Jazyk anglický

Study programme: feed and foodstuff safety external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVVP/J-A1 BKaPef/22    Short: J-A1 BKaPef
  •  Credits: 0
  •  Completion method: Zápočet
  •  
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent sa musí aktívne zúčastňovať cvičení, pričom môže mať maximálne tri absencie, z ktorých jednu si nemusí nahrádzať. Zvyšné dve si musí študent nahradiť, ak je to v daný týždeň ešte možné, a to tým, že sa zúčastní paralelného cvičenia s inou skupinou. Týmto sa mu absencia nezapočíta. V prípade, že sa študent nemôže zúčastniť cvičenia s inou skupinou, je potrebné, aby si dohodol osobnú konzultáciu s vyučujúcim.
Aktívna účasť je tiež podmienená ústnou prezentáciou na ľubovoľnú tému týkajúcu sa potravín, krmív, zdravia a pod. V priebehu semestra budú jedna až dve písomné previerky, kde študent musí získať minimálne 51% z celkového počtu bodov.
Learning outcomes
Študent ovláda štruktúru univerzity a jeho slovná zásoba je obohatená o výrazy používané v odbornej komunikácii (tvorba, pochopenie, pravidlá výslovnosti) v prítomnom, minulom aj budúcom čase. Študent ovláda problematiku základného delenia mikroorganizmov, baktérii a vírusov. Vie pomenovať časti bunky s jednotlivými funkciami orgánov. Vie pomenovať výživové časti potravín a krmív a rozlišuje biologickú hodnotu potravín z hľadiska prítomnosti proteínov, cukrov, tukov, vitamínov a minerálnych látok potrebných pre rast a funkciu jednotlivých orgánov v organizme. Rozumie stavbe tela a vie vysvetliť základné fungovanie jednotlivých systémov organizmu. Študent si upevní učivo pomocou tvorby množného čísla podstatných mien, modálnych slovies a vzťažných viet. Získané vedomosti dokáže využiť v praxi.
Brief outline of the course
Štúdium na vysokej škole – Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie Slovná zásoba: vzdelávací systém. Gramatika: prípony, predpony, základ slov. Bunka, delenie buniek Slovná zásoba: fagocytóza, pinocytóza. Gramatika: množné číslo podstatných mien. Mikroorganizmy Slovná zásoba: zvieratá a obilie. Gramatika: predložky, gerundium. Organické a inorganické látky. Organizácia tela, telové dutiny. Slovná zásoba: zdravie a správanie zvierat. Gramatika: prítomné časy. Mikroorganizmy. Baktérie Slovná zásoba: rastlinné a živočíšne produkty Gramatika: štruktúra neurčitku. Bakteriálne ochorenia. Vírusy. Slovná zásoba: diagnostika problémov s obilím. Gramatika: príčastie prítomné a minulé. Role-play aktivity. Prezentácia na voľne zvolenú tému.
Course syllabus
Sylabus praktických cvičení:
1. Štúdium na vysokej škole – Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie
2. Bunka
3. Delenie buniek
4. Organické látky
5. Inorganické látky
6. Organizácia tela, telové dutiny
7. Mikroorganizmy
8. Baktérie
9. Ako baktérie spôsobujú ochorenie
10. Vírusy
11. Vírusové ochorenia
12. Role-play aktivity
13. Prezentácia na voľne zvolenú tému
Recommended literature
• CHABNER, David-Ellen: Medical Terminology: A Short Course, Saunders, 2009, s 413, ISBN: 9780323824484
BENSON, Paul; JEŽKOVÁ Lenka, KELLY Milena; Say it in English, SPN, 2012 s 384, ISBN: 978-80-10-02252-6
GRÉSEROVÁ, Gertruda: Angličtina pre študentov UVL Košice, 1993, s 154, ISBN:80-85569-21-3
HEWINGS, Martin: Advanced Grammar in Use, Cambridge University Press, 2013, s 294, ISBN: 9781107697386
MURPHY, Raymond: English Grammar in Use, Cambridge University Press, 2019, s 390, ISBN 9781108457651
O’SULLIVAN, Neil; LIBBIN, James D; Agriculture, Express Publishing, 2011, s 121, ISBN 978-1-78098-378-3
Journals and Internet articles
Conditions for completion of course
Priebežné hodnotenie:
Priebežné testy: 1až 2 za semester.
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent sa musí aktívne zúčastňovať cvičení, pričom môže mať maximálne tri absencie, z ktorých jednu si nemusí nahrádzať. Zvyšné dve si musí študent nahradiť, ak je to v daný týždeň ešte možné, a to tým, že sa zúčastní paralelného cvičenia s inou skupinou. Týmto sa mu absencia nezapočíta. V prípade, že sa študent nemôže zúčastniť cvičenia s inou skupinou, je potrebné, aby si dohodol osobnú konzultáciu s vyučujúcim.
Aktívna účasť je tiež podmienená ústnou prezentáciou na ľubovoľnú tému týkajúcu sa potravín, krmív, zdravia a pod. V priebehu semestra budú jedna až dve písomné previerky, kde študent musí získať minimálne 51% z celkového počtu bodov.
Záverečné hodnotenie:
Zápočtový test s min. 51% úspešnosťou.
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.0
 
Date of last modification: 14.10.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content