Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodu

Study programme: the market and quality of foodstuffs full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTP/SRKPŽP TaKPdf2/18    Short: SRKPŽP TaKPdf2
  •  Credits: 3
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •   Lectures: 1 / Practice: 2
  •   Semester: summer semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Prednáška / Cvičenie
Course-load: Per week: 1 / 2   -   Per study period: 13 / 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Prerequisites:   
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Štúdijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou.
Learning outcomes
Výsledkom je osvojenie si základov manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín. Pre tento účel je cieľom zvládnutie základných princípov a požiadaviek STN EN ISO 9000 a 9001 a následne systémy manažérstva bezpečnosti potravín ustanovené v STN EN ISO 22000. V kontexte medzinárodného uznania certifikátov kvality je potrebné osvojiť si aj základné princípy a požiadavky International Food Standardu a BRC (British Retail Consortium).
Brief outline of the course
Osnova predmetu bola vypracovaná s cieľom osvojiť si základy manažérstva kvality v súvislosti s produkciou potravín v nasledujúcich oblastiach:
Kvalita a bezpečnosť potravín.
Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín.
Systémy riadenia kvality potravín.
Komunikácia.
TQM, STN ISO 9000: 2005.
STN ISO 9001: 2008.
Programy podpory a HACCP.
STN ISO 22000: 2005.
STN ISO 22000: 2005.
International Food Standard.
BRC (British Retail Consortium.
Úradná kontrola.
Audit SMK.
SNAS (Slovenská národná akreditačná služba)
Course syllabus
1 Kvalita a bezpečnosť potravín
2 Základná legislatíva v oblasti kvality a bezpečnosti potravín
3 Systémy riadenia kvality potravín, Komunikácia
4 TQM, STN ISO 9000: 2005
5 STN ISO 9001: 2008
6 Programy podpory a HACCP
7 STN ISO 22000: 2005
8 STN ISO 22000: 2005
9 International Food Standard
10 BRC
11 Úradná kontrola a Audit SMK a SNAS
12 ŠS
13 ŠS
Recommended literature
STN EN ISO 9000
STN EN ISO 9001
STN EN ISO 22000
International Food Standard
Mateides, A. a kol.: Manažérstvo kvality. ISBN: 80-8057-656-4, Vydavateľstvo EPOS, 2006, B5, str. 752
Conditions for completion of course
Obsahová prerekvizita:
Bezpečnostné systémy výroby potravín. Technologické postupy výroby potravín. Tovaroznalectvo potravín.
Priebežné hodnotenie:
Nie je.
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Absolvovanie praktických cvičení v súlade so Štúdijným poriadkom UVLF v Košiciach. Predmet je ukončený skúškou.
Záverečné hodnotenie:
skúška
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
NOTES
Žiadne.
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 39
ABCDEFX
30.7748.7220.510.00.00.0
 
Date of last modification: 29.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Skip to content