prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Marcinčák
I.2 Meno Slavomír
I.3 Tituly prof. MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1975
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie profesor
I.8 E-mailová adresa slavomir.marcincak@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6070
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-1659-2552
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1999 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2005 hygiena prostredia a potravín
II.4 Titul docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2011 hygiena potravín
II.5 Titul profesor Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2020 hygiena potravín
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Vysokoškolský profesor Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín 2021 2022
Generálny riaditeľ Štátny veterinárny a potravinový ústav v Dolnom Kubíne 2014 2017
docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, potravín 2011 2019
Odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny potravín 2002 2011
Doktorand Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1999 2002

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Erasmus program učiteľský. Vyžiadané prednášky Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno 2019
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno/ 2014
Pracovný pobyt so zameraním na prehliadku jatočných zvierat Veterinary meat hygiene service VMHS Ltd. (Anglicko) 2006
Vzdelávací kurz „Quality assurance of meat products“ Veterinárna fakulta v Lisabone, Portugalsko 2001

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Pohoda zvierat pri produkcii potravín živočíšneho pôvodupohoda a ochrana zvierat denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Pohoda zvierat pri produkcii potravín živočíšneho pôvodupohoda a ochrana zvierat externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita tukovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita tukovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zverinyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia mäsahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Animal and meat control at slaughterhousevšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Prehliadka jatočných zvierat a mäsavšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a kvalita mäsa a mäsových výrobkovhygiena potravin denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiene and quality of meat and meat productshygiena potravín denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiene and quality of meat and meat productshygiena potravín externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiena a kvalita mäsa a mäsových výrobkovhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk druhý veterinárske lekárstvo
trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk druhý veterinárske lekárstvo
trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk druhý veterinárske lekárstvo
hygiena potravín denná forma anglický jazyk tretí veterinárske lekárstvo
hygiena potravín denná forma slovenský jazyk tretí veterinárske lekárstvo
hygiena potravín externá forma anglický jazyk tretí veterinárske lekárstvo
hygiena potravín externá forma slovenský jazyk tretí veterinárske lekárstvo
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený
hygiena potravín (habilitačné konanie) veterinárske lekárstvo
hygiena potravín (inauguračné konanie) veterinárske lekárstvo

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 1 1 3
V.4.2 Počet obhájených prác 5 29 6

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Balenie a označovanie potravínbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Balenie a označovanie potravínbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Zdravotná bezpečnosť a kvalita potravín z biotechnologickej výrobybezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Prídavné látky a prísady v potravináchtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Prídavné látky a prísady v potravináchtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Senzorické analýzy potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Prehliadka jatočných zvierathygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Analýza kontaminantov v potravináchhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Aditívne látky v potravináchhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Foodborne diseasesvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Ochorenia z potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita nápojovhygiena potravin denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Biotechnological production and quality of beverageshygiena potravín denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Biotechnological production and quality of beverageshygiena potravín externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia mäsahygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita nápojovhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 612 217
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 66 30
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 617 339
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 453 273
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. MARCINČÁK, Slavomír - MESARČOVÁ, Lýdia - POPELKA, Peter - ČERTÍK, Milan - ŠIMKOVÁ, Jana - MARCINČÁKOVÁ, Dana - MAĽA, Pavel - ZACHAR, Peter - MÁRTONOVÁ, Mária. The influence of dietary supplementation with Melissa officinalis and combination of Achillea millefolium and Crataegus oxyacantha on oxidative stability of stored poultry meat. In: Journal of Animal and Feed Sciences. 2011. ISSN 1230-1388, Vol. 20, č. 2 (2011), s. 236-245.
(2011: 0.636 - IF, 31 - H-index, 0.482 - IF 5y, 0.387 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. MARCINČÁK, Slavomír - SOKOL, Jozef - BYSTRICKÝ, Pavel - POPELKA, Peter - TUREK, Peter - BHIDE, Mangesh Ramesh - MÁTÉ, Dionýz. Determination of lipid oxidation level in broiler meat by liquid chromatography. In: Journal of AOAC International. 2004. ISSN 1060-3271, Vol. 87, č. 5 (2004), s. 1148-1152.
(2004: 1.147 - IF, 83 - H-index, 0.651 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. PAULSEN, Peter - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - LEDECKÝ, Valent - MARCINČÁK, Slavomír - PIPOVÁ, Monika - SMULDERS, Frans J. M. - HOFBAUER, Peter - LAZÁR, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana. Influence of storage conditions and shotshell wounding on the hygienic condition of hunted, uneviscerated pheasant (Phasianus colchicus). In: Poultry Science. 2008. ISSN 0032-5791, Vol. 87, č. 1 (2008), s. 191-195.
