Veterinárno-hygienický dozor a potravinárska legislatíva

Study programme: food hygiene full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaHTaZbp/VHDaPL-PP/21    Short: VHDaPL-PP
  •  Credits: 15
  •  Completion method: Skúška
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Žiadne
 
Teachers
Lecturer:
Instructor:
Guarantor:
Learning outcomes
Schopnosť uplatniť a aplikovať nadobudnuté vedomosti a postupy pri výkone úradného veterinárneho lekára v potravinárskych podnikoch.
Brief outline of the course
Potravinárke výrobné podniky, nákup zvierat a surovín, potravinové právo, predpisy o zdravotnej prehliadke zvierat ante a post-mortem, delenie a úprava mäsa, výroba potravinárskych výrobkov, potravinový reťazec, organizácia úradných kontrol, príslušné orgány, kontrolné činnosti, metódy a techniky.
Course syllabus
samoštúdium, rozsah a náplň sa stanoví v závislosti od zamerania a témy dizertačnej práce, konzultácie podľa potreby
Recommended literature
Zákon č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov,NARIADENIE (ES) č. 178/2002 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín NARIADENIE (ES) č. 852/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY o hygiene potravín NARIADENIE (ES) č. 853/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu. Rady.
Conditions for completion of course
Obsahová prerekvizita:
Toxikológia, Mikrobiológia potravín, Epizootológia, Parazitológia, Patologická anatómia,Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza), Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza),Hygiena a technológia potravín III. Súdne a verejne veterinárstvo.
Záverečné hodnotenie:
ústna skúška
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 3
ABCDEFX
100.00.00.00.00.00.0
 
Date of last modification: 28.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Skip to content