Turek, P. a kol.: Hygiena a technológia mäsa a mäsových výrobkov. UVLF v Košiciach. 2016: 336 s. L.Steinhauser a kol.,: Produkce masa. Vydavatelství Last, 2000; Zákon č. 39/2007, Zákon č. 152/1995, Nariadenia EP a R č. 852/2004, 853/2004, J. Kameník, Trvanlivé masné výrobky, FVHE VFU Brno, 2010:242 s. ; Nariadenie (ES) č. 1151/2012 z 21. novembra 2012 o systémoch kvality pre poľnohospodárske výrobky a potraviny; V y h l á š k a MPaRV SR č. 127 z 29. marca 2012 o označovaní potravín; NARIADENIE KOMISIE (EÚ) č. 1130/2011 z 11. novembra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa príloha III k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 o prídavných látkach v potravinách vytvorením zoznamu Únie obsahujúceho prídavné látky v potravinách schválené na používanie v prídavných látkach v potravinách, potravinárskych enzýmoch, potravinárskych arómach a živinách Vyhláška MPaRV SR č. 83/2016 Z. z. o mäsových výrobkoch. |