(2008: 1.668 - IF, 131 - H-index, 2.086 - IF 5y, 1.038 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. PETROVIČ, Vladimír - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter - ŠIMKOVÁ, Jana - MÁRTONOVÁ, Mária - BULECA, Ján - MARCINČÁKOVÁ, Dana - TUČKOVÁ, Marta - MOLNÁR, Ladislav - KOVÁČ, Gabriel. The effect of supplementation of clove and agrimony or clove and lemon balm on growth performance, antioxidant status and selected indices of lipid profile of broiler chickens. In: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 2012. ISSN 0931-2439, Vol. 96, č. 6(2012), s. 970 - 977.
(2012: 1.254 - IF, 51 - H-index, 1.298 - IF 5y, 0.555 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
5. MARCINČÁK, Slavomír - ČERTÍK, Milan - MARCINČÁKOVÁ, Dana. Vplyv aditív prírodného pôvodu vo výžive brojlerov na kvalitu a bezpečnosť tukov produkovaného mäsa. Rec. Jozef Golian, Stanislav Kráčmar. 1. vyd. Košice : UVLF, 2019. ISBN 978-80-8077-627-5, 109 s.
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. MARCINČÁK, Slavomír - KLEMPOVÁ, Tatiana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ZDOLEC, Nevijo - POPELKA, Peter - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan. Effect of fungal solid-state fermented product in broiler chicken nutrition on quality and safety of produced breast meat. In: BioMed Research International. 2018. ISSN 2314-6133, Vol. 2018(2018), art.no. 2609548.
(2018: 2.197 - IF, 109 - H-index, 2.885 - IF 5y, 0.795 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. REITZNEROVÁ, Anna - ŠULEKOVÁ, Monika - NAGY, Jozef - MARCINČÁK, Slavomír - SEMJON, Boris - ČERTÍK, Milan - KLEMPOVÁ, Tatiana. Lipid Peroxidation Process in Meat and Meat Products: A Comparison Study of Malondialdehyde Determination between Modified 2-Thiobarbituric Acid Spectrophotometric Method and Reverse-Phase High-Performance Liquid Chromatography : [Peroxidácia lipidov v mäse a v mäsových výrobkoch: Porovnanie stanovenia malondialdehydu kyseliny 2-tiobarbiturovej a vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou s reverznou fázou] In: Molecules. 2017. ISSN 1420-3049, Vol. 22, č. 11(2017), s. 1988.
(2017: 3.098 - IF, 131 - H-index, 3.268 - IF 5y, 0.855 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. KOVALÍK, Pavol - MAČANGA, Ján - KLEMPOVÁ, Tatiana - POPELKA, Peter - MARCINČÁKOVÁ, Dana - MELLEN, Martin - BARTKOVSKÝ, Martin - MASKAĽOVÁ, Iveta - ČERTÍK, Milan - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of feeding of 5% prefermented cereal-based bioproduct enriched with γ-linolenic acid on production indicators, chemical composition, fatty acid profile and lipid oxidation of broiler meat : [Vplyv skrmovania 5% prefermentovaného cereálneho bioproduktu obohateného o kyselinu y-linolénovú na produkčné ukazovatele, chemické zloženie, profil mastných kyselín a oxidáciu tukov mäsa brojlerových kurčiat] In: Italian Journal of Animal Science. 2018. ISSN 1594-4077, Vol. 17, č. 2(2018), s. 208-417.
(2018: 1.265 - IF, 32 - H-index, 1.349 - IF 5y, 0.467 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
4. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - BARTKOVSKÝ, Martin - NAGY, Jozef - TUREK, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. Multiple factorial analysis of physicochemical and organoleptic properties of breast and thigh meat of broilers fed a diet supplemented with humic substances. In: Poultry Science. 2020. ISSN 0032-5791, Vol. 99, no. 3 (2020), p. 1750-1760.
(141 - H-index, 1.072 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
5. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. REITZNEROVÁ, Anna - ŠULEKOVÁ, Monika - NAGY, Jozef - MARCINČÁK, Slavomír - SEMJON, Boris - ČERTÍK, Milan - KLEMPOVÁ, Tatiana. Lipid Peroxidation Process in Meat and Meat Products: A Comparison Study of Malondialdehyde Determination between Modified 2-Thiobarbituric Acid Spectrophotometric Method and Reverse-Phase High-Performance Liquid Chromatography : [Peroxidácia lipidov v mäse a v mäsových výrobkoch: Porovnanie stanovenia malondialdehydu kyseliny 2-tiobarbiturovej a vysokoúčinnou kvapalinovou chromatografiou s reverznou fázou] In: Molecules. 2017. ISSN 1420-3049, Vol. 22, č. 11(2017), s. 1988.
