Zdravotná bezpečnosť a kvalita potravín z biotechnologickej výroby

Study programme: feed and foodstuff safety external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTaZbp/ZBaKPBV BKaPef/22    Short: ZBaKPBV BKaPef
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •   Lectures: 1 / Practice: 2
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Prednáška / Cvičenie
Course-load: Per week: 1 / 2   -   Per study period: 13 / 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky.
Learning outcomes
Študent získava absolvovaním predmetu základné vedomosti o základných biotechnologických postupoch pri výrobe potravín. Po absolvovaní praktických cvičení získa študent schopnosť samostatne pracovať a vyhodnocovať technologické postupy a normy používané v potravinárskom sektore využívajúcom biotechnológie.
Brief outline of the course
Technologické postupy používané pri výrobe potravín.
Činnosť enzýmov, vitamínov a ostatných bioaktívnych látok.
Technológia výroby fermentovaných potravín – medovina, cider, čili omáčky, kvasené ovocie, ocot, horčica, kimchi a iné.
Praktické zvládnutie technologických postupov výroby a konzervácie potravín.
Identifikácia nebezpečenstiev, ktoré sú spojené s výrobou fermentovaných potravín.
Recommended literature
1. Fellows, P. J. Food Processing Technology, 3rd ed. Cambridge: Woodhead Publishing, 2009, 928 s. ISBN 978-1-84569-216-2.
2. Holban, A.M., Grumezescu, A.M.: Advances in biotechnology for food industry. Amsterdam: Elsevier, 2018, 481 s. ISBN 978-0-12-811443-8.
3. Panesar, P.S., Marwaha, S.S. Biotechnology in Agriculture and Food processing, Boca Raton: CRC Press, 2017, 637 s. ISBN 978-1-13807-326-5.
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky.
Záverečné hodnotenie:
A - 91-100%
B - 81-90%
C- 71-80%
D - 61-70%
E - 51-60%
Fx - 50% a menej
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 23.11.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content