Predaj potravín

Study programme: the market and quality of foodstuffs full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTP/PredajP TaKPdf2/18    Short: PredajP TaKPdf2
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •   Lectures: 1 / Practice: 2
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Prednáška / Cvičenie
Course-load: Per week: 1 / 2   -   Per study period: 13 / 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a cvičeniach. Podmienkou na absolvovanie predmetu je odovzdávanie protokolov, získanie zápočtu a úspešné absolvovanie ústnej skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
Learning outcomes
Získanie poznatkov o predaji potravín konečnému spotrebiteľovi v kontexte ochrany zdravia ľudí a ochrany spotrebiteľa na trhu potravín. Výsledky vzdelávania sú overované zápočtovým testom a záverečnou skúškou.
Brief outline of the course
Potravinové právo. Potravinový reťazec. Európska a národná legislatíva. Predaj potravín. Formy predaja potravín. Zodpovednosť prevádzkovateľa potravinárskeho podniku pri umiestňovaní potravín na trh. Požiadavky na bezpečnosť a kvalitu potravín. Správna hygienická prax. Postupy založené na analýze rizík a kritických kontrolných bodov. Označovanie, reklama a prezentácia potravín. Ochrana spotrebiteľa na trhu s potravinami. Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá. Správne delikty. Register potravín pre potravinový semafor.
Recommended literature
- Nariadenie (ES) č. 178/2002 Európskeho parlamentu a Rady, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín
- Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách
- Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín
- Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom
- Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky č. 127/2012 o označovaní potravín
- Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 250/2007 o ochrane spotrebiteľa
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a cvičeniach. Podmienkou na absolvovanie predmetu je odovzdávanie protokolov, získanie zápočtu a úspešné absolvovanie ústnej skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
Záverečné hodnotenie:
Skúška. Záverečné hodnotenie sa vykonáva klasifikačnými stupňami A, B, C, D, E, FX.
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
  slovak   
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 5
ABCDEFX
20.00.020.060.00.00.0
 
Date of last modification: 26.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Skip to content