Form, course-load and method od study: | |
Method of study: | prezenčná |
Prerequisites a following | |
Žiadne | |
Teachers | |
Lecturer: | |
Instructor: | |
Guarantor: | |
Learning outcomes | |
Schopnosť uplatniť a aplikovať nadobudnuté vedomosti a postupy pri výkone úradného veterinárneho lekára v potravinárskych podnikoch. |
|
Brief outline of the course | |
Potravinárke výrobné podniky, nákup zvierat a surovín, potravinové právo, predpisy o zdravotnej prehliadke zvierat ante a post-mortem, delenie a úprava mäsa, výroba potravinárskych výrobkov, potravinový reťazec, organizácia úradných kontrol, príslušné orgány, kontrolné činnosti, metódy a techniky. |
|
Course syllabus | |
samoštúdium, rozsah a náplň sa stanoví v závislosti od zamerania a témy dizertačnej práce, konzultácie podľa potreby |
|
Recommended literature | |
Zákon č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov,NARIADENIE (ES) č. 178/2002 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín NARIADENIE (ES) č. 852/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY o hygiene potravín NARIADENIE (ES) č. 853/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu. Rady. |
|
Conditions for completion of course | |
Obsahová prerekvizita: Toxikológia, Mikrobiológia potravín, Epizootológia, Parazitológia, Patologická anatómia,Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza), Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza),Hygiena a technológia potravín III. Súdne a verejne veterinárstvo. Záverečné hodnotenie: ústna skúška
|
Evaluation of the course | |||||
Total number of evaluated students: 3 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
100.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Date of last modification: 28.11.2022 | |||||
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD. |