Jazyk nemecký

Študijný program: bezpečnosť krmív a potravín externá forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-N1 BKaPef/22    Skratka: J-N1 BKaPef
  •  Kredity: 0
  •  Ukončenie: Zápočet
  •  
  •   Semester: zimný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Žiadne
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %.
Výsledky vzdelávania
Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o rozdelení rastlinnej ríše, význame rastlín vo všeobecnosti a zvlášť kultúrnych rastlín (KR), charakterizovať jednotlivé skupiny KR, špecifikovať skupiny krmovín; informovaťo hygiene kŕmenia (kvalita a kvantita kŕmnej dávky), o vplyve kvality životného prostredia na kvalitu potravín, výživovej hodnote mäsa, mlieka, mäsových a mliečnych produktov; zvládnuť podporné gramatické penzum;
Stručná osnova predmetu
životopis; štúdium na UVLF; kultúrne rastliny a krmovinárstvo, požiadavky hygieny kŕmenia - zdravotne nezávadné krmivo, zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva; kvalita životného prostredia, potravinový reťazec, zdravotne nezávadné potraviny - mäso, mlieko; podporná gramatika;
Sylabus predmetu
1. Životopis, zhrnutie základnej gramatiky
2. Štúdium na VŠ, zhrnutie základnej gramatiky
3. Pasívum, gram. cvičenia
4. Kultúrne rastliny, klasifikácia KR, zhrnutie zákl. gramatiky
5. Krmovinárstvo - zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva
6. Zdravá výživa - úloha Štátnej veterinárnej správy, dovoz potravín; atribút
7.Kvalita životného prostredia a zdravotne nezávadné potraviny, potravinový reťazec; substantivizácia atribútu
8. Faktory ovplyvňujúce kvalitu mäsa, senzorické hodnotenie, prívlastková väzba
9. Mäsové výrobky - kontrola technologických postupov, kvalita mäsových výrobkov
10. Podmienky skladovania, spôsoby kulinárskej prípravy mäsa a mäsových výrobkov
11. Mlieko, mliečne výrobky, pasterizácia
12. Prezentácie
13. Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Odporúčaná literatúra
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly,
didakticky spracované aktuálne odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Podmienky na absolvovanie predmetu
Priebežné hodnotenie:
účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %.
Záverečné hodnotenie:
zápočet
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 0
ABCDEFX
0.00.0
 
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022
Schválil: Garant Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content