I. Základné údaje
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
IX. Iné relevantné skutočnosti 10
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie | II.b Rok | II.c Odbor a program | |
---|---|---|---|
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa | |||
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1999 | hygiena potravín |
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 2005 | hygiena prostredia a potravín |
II.4 Titul docent | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2011 | hygiena potravín |
II.5 Titul profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2020 | hygiena potravín |
II.6 Titul DrSc. |
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie | III.b Inštitúcia | III.c Časové vymedzenie | |
---|---|---|---|
Vysokoškolský profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín | 2021 | 2022 |
Generálny riaditeľ | Štátny veterinárny a potravinový ústav v Dolnom Kubíne | 2014 | 2017 |
docent | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, potravín | 2011 | 2019 |
Odborný asistent | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny potravín | 2002 | 2011 |
Doktorand | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1999 | 2002 |
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné | IV.b Názov inštitúcie | IV.c Rok |
---|---|---|
Erasmus program učiteľský. Vyžiadané prednášky | Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno | 2019 |
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia | Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno/ | 2014 |
Pracovný pobyt so zameraním na prehliadku jatočných zvierat | Veterinary meat hygiene service VMHS Ltd. (Anglicko) | 2006 |
Vzdelávací kurz „Quality assurance of meat products“ | Veterinárna fakulta v Lisabone, Portugalsko | 2001 |
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu | V.1.b Študijný program | V.1.c Stupeň | V.1.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Pohoda zvierat pri produkcii potravín živočíšneho pôvodu | pohoda a ochrana zvierat denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Pohoda zvierat pri produkcii potravín živočíšneho pôvodu | pohoda a ochrana zvierat externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita potravín | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita tukov | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita potravín | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita tukov | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zveriny | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia mäsa | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Animal and meat control at slaughterhouse | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Prehliadka jatočných zvierat a mäsa | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita mäsa a mäsových výrobkov | hygiena potravin denná forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of meat and meat products | hygiena potravín denná forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of meat and meat products | hygiena potravín externá forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita mäsa a mäsových výrobkov | hygiena potravín externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania | V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený |
---|---|
hygiena potravín (habilitačné konanie) | veterinárske lekárstvo |
hygiena potravín (inauguračné konanie) | veterinárske lekárstvo |
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) | V.4.b Diplomové (druhý stupeň) | V.4.c Dizertačné (tretí stupeň) | |
---|---|---|---|
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác | 1 | 1 | 3 |
V.4.2 Počet obhájených prác | 5 | 29 | 6 |
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu | V.5.b Študijný program | V.5.c Stupeň | V.5.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodít | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Balenie a označovanie potravín | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodít | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Balenie a označovanie potravín | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Zdravotná bezpečnosť a kvalita potravín z biotechnologickej výroby | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita potravín | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovania | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravín | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Prídavné látky a prísady v potravinách | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovania | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita potravín | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravín | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Prídavné látky a prísady v potravinách | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Senzorické analýzy potravín | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Prehliadka jatočných zvierat | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Analýza kontaminantov v potravinách | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Aditívne látky v potravinách | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Foodborne diseases | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Ochorenia z potravín | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita nápojov | hygiena potravin denná forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Biotechnological production and quality of beverages | hygiena potravín denná forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Biotechnological production and quality of beverages | hygiena potravín externá forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia mäsa | hygiena potravín externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Biotechnologická výroba a kvalita nápojov | hygiena potravín externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie | VIII.b Sídlo inštitúcie | VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) | VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať) | |
---|---|---|---|---|
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno | Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika | 2019 | 2019 | ERASMUS+ program mobility- výuka. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Doc. MVDr. Martin Pospiech, PhD., mpospiech@vfu.cz/ |
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno | Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika | 2014 | 2014 | ERASMUS program mobility- výučbový program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt doc. MVDr. Martin Pospiech, PhD., mpospiech@vfu.c |
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno | Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika | 2012 | 2012 | ERASMUS program mobility- výučbový program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, PhD., btremlova@vfu.cz |
IX. Iné relevantné skutočnosti 10