Form, course-load and method od study: | |
Form of study: | Cvičenie |
Course-load: | Per week: - Per study period: 20s (recommended, in hours) |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Stáž musí byť absolvovaná v ZS v príslušnom AR do termínu začatia LS. Stáž je v rozsahu 20 hodín. Výber prevádzky je na samotnom študentovi. Študent odovzdá garantovi „Potvrdenie o absolvovaní stáže podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby. Študent pripraví pre uznanie stáže zápočtom „Správu zo stáže“. | |
Learning outcomes | |
Študent absolvovaním stáže spoznáva vybrané technologické postupy pri výrobe potravín, oboznamuje sa s mechanizmami kontroly kvality produkovaných potravín a vníma zložitosti, ktoré sú spojené s výrobou potravín, uvádzaním na trh, cenotvorbou pri uplatňovaní výrobkov v závislosti na kvalite a dodávateľsko – odberateľských vzťahoch. Cieľom je získanie poznatkov z reálnej praxe pri výrobe, spracovaní a poskytovaní potravín. |
|
Brief outline of the course | |
Výrobné zameranie a sortiment potravinárskej výroby, systém stanovenia parametrov kvality produkovaných výrobkov, kontrola ukazovateľov kvality, ich periodicita a príslušné opatrenia. Skúsenosti producenta s uplatnením produkovaných výrobkov na domácom, spoločnom trhu a trhu tretích krajín. Mechanizmy dodávateľsko – odberateľských vzťahov. Vlastné poznatky študenta o kvalite potravinárskych produktov, prínos stáže pre dosiahnutie potrebnej úrovni a pripravenosti v oblasti praktických vedomostí pre budúce povolanie. |
|
Course syllabus | |
Študent sa pri absolvovaní stáže zameriava na: a/ Výrobné zameranie potravinárskej prevádzky b/ Sortiment potravinárskej prevádzky c/ Systém stanovenia parametrov kvality produkovaných výrobkov a periodicita kontroly ukazovateľov kvality d/ Skúsenosti producenta s uplatnením produkovaných výrobkov na domácom trhu, spoločnom trhu a trhu tretích krajín e/ Vlastný poznatok stážistu o kvalite produkovaných výrobkov predmetnej prevádzky |
|
Recommended literature | |
1. Vnútorné predpisy potravinárskych prevádzok, 2. Zákon NR SR 152/1995 o potravinách v znení neskorších predpisov (Novela zákona o potravinách, s účinnosťou od 1.7.2022), a vykonávacie vyhlášky a predpisy k predmetnému zákonu. |
|
Conditions for completion of course | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Stáž musí byť absolvovaná v ZS v príslušnom AR do termínu začatia LS. Stáž je v rozsahu 20 hodín. Výber prevádzky je na samotnom študentovi. Študent odovzdá garantovi „Potvrdenie o absolvovaní stáže podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby. Študent pripraví pre uznanie stáže zápočtom „Správu zo stáže“. Záverečné hodnotenie: Udelenie zápočtu na základe odovzdania garantovi „Potvrdenia o absolvovaní stáže“, ktoré je podpísané a potvrdené štatutárnym zástupcom prevádzky alebo ním poverenej osoby a „Správy zo stáže“.
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
slovak |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 85 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 100.0 | ||||
Date of last modification: 24.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD. |