Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: | |
Forma výučby: | Cvičenie |
Rozsah výučby: | Týždenný: 2 - Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách) |
Metóda štúdia: | prezenčná |
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety | |
Žiadne | |
Vyučujúci | |
Cvičiaci: | |
Garant: | |
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %. | |
Výsledky vzdelávania | |
Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o rozdelení rastlinnej ríše, význame rastlín vo všeobecnosti a zvlášť kultúrnych rastlín (KR), charakterizovať jednotlivé skupiny KR, špecifikovať skupiny krmovín; informovaťo hygiene kŕmenia (kvalita a kvantita kŕmnej dávky), o vplyve kvality životného prostredia na kvalitu potravín, výživovej hodnote mäsa, mlieka, mäsových a mliečnych produktov; zvládnuť podporné gramatické penzum; |
|
Stručná osnova predmetu | |
životopis; štúdium na UVLF; kultúrne rastliny a krmovinárstvo, požiadavky hygieny kŕmenia - zdravotne nezávadné krmivo, zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva; kvalita životného prostredia, potravinový reťazec, zdravotne nezávadné potraviny - mäso, mlieko; podporná gramatika; |
|
Sylabus predmetu | |
1. Životopis, zhrnutie základnej gramatiky 2. Štúdium na VŠ, zhrnutie základnej gramatiky 3. Pasívum, gram. cvičenia 4. Kultúrne rastliny, klasifikácia KR, zhrnutie zákl. gramatiky 5. Krmovinárstvo - zásady správneho kŕmenia, výživová hodnota krmiva 6. Zdravá výživa - úloha Štátnej veterinárnej správy, dovoz potravín; atribút 7.Kvalita životného prostredia a zdravotne nezávadné potraviny, potravinový reťazec; substantivizácia atribútu 8. Faktory ovplyvňujúce kvalitu mäsa, senzorické hodnotenie, prívlastková väzba 9. Mäsové výrobky - kontrola technologických postupov, kvalita mäsových výrobkov 10. Podmienky skladovania, spôsoby kulinárskej prípravy mäsa a mäsových výrobkov 11. Mlieko, mliečne výrobky, pasterizácia 12. Prezentácie 13. Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu |
|
Odporúčaná literatúra | |
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly, didakticky spracované aktuálne odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín |
|
Podmienky na absolvovanie predmetu | |
Priebežné hodnotenie: účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému Podmienky na absolvovanie predmetu: Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na hodine a absolvovať zápočtový test s minimálnou úspešnosťou 51 %. Záverečné hodnotenie: zápočet
| |
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
Hodnotenie predmetu | |||||
Celkový počet hodnotených študentov: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | ||||
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022 | |||||
Schválil: Garant Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc. |