Veterinárno-hygienický dozor a potravinárska legislatíva

Študijný program: hygiena potravín denná forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaHTaZbp/VHDaPL-PP/21    Skratka: VHDaPL-PP
  •  Kredity: 15
  •  Ukončenie: Skúška
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Žiadne
 
Vyučujúci
Prednášajúci:
Cvičiaci:
Garant:
Výsledky vzdelávania
Schopnosť uplatniť a aplikovať nadobudnuté vedomosti a postupy pri výkone úradného veterinárneho lekára v potravinárskych podnikoch.
Stručná osnova predmetu
Potravinárke výrobné podniky, nákup zvierat a surovín, potravinové právo, predpisy o zdravotnej prehliadke zvierat ante a post-mortem, delenie a úprava mäsa, výroba potravinárskych výrobkov, potravinový reťazec, organizácia úradných kontrol, príslušné orgány, kontrolné činnosti, metódy a techniky.
Sylabus predmetu
samoštúdium, rozsah a náplň sa stanoví v závislosti od zamerania a témy dizertačnej práce, konzultácie podľa potreby
Odporúčaná literatúra
Zákon č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov,NARIADENIE (ES) č. 178/2002 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín NARIADENIE (ES) č. 852/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY o hygiene potravín NARIADENIE (ES) č. 853/2004 EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu. Rady.
Podmienky na absolvovanie predmetu
Obsahová prerekvizita:
Toxikológia, Mikrobiológia potravín, Epizootológia, Parazitológia, Patologická anatómia,Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza), Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza),Hygiena a technológia potravín III. Súdne a verejne veterinárstvo.
Záverečné hodnotenie:
ústna skúška
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 3
ABCDEFX
100.00.00.00.00.00.0
 
Dátum poslednej zmeny: 28.11.2022
Schválil: Garant Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Skip to content