Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: | |
Metóda štúdia: | prezenčná |
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety | |
Žiadne | |
Vyučujúci | |
Prednášajúci: | |
Cvičiaci: | |
Garant: | |
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E). | |
Výsledky vzdelávania | |
Výsledky vzdelávania sú overované vypracovaním seminárnej práce, jej obhajobou a záverečnou skúškou. |
|
Stručná osnova predmetu | |
Krmivové práva, právne predpisy upravujúce požiadavky na kvalitu a zdravotnú bezpečnosť krmív. Krmivársky zákon. Technológia výroby a hygiena krmív. Uvádzanie krmív na trh a jeho používanie. Doplnkové látky vo výžive zvierat. Nežiaduce látky v krmivách. Krmivá živočíšneho pôvodu. Geneticky modifikované potraviny a krmivá. Potravinové právo. Všeobecné a osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho a rastlinného pôvodu. Označovanie potravín. Úradné kontroly zabezpečenia uplatňovania potravinového a krmivového práva a pravidiel pre zdravie zvierat, pre zdravie rastlín a pre prípravky na ochranu rastlín. Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá. |
|
Odporúčaná literatúra | |
Nagyová A., Korim P., Takáčová D. Legislatíva potravín a krmív. UVLF Košice, 2017. Nagyová A. Potravinové a krmivové právo. UVLF Košice, 2020, ISBN 978-80-8077-700-5, str. 134. Magic D., Angelovičová M., Bindas Ľ., Jenčík F., Demeterová M., Vajda V. Výživa a kŕmenie zvierat, 2000, ISBN 978-80-88985-13-6, str. 266. Vajda V., Demeterová M., Magic D. Výživa a kŕmenie zvierat. Košice, Vysoká vojenská škola letectva gen. M.R. Štefánika, 1994, ISBN 978-80-7166-011-8, str. 348. |
|
Podmienky na absolvovanie predmetu | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Pre absolvovanie predmetu študent musí mať aktívnu účasť na prednáškach a praktickej výučbe. Podmienkou absolvovania skúšky je vypracovanie a obhajoba seminárnej práce na tému zadanú garantom (v rozsahu A-E), ktorá je výsledkom samoštúdia. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí (v rozsahu A-E).
| |
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
slovenský |
Hodnotenie predmetu | |||||
Celkový počet hodnotených študentov: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Dátum poslednej zmeny: 26.08.2022 | |||||
Schválil: Garant Prof. MVDr. Peter Popelka, PhD. |