Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: | |
Forma výučby: | Prednáška / Cvičenie |
Rozsah výučby: | Týždenný: 1 / 2 - Za obdobie štúdia: 13 / 26 (odporúčaný, v hodinách) |
Metóda štúdia: | prezenčná |
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety | |
Žiadne | |
Vyučujúci | |
Prednášajúci: | |
Cvičiaci: | |
Skúšajúci: | |
Garant: | |
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky. | |
Výsledky vzdelávania | |
Študent získava absolvovaním predmetu základné vedomosti o základných biotechnologických postupoch pri výrobe potravín. Po absolvovaní praktických cvičení získa študent schopnosť samostatne pracovať a vyhodnocovať technologické postupy a normy používané v potravinárskom sektore využívajúcom biotechnológie. |
|
Stručná osnova predmetu | |
Technologické postupy používané pri výrobe potravín. Činnosť enzýmov, vitamínov a ostatných bioaktívnych látok. Technológia výroby fermentovaných potravín – medovina, cider, čili omáčky, kvasené ovocie, ocot, horčica, kimchi a iné. Praktické zvládnutie technologických postupov výroby a konzervácie potravín. Identifikácia nebezpečenstiev, ktoré sú spojené s výrobou fermentovaných potravín. |
|
Odporúčaná literatúra | |
1. Fellows, P. J. Food Processing Technology, 3rd ed. Cambridge: Woodhead Publishing, 2009, 928 s. ISBN 978-1-84569-216-2. 2. Holban, A.M., Grumezescu, A.M.: Advances in biotechnology for food industry. Amsterdam: Elsevier, 2018, 481 s. ISBN 978-0-12-811443-8. 3. Panesar, P.S., Marwaha, S.S. Biotechnology in Agriculture and Food processing, Boca Raton: CRC Press, 2017, 637 s. ISBN 978-1-13807-326-5. |
|
Podmienky na absolvovanie predmetu | |
Podmienky na absolvovanie predmetu: Základnou podmienkou na úspešné absolvovanie predmetu je 100 %-ná účasť a splnenie úplného odborného programu výučby. V prípade ospravedlnenej neúčasti vypracuje študent seminárnu prácu z učiva, ktoré zameškal. Požaduje sa aktívna účasť na praktických cvičeniach v zmysle Študijného poriadku UVLF v Košiciach a úspešné vykonanie skúšky. Záverečné hodnotenie: A - 91-100% B - 81-90% C- 71-80% D - 61-70% E - 51-60% Fx - 50% a menej
| |
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU | |
Hodnotenie predmetu | |||||
Celkový počet hodnotených študentov: 0 | |||||
A | B | C | D | E | FX |
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Dátum poslednej zmeny: 23.11.2022 | |||||
Schválil: Garant Doc. MVDr. Monika Pipová, CSc. |