Form, course-load and method od study: | |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Lecturer: | |
Instructor: | |
Guarantor: | |
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE | |
Absolvovanie predmetu si vyžaduje účasť na prednáškach a cvičeniach, absolvovanie skúšky a vypracovanie a obhajobu seminárnej práce na zadanú tému. Výsledné hodnotenie je v rozsahu A – E podľa úrovne preukázaných vedomostí. | |
Learning outcomes | |
Študent absolvovaním predmetu, získava vedomosti o postupoch zameraných na výrobu a produkciu krmovín a krmív v systéme klasického a taktiež ekologického poľnohospodárstva. Dosiahne vedomosti, ktoré mu umožnia posúdiť kvalitu, nutričnú a dietetickú hodnotu krmovín a krmív zaradených do kŕmneho procesu produkčných hospodárskych zvierat. Oboznámi sa s odlišnosťami zabezpečenia výživy v konvenčných chovoch zvierat a chovov zameraných na ekologickú produkciu. |
|
Brief outline of the course | |
1. princípy tvorby a produkcie rastlinnej biomasy – biochemické procesy, nutričné zloženie krmovín, 2. biológia a morfológia kultúrnych hospodárskych plodín, 3. charakteristika poľnohospodárskych výrobných oblasti, 4. agrotechnika pestovania jednoročných a viacročných krmovín, 5. hodnotenie kvality krmovín a krmív a ich produkčnej účinnosti, 8. pastva - charakteristika a metódy priameho spásania viacročných porastov, alebo jednoročných krmovín 7. ekologické poľnohospodárstvo ako metóda poľnohospodárstva, zameraná na výrobu krmív a potraviny s použitím prírodných látok a postupov, 8. vplyv ekologického poľnohospodárstva na životné prostredie, 9. právne predpisy týkajúce sa ekologického poľnohospodárstva a štandardov životných podmienok zvierat v ekologickom chove. |
|
Recommended literature | |
Naď a kol. Krmoviny a jedovaté rastliny, 2017, s.187 ISBN 978-80-8077-568-1 Nariadenie (EÚ) 2018/848 – pravidlá ekologickej poľnohospodárskej výroby a označovania produktov ekologickej poľnohospodárskej výroby Jedovaterast.uvlf.sk |
|
Conditions for completion of course | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Absolvovanie predmetu si vyžaduje účasť na prednáškach a cvičeniach, absolvovanie skúšky a vypracovanie a obhajobu seminárnej práce na zadanú tému. Výsledné hodnotenie je v rozsahu A – E podľa úrovne preukázaných vedomostí.
| |
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE | |
slovak | |
NOTES | |
Anglický |
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 05.09.2022 | |||||
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Jaroslav Legáth, CSc. |