Stáž (potravinárske podniky a zariadenia spoločného stravovania)

Study programme: the market and quality of foodstuffs full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTP/Stáž TaKPdf2/18    Short: Stáž TaKPdf2
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet
  •  
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week:    -   Per study period: 20s (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Stáž musí byť absolvovaná v ZS v príslušnom AR do termínu začatia LS. Stáž je v rozsahu 20 hodín. Výber prevádzky je na samotnom študentovi. Študent odovzdá garantovi „Potvrdenie o absolvovaní stáže podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby. Študent pripraví pre uznanie stáže zápočtom „Správu zo stáže“.
Learning outcomes
Študent absolvovaním stáže spoznáva vybrané technologické postupy pri výrobe potravín, oboznamuje sa s mechanizmami kontroly kvality produkovaných potravín a vníma zložitosti, ktoré sú spojené s výrobou potravín, uvádzaním na trh, cenotvorbou pri uplatňovaní výrobkov v závislosti na kvalite a dodávateľsko – odberateľských vzťahoch. Cieľom je získanie poznatkov z reálnej praxe pri výrobe, spracovaní a poskytovaní potravín.
Brief outline of the course
Výrobné zameranie a sortiment potravinárskej výroby, systém stanovenia parametrov kvality produkovaných výrobkov, kontrola ukazovateľov kvality, ich periodicita a príslušné opatrenia. Skúsenosti producenta s uplatnením produkovaných výrobkov na domácom, spoločnom trhu a trhu tretích krajín. Mechanizmy dodávateľsko – odberateľských vzťahov. Vlastné poznatky študenta o kvalite potravinárskych produktov, prínos stáže pre dosiahnutie potrebnej úrovni a pripravenosti v oblasti praktických vedomostí pre budúce povolanie.
Course syllabus
Študent sa pri absolvovaní stáže zameriava na:
a/ Výrobné zameranie potravinárskej prevádzky
b/ Sortiment potravinárskej prevádzky
c/ Systém stanovenia parametrov kvality produkovaných výrobkov a periodicita kontroly ukazovateľov kvality
d/ Skúsenosti producenta s uplatnením produkovaných výrobkov na domácom trhu, spoločnom trhu a trhu tretích krajín
e/ Vlastný poznatok stážistu o kvalite produkovaných výrobkov predmetnej prevádzky
Recommended literature
1. Vnútorné predpisy potravinárskych prevádzok,
2. Zákon NR SR 152/1995 o potravinách v znení neskorších predpisov
(Novela zákona o potravinách, s účinnosťou od 1.7.2022),
a vykonávacie vyhlášky a predpisy k predmetnému zákonu.
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Stáž musí byť absolvovaná v ZS v príslušnom AR do termínu začatia LS. Stáž je v rozsahu 20 hodín. Výber prevádzky je na samotnom študentovi. Študent odovzdá garantovi „Potvrdenie o absolvovaní stáže podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby. Študent pripraví pre uznanie stáže zápočtom „Správu zo stáže“.
Záverečné hodnotenie:
Udelenie zápočtu na základe odovzdania garantovi „Potvrdenia o absolvovaní stáže“, ktoré je podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby a „Správy zo stáže“.
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
  slovak   
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 85
ABCDEFX
0.0100.0
 
Date of last modification: 24.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Skip to content