Systémy riadenia kvality potravín

Study programme: feed and foodstuff safety external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTaZbp/SRKP BKaPef/22    Short: SRKP BKaPef
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: summer semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Študijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou.
Learning outcomes
Výsledkom je osvojenie si základov manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín. Pre tento účel je cieľom zvládnutie základných princípov a požiadaviek STN EN ISO 9000 a 9001 a následne systémy manažérstva bezpečnosti potravín ustanovené v STN EN ISO 22000. V kontexte medzinárodného uznania certifikátov kvality je potrebné osvojiť si aj základné princípy a požiadavky International Food Standardu a BRC (British Retail Consortium).
Brief outline of the course
Osnova predmetu bola vypracovaná s cieľom osvojiť si základy manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín v nasledujúcich oblastiach: Kvalita a bezpečnosť potravín. Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín. Systémy riadenia kvality potravín. Komunikácia. TQM, STN ISO 9000: 2005. STN ISO 9001: 2008. Programy podpory a HACCP. STN ISO 22000: 2005. STN ISO 22000: 2005. International Food Standard. BRC (British Retail Consortium. Úradná kontrola. Audit SMK. SNAS(Slovenská národná akreditačná služba)
Course syllabus
1 Kvalita a bezpečnosť potravín
2 Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín
3 Systémy riadenia kvality potravín, Komunikácia
4 STN ISO 9000: 2005
5 STN ISO 9001: 2008
6 Programy podpory a HACCP
7 STN ISO 22000: 2005
8 STN ISO 22000: 2005
9 International Food Standard
Recommended literature
STN EN ISO 9000 STN EN ISO 9001 STN EN ISO 22000 International Food Standard Mateides, A. a kol.: Manažérstvo kvality. ISBN: 80-8057-656-4, Vydavateľstvo EPOS, 2006, B5, s. 752
Conditions for completion of course
Obsahová prerekvizita:
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobu.
Priebežné hodnotenie:
nie je
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Študijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou.
Záverečné hodnotenie:
skúška
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
NOTES
žiadne
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 29.11.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content