Jazyk nemecký

Study programme: feed and foodstuff safety full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVVP/J-N2 BKaPdf2/18    Short: J-N2 BKaPdf2
  •  Credits: 2
  •  Completion method: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: summer semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné
absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu
A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Learning outcomes
Študent získava vedomosti v nemeckom jazyku o hygienicky nezávadnom skladovaní potravín,
o správnej technológii konzervovania potravín, o negatívnom vplyve chorôb zvierat na kvalitu
potravín, o mechanizmoch na kontrolu nezávadnosti potravín a musí zvládnuť potrebné
gramatické penzum
Brief outline of the course
Hygienicky nezávadné skladovanie potravín a vajec.
Konzervovanie potravín.
Ochorenia spôsobené kontaminovanými potravinami.
Infekčné choroby zvierat s negatívnym účinkom na kvalitu potravín.
Multirezistentné baktérie.
Kontrola kvality potravín.
Podporná gramatika
Course syllabus
1. Zhrnutie učiva z predchádzajúceho semestra
2. Konzervovanie potravín, zdravotné riziká, diagnostika nekvalitnej konzervácie
3. Vajcia, skladovanie a ošetrovanie vajec
4. Vírusy a baktérie ako pôvodcovia infekčných chorôb /I CH/ u ľudí a zvierat
5. Negatívne účinky I CH zvierat na kvalitu mlieka a zdravie spotrebiteľov /tuberkulóza, brucelóza, mastitída, slintačka a krívačka/
6. Potraviny živočíšneho pôvodu ako zdroj salmonelózy
7. Multirezistentné baktérie
8. Epidémie
9. Kontrolné mechanizmy v Nemecku a nem. hovoriacich krajinách
10.Kontrola kvality potravín na Slovensku
11. Vplyv životného prostredia na kvalitu potravín
12. Prezentácie
13.Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Recommended literature
1. Gréserová, G., Gregorovič, Š.: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL. Košice: Magnus, 1992, 149 s. ISBN 80-85569-14-0.
2. Didakticky spracované aktuálne odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich
Conditions for completion of course
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodine
príprava na hodiny
prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné
absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu
A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Záverečné hodnotenie:
skúška
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 21.11.2022
Approved by: Tutot Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content