(2017: 3.098 - IF, 131 - H-index, 3.268 - IF 5y, 0.855 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] XIONG, Yun - ZHANG, Pangzhen - WARNER, Robyn Dorothy - HOSSAIN, Md Nur - LEONARD, William - FANG, Zhongxiang. Effect of sorghum bran incorporation on the physicochemical and microbial properties of beef sausage during cold storage. In FOOD CONTROL. ISSN 0956-7135, 2022, vol. 132, no., pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108544.
2. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - BARTKOVSKÝ, Martin - NAGY, Jozef - TUREK, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. Multiple factorial analysis of physicochemical and organoleptic properties of breast and thigh meat of broilers fed a diet supplemented with humic substances. In: Poultry Science. 2020. ISSN 0032-5791, Vol. 99, no. 3 (2020), p. 1750-1760.
(141 - H-index, 1.072 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
[1] HESAMI, Yaser - ESMAIELZADEH, Ladan - KARIMI-TORSHIZI, Mohammad Amir - SEIDAVI, Alireza - VLCKOVA, Radoslava. Effect of diets containing earthworm powder and vermihumus on egg production, hatchability, blood parameters and immunity of Japanese breeder quails. In JOURNAL OF ANIMAL PHYSIOLOGY AND ANIMAL NUTRITION. ISSN 0931-2439, 2021, vol. 105, no. 2, pp. 316-325.
3. PETROVIČ, Vladimír - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter - ŠIMKOVÁ, Jana - MÁRTONOVÁ, Mária - BULECA, Ján - MARCINČÁKOVÁ, Dana - TUČKOVÁ, Marta - MOLNÁR, Ladislav - KOVÁČ, Gabriel. The effect of supplementation of clove and agrimony or clove and lemon balm on growth performance, antioxidant status and selected indices of lipid profile of broiler chickens. In: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. 2012. ISSN 0931-2439, Vol. 96, č. 6(2012), s. 970 - 977.
(2012: 1.254 - IF, 51 - H-index, 1.298 - IF 5y, 0.555 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] BEHBOODI, Hamid Reza - SEDAGHAT, Asghar - BARADARAN, Atefeh - NAZARPAK, Hadi Haghbin. The effects of the mixture of betaine, vitamin C, St John's wort (Hypericum perforatum L.), lavender, and Melissa officinalis on performance and some physiological parameters in broiler chickens exposed to heat stress. In POULTRY SCIENCE, 2021, vol. 100, no. 9, pp.
4. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] CHASHMIDARI, Yousef - ESMAIELZADEH, Ladan - KARIMI-TORSHIZI, Mohammad-Amir - SEIDAVI, Alireza - DA SILVA ARAUJO, Cristiane Soares - ARAUJO, Lucio Francelino. Feed supplementation with vermi-humus and earthworm (Eisenia foetida) powder on broiler productivity. In ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE. ISSN 1594-4077, 2021, vol. 20, no. 1, pp. 1054-1062.
5. MARCINČÁK, Slavomír - KLEMPOVÁ, Tatiana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ZDOLEC, Nevijo - POPELKA, Peter - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan. Effect of fungal solid-state fermented product in broiler chicken nutrition on quality and safety of produced breast meat. In: BioMed Research International. 2018. ISSN 2314-6133, Vol. 2018(2018), art.no. 2609548.
(2018: 2.197 - IF, 109 - H-index, 2.885 - IF 5y, 0.795 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] PIRES, Manoela A. - RODRIGUES, Isabela - BARROS, Julliane C. - CARNAUBA, Gabriela - DE CARVALHO, Francisco A. L. - TRINDADE, Marco A. Partial replacement of pork fat by Echium oil in reduced sodium bologna sausages: technological, nutritional and stability implications. In JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. ISSN 0022-5142, 2020, vol. 100, no. 1, pp. 410-420.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. APVV APVV-18-0039 "Aplikácia fermentovaných bioproduktov a humínových látok vo výžive hydiny, nový prístup ku zlepšeniu zdravia zvierat a produkcii bezpečných a funkčných potravín", Doba riešenia: 2019 - 2023
2. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
3. APVV APVV-14-0397 "Aplikácia biokrmív vo výžive hydiny na produkciu funkčných potravín obohatených o významné polynenasýtené mastné kyseliny", Doba riešenia: 2015 - 2019
4. NAWA PPI/APM/2018/1/00010/U/001 "Kultúrne dedičstvo malých regiónov", Doba riešenia: 2018 - 2022
5. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
Člen vedeckej rady Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno 2020 2022
Člen redakčnej rady vedeckého časopisu Acta Veterinária Brno 2018 2022
Člen akademického senátu Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2018 2022
Predseda veterinárskej sekcie Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave 2013 2022
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika 2019 2019 ERASMUