Jazyk nemecký

Študijný program: bezpečnosť krmív a potravín externá forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-N2 BKaPef/22    Skratka: J-N2 BKaPef
  •  Kredity: 2
  •  Ukončenie: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: letný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Žiadne
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Skúšajúci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Výsledky vzdelávania
SK
Študent má byť schopný informovaťv nemeckom jazyku o hygienicky nezávadnom skladovaní potravín vrátane vajec, o správnej technológii konzervovania, o negatívnom vplyve chorôb zvierat na kvalitu potravín, o mechanizmoch na kontrolu nezávadnosti potravín; zvládnuť potrebné gramatické penzum
Stručná osnova predmetu
Hygienicky nezávadné skladovanie potravín a vajec. Konzervovanie potravín. Ochorenia spôsobené kontaminovanými potravinami. Infekčné choroby zvierat s negatívnym účinkom na kvalitu potravín. Multirezistentné baktérie. Kontrola kvality potravín. Podporná gramatika
Sylabus predmetu
1. Zhrnutie učiva z predchádzajúceho semestra 2. Konzervovanie potravín, zdravotné riziká, diagnostika nekvalitnej konzervácie 3. Vajcia, skladovanie a ošetrovanie vajec 4. Vírusy a baktérie ako pôvodcovia infekčných chorôb /I CH/ u ľudí a zvierat 5. Negatívne účinky I CH zvierat na kvalitu mlieka a zdravie spotrebiteľov /tuberkulóza, brucelóza, mastitída, slintačka a krívačka/ 6. Potraviny živočíšneho pôvodu ako zdroj salmonelózy 7. Multirezistentné baktérie 8. Epidémie 9. Kontrolné mechanizmy v Nemecku a nem. hovoriacich krajinách 10.Kontrola kvality potravín na Slovensku 11. Vplyv životného prostredia na kvalitu potravín 12. Prezentácie 13.Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Odporúčaná literatúra
Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL - vybrané kapitoly
didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Podmienky na absolvovanie predmetu
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodine príprava na hodiny prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Záverečné hodnotenie:
skúška
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022
Schválil: Garant Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content