Jazyk nemecký

Study programme: feed and foodstuff safety external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVVP/J-N1 BKaPef/22    Short: J-N1 BKaPef
  •  Credits: 0
  •  Completion method: Zápočet
  •  
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Instructor:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %.
Learning outcomes
Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o rozdelení rastlinnej ríše, význame rastlín vo všeobecnosti a zvlášť kultúrnych rastlín (KR), charakterizovať jednotlivé skupiny KR, špecifikovať skupiny krmovín; informovaťo hygiene kŕmenia (kvalita a kvantita kŕmnej dávky), o vplyve kvality životného prostredia na kvalitu potravín, výživovej hodnote mäsa, mlieka, mäsových a mliečnych produktov; zvládnuť podporné gramatické penzum;
Brief outline of the course
životopis; štúdium na UVLF; kultúrne rastliny a krmovinárstvo, požiadavky hygieny kŕmenia - zdravotne nezávadné krmivo, zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva; kvalita životného prostredia, potravinový reťazec, zdravotne nezávadné potraviny - mäso, mlieko; podporná gramatika;
Course syllabus
1. Životopis, zhrnutie základnej gramatiky
2. Štúdium na VŠ, zhrnutie základnej gramatiky
3. Pasívum, gram. cvičenia
4. Kultúrne rastliny, klasifikácia KR, zhrnutie zákl. gramatiky
5. Krmovinárstvo - zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva
6. Zdravá výživa - úloha Štátnej veterinárnej správy, dovoz potravín; atribút
7.Kvalita životného prostredia a zdravotne nezávadné potraviny, potravinový reťazec; substantivizácia atribútu
8. Faktory ovplyvňujúce kvalitu mäsa, senzorické hodnotenie, prívlastková väzba
9. Mäsové výrobky - kontrola technologických postupov, kvalita mäsových výrobkov
10. Podmienky skladovania, spôsoby kulinárskej prípravy mäsa a mäsových výrobkov
11. Mlieko, mliečne výrobky, pasterizácia
12. Prezentácie
13. Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Recommended literature
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly,
didakticky spracované aktuálne odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Conditions for completion of course
Priebežné hodnotenie:
účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %.
Záverečné hodnotenie:
zápočet
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.0
 
Date of last modification: 21.11.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content