Jazyk nemecký

Study programme: food hygiene full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaVVP/J-N3 HP/10    Short: J-N3 HP
  •  Credits: 0
  •  Completion method: Zápočet
  •  
  •   Semester: winter semester
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week: 2   -   Per study period: 26 (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Prerequisites:   
 
Teachers
Instructor:
Examiner:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
1.Aktívna účasť na hodine
2.Zápočtový test
3.Prezentácia na odbornú tému
Learning outcomes
Po treťom semestri bude študent schopný v nemeckom jazyku informovať o jednotlivých systémoch organizmu. Bude schopný vyjadrovať sa v nemeckom jazyku o ich fungovaní a funkciách. Nadobudne dostatok informácii aj o najčastejších diagnózach zvierat. Zvládnuté gramatické penzum umožní študentom vyjadrovať sa na odborné témy.
Brief outline of the course
chov včiel, chemické prvky, mlieko, jeho zloženie a význam, pasterizácia, podporné gramatické penzum;
Course syllabus
1. Zhrnutie učeb. materiálu , zopakovanie gramatiky
2. Chov včiel
3. Včely v záhrade
4. Biochémia
5. Chemické prvky
6. Úvod do vedeckej práce.
7. Analýza odborného textu
8. Kontrolný test
9. Anatómia mliečnej žľazy
10. Mlieko
11. Pasterizácia
12. Uperizácia
12. Prezentácia na odbornú tému
13. Zhrnutie odb. tém, udelenie zápočtu
Recommended literature
1.Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL, 2.Didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Conditions for completion of course
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodinách ústna a písomná príprava prezentácia na odbornú tému zápočtový test
Podmienky na absolvovanie predmetu:
1.Aktívna účasť na hodine
2.Zápočtový test
3.Prezentácia na odbornú tému
Záverečné hodnotenie:
zápočet
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 33
ABCDEFX
0.0100.0
 
Date of last modification: 21.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Skip to content