Form, course-load and method od study: | |
Form of study: | Prednáška / Cvičenie |
Course-load: | Per week: 1 / 2 - Per study period: 13 / 26 (recommended, in hours) |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Lecturer: | |
Instructor: | |
Examiner: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a cvičeniach. Podmienkou na absolvovanie predmetu je odovzdávanie protokolov, získanie zápočtu a úspešné absolvovanie ústnej skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E). | |
Learning outcomes | |
Získanie poznatkov o predaji potravín konečnému spotrebiteľovi v kontexte ochrany zdravia ľudí a ochrany spotrebiteľa na trhu potravín. Výsledky vzdelávania sú overované zápočtovým testom a záverečnou skúškou. |
|
Brief outline of the course | |
Potravinové právo. Potravinový reťazec. Európska a národná legislatíva. Predaj potravín. Formy predaja potravín. Zodpovednosť prevádzkovateľa potravinárskeho podniku pri umiestňovaní potravín na trh. Požiadavky na bezpečnosť a kvalitu potravín. Správna hygienická prax. Postupy založené na analýze rizík a kritických kontrolných bodov. Označovanie, reklama a prezentácia potravín. Ochrana spotrebiteľa na trhu s potravinami. Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá. Správne delikty. Register potravín pre potravinový semafor. |
|
Recommended literature | |
- Nariadenie (ES) č. 178/2002 Európskeho parlamentu a Rady, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín - Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách - Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín - Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom - Vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky č. 127/2012 o označovaní potravín - Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 250/2007 o ochrane spotrebiteľa |
|
Conditions for completion of course | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a cvičeniach. Podmienkou na absolvovanie predmetu je odovzdávanie protokolov, získanie zápočtu a úspešné absolvovanie ústnej skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E). Záverečné hodnotenie: Skúška. Záverečné hodnotenie sa vykonáva klasifikačnými stupňami A, B, C, D, E, FX.
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
slovak |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 5 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
20.0 | 0.0 | 20.0 | 60.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 26.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD. |