Detekcia porúch výživy zvierat

Study programme: internal diseases of animals external form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVaCHZv/DPVZ-ef/PVP/22    Short: DPVZ-ef/PVP
  •  Credits: 5
  •  Completion method: Skúška
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
Learning outcomes
Výsledky vzdelávania sú overované vypracovaním seminárnej práce, jej obhajobou a záverečnou skúškou.
Brief outline of the course
Nutričné a dietetické hodnotenie kŕmnych dávok. Kvalita a zdravotná nezávadnosť krmív, diagnostika výživy vo vzťahu k produkcii, reprodukcii, zdraviu a ekologickej záťaži prostredia. Fázová výživa zvierat z hľadiska nutričnej saturácie rastu a vývoja, úrovne a kvality produkcie, štádia reprodukcie, klimatických a technologických vplyvov ustajnenia vo vzťahu k druhovej a plemennej príslušnosti zvierat. Fázová výživa zvierat, príjem a koncentrácia živín, vplyv na bachorový a intermediárny metabolizmus, interakcia živín a ich metabolická transformácia z hľadiska prejavu nutričnej, produkčnej a zdravotnej záťaže, nutričnej prevencia porúch a tvorba produkčného zdravia potravinových zvierat. Uplatnenie zásad klinickej výživy pri korekcii nutričných a metabolických stresov u domových zvierat.
Recommended literature
Green M., et al. 2012: Dairy herd health. CABI org, UK by CPI Group, p. 312, ISBN 978-1-84593-997-7
Buffington; Holloway; Abood: Manual of veterinary dietetics, St. Louis : Saunders, 2004
Raymond J. Geor & Pat Harris & Manfred Coenen: Equine Applied and Clinical Nutrition, 2013
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
  slovak   
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 02.09.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Pavol Mudroň, PhD., Dip. ECBHM
Skip to content