Form, course-load and method od study: | |
Form of study: | Cvičenie |
Course-load: | Per week: 2 - Per study period: 26 (recommended, in hours) |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Instructor: | |
Examiner: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach). | |
Learning outcomes | |
SK Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o hygienicky nezávadnom skladovaní potravín vrátane vajec, o správnej technológii konzervovania, o negatívnom vplyve chorôb zvierat na kvalitu potravín, o mechanizmoch na kontrolu nezávadnosti potravín; zvládnuť potrebné gramatické penzum |
|
Brief outline of the course | |
Hygienicky nezávadné skladovanie potravín a vajec. Konzervovanie potravín. Ochorenia spôsobené kontaminovanými potravinami. Infekčné choroby zvierat s negatívnym účinkom na kvalitu potravín. Multirezistentné baktérie. Kontrola kvality potravín. Podporná gramatika |
|
Course syllabus | |
1. Zhrnutie učiva z predchádzajúceho semestra 2. Konzervovanie potravín, zdravotné riziká, diagnostika nekvalitnej konzervácie 3. Vajcia, skladovanie a ošetrovanie vajec 4. Vírusy a baktérie ako pôvodcovia infekčných chorôb /I CH/ u ľudí a zvierat 5. Negatívne účinky I CH zvierat na kvalitu mlieka a zdravie spotrebiteľov /tuberkulóza, brucelóza, mastitída, slintačka a krívačka/ 6. Potraviny živočíšneho pôvodu ako zdroj salmonelózy 7. Multirezistentné baktérie 8. Epidémie 9. Kontrolné mechanizmy v Nemecku a nem. hovoriacich krajinách 10.Kontrola kvality potravín na Slovensku 11. Vplyv životného prostredia na kvalitu potravín 12. Prezentácie 13.Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu |
|
Recommended literature | |
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín |
|
Conditions for completion of course | |
Priebežné hodnotenie: aktívna účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému Podmienky na absolvovanie predmetu: Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach). Záverečné hodnotenie: skúška
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 21.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc. |