Jazyk nemecký

Study programme: feed and foodstuff safety external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVVP/J-N2 BKaPef/22    Short: J-N2 BKaPef
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: summer semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Learning outcomes
SK
Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o hygienicky nezávadnom skladovaní potravín vrátane vajec, o správnej technológii konzervovania, o negatívnom vplyve chorôb zvierat na kvalitu potravín, o mechanizmoch na kontrolu nezávadnosti potravín; zvládnuť potrebné gramatické penzum
Brief outline of the course
Hygienicky nezávadné skladovanie potravín a vajec. Konzervovanie potravín. Ochorenia spôsobené kontaminovanými potravinami. Infekčné choroby zvierat s negatívnym účinkom na kvalitu potravín. Multirezistentné baktérie. Kontrola kvality potravín. Podporná gramatika
Course syllabus
1. Zhrnutie učiva z predchádzajúceho semestra 2. Konzervovanie potravín, zdravotné riziká, diagnostika nekvalitnej konzervácie 3. Vajcia, skladovanie a ošetrovanie vajec 4. Vírusy a baktérie ako pôvodcovia infekčných chorôb /I CH/ u ľudí a zvierat 5. Negatívne účinky I CH zvierat na kvalitu mlieka a zdravie spotrebiteľov /tuberkulóza, brucelóza, mastitída, slintačka a krívačka/ 6. Potraviny živočíšneho pôvodu ako zdroj salmonelózy 7. Multirezistentné baktérie 8. Epidémie 9. Kontrolné mechanizmy v Nemecku a nem. hovoriacich krajinách 10.Kontrola kvality potravín na Slovensku 11. Vplyv životného prostredia na kvalitu potravín 12. Prezentácie 13.Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Recommended literature
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly
didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Conditions for completion of course
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Záverečné hodnotenie:
skúška
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 21.11.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content