-8077-700-5, str. 134.
Magic D., Angelovičová M., Bindas Ľ., Jenčík F., Demeterová M., Vajda V. Výživa a kŕmenie zvierat, 2000, ISBN 978-80-88985-13-6, str. 266.
Vajda V., Demeterová M., Magic D. Výživa a kŕmenie zvierat. Košice, Vysoká vojenská škola letectva gen. M.R. Štefánika, 1994, ISBN 978-80-7166-011-8, str. 348.
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
  slovak   
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 26.08.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Peter Popelka, PhD.
Skip to content