Odborná prax - Štátne veterinárne a potravinové ústavy

Study programme: food hygiene full-time form of study
Teaching language:   slovak
Subject code: KaŽPVLE/OPrax ŠVPÚ HP/20    Short: OPrax ŠVPÚ HP
  •  Credits: 3
  •  Completion method: Zápočet
  •  
  • Semester:
The study program is taught in Slovak language, therefore some parts of the information subject information letter are only available in this language.
Form, course-load and method od study:
Form of study: Cvičenie
Course-load: Per week:    -   Per study period: 80s (recommended, in hours)
Method of study: prezenčná
 
Prerequisites a following
Prerequisites:  
 
Teachers
Instructor:
Guarantor:
CONDITIONS FOR COMPLETION OF COURSE
Prax v rozsahu 80 hodín na pracovisku ŠVPÚ – VPÚ (VÚ). Miesto výkonu praxe uvedené
v " Akceptačnom liste študenta(ky) odbornej praxe na VPÚ (VÚ)". Absolvovanie praxe študent/(ka) preukáže garantovi praxe predložením "Záznamníka klinickej a odbornej praxe" (časť Potvrdenie o vykonaní odbornej praxe na VPÚ/VÚ) . Študent má v Záznamníku zapísané činnosti, ktoré absolvoval počas trvania praxe. Riaditeľ VPÚ (VÚ) alebo ním poverená osoba, potvrdí v Záznamníku absolvovanie praxe. Potvrdenie je podkladom pre udelenie zápočtu.
Learning outcomes
Absolvovaním odbornej praxe študent získa prehľad o činnosti skúšobných laboratórií. Porozumie analýzam vzoriek odobratých pri úradných kontrolách. Získa informácie o vykonávaní laboratórnej a klinickej diagnostiky a skúšania na území Slovenskej republiky a EÚ. Nadobudne prehľad o analýzach v rozsahu činnosti pracoviska pre potreby súkromného sektora. Porozumie veterinárnej laboratórnej a klinickej diagnostike. Skúšanie potravín, krmív a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu spôsobmi a za podmienok uvedených vo všeobecne záväzných právnych predpisoch o veterinárnej starostlivosti, v zákone o potravinách, v krmivovom práve a ďalších všeobecne záväzných právnych predpisoch v týchto oblastiach a plnenie úloh v zmysle rozhodnutí MPRV SR a ŠVPS SR je odborná činnosť, ktorej absolvovaním praxe má študent rozumieť.
Brief outline of the course
Laboratórna diagnostika a skúšanie potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu spôsobmi a za podmienok uvedených vo všeobecne záväzných právnych predpisoch o veterinárnej starostlivosti, v zákone o potravinách; mikrobiologické, chemické a fyzikálnochemické skúšky potravín, chemické a molekulárno-biologické skúšky biologického/klinického materiálu, požívatín rastlinného a živočíšneho pôvodu, mikrobiologické, biologické, fyzikálno-chemické, inštrumentálno-sérologické a chemické skúšky požívatín, krmív, potravinárskych surovín.
Course syllabus
V zmysle príslušných ustanovení akreditovaných študijných programov pre študijný program Hygiena potravín sú študenti UVLF v Košiciach povinní po ukončení teoretickej a praktickej výučby v 3. ročníku štúdia na UVLF v Košiciach absolvovať odbornú prax na Štátnom veterinárnom a potravinovom ústave (VPÚ Bratislava, VPÚ, Dolný Kubín, VPÚ Košice, VPÚ Prešov, VÚ Zvolen).
Odborná prax je zameraná na oboznámení sa študentov s organizáciou práce na konkrétnom ústave, s prevádzkou a náplňou práce jednotlivých oddelení podľa členenia ústavu. Praktickú činnosť vykonávajú študenti na oddeleniach, ktoré im pridelí odborný gestor praxe (zamestnanec ústavu).
Conditions for completion of course
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Prax v rozsahu 80 hodín na pracovisku ŠVPÚ – VPÚ (VÚ). Miesto výkonu praxe uvedené
v " Akceptačnom liste študenta(ky) odbornej praxe na VPÚ (VÚ)". Absolvovanie praxe študent/(ka) preukáže garantovi praxe predložením "Záznamníka klinickej a odbornej praxe" (časť Potvrdenie o vykonaní odbornej praxe na VPÚ/VÚ) . Študent má v Záznamníku zapísané činnosti, ktoré absolvoval počas trvania praxe. Riaditeľ VPÚ (VÚ) alebo ním poverená osoba, potvrdí v Záznamníku absolvovanie praxe. Potvrdenie je podkladom pre udelenie zápočtu.
Záverečné hodnotenie:
Zápočet
LANGUAGE, WHICH KNOWLEDGE IS NEEDED TO PASS THE COURSE
  slovak   
 
Evaluation of the course
Total number of evaluated students: 240
ABCDEFX
0.4299.58
 
Date of last modification: 25.11.2022
Approved by: Tutot Prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Skip to content