Jazyk nemecký

Študijný program: bezpečnosť krmív a potravín denná forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-N2 BKaPdf2/18    Skratka: J-N2 BKaPdf2
  •  Kredity: 2
  •  Ukončenie: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: letný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Žiadne
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Skúšajúci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné
absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu
A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Výsledky vzdelávania
Študent získava vedomosti v nemeckom jazyku o hygienicky nezávadnom skladovaní potravín,
o správnej technológii konzervovania potravín, o negatívnom vplyve chorôb zvierat na kvalitu
potravín, o mechanizmoch na kontrolu nezávadnosti potravín a musí zvládnuť potrebné
gramatické penzum
Stručná osnova predmetu
Hygienicky nezávadné skladovanie potravín a vajec.
Konzervovanie potravín.
Ochorenia spôsobené kontaminovanými potravinami.
Infekčné choroby zvierat s negatívnym účinkom na kvalitu potravín.
Multirezistentné baktérie.
Kontrola kvality potravín.
Podporná gramatika
Sylabus predmetu
1. Zhrnutie učiva z predchádzajúceho semestra
2. Konzervovanie potravín, zdravotné riziká, diagnostika nekvalitnej konzervácie
3. Vajcia, skladovanie a ošetrovanie vajec
4. Vírusy a baktérie ako pôvodcovia infekčných chorôb /I CH/ u ľudí a zvierat
5. Negatívne účinky I CH zvierat na kvalitu mlieka a zdravie spotrebiteľov /tuberkulóza, brucelóza, mastitída, slintačka a krívačka/
6. Potraviny živočíšneho pôvodu ako zdroj salmonelózy
7. Multirezistentné baktérie
8. Epidémie
9. Kontrolné mechanizmy v Nemecku a nem. hovoriacich krajinách
10.Kontrola kvality potravín na Slovensku
11. Vplyv životného prostredia na kvalitu potravín
12. Prezentácie
13.Vyhodnotenie práce počas semestra, udelenie zápočtu
Odporúčaná literatúra
1. Gréserová, G., Gregorovič, Š.: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL. Košice: Magnus, 1992, 149 s. ISBN 80-85569-14-0.
2. Didakticky spracované aktuálne odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich
Podmienky na absolvovanie predmetu
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodine
príprava na hodiny
prezentácia na zvolenú odbornú tému
Podmienky na absolvovanie predmetu:
Pre absolvovanie predmetu študent musí aktívne plniť zadané úlohy na cvičení a úspešné
absolvovanie skúšky. Skúška je udelená na základe hodnotenia získaných vedomostí v rozsahu
A – E (Študijný poriadok UVLF v Košiciach).
Záverečné hodnotenie:
skúška
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 0
ABCDEFX
0.00.00.00.00.00.0
 
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022
Schválil: Garant Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.
Skip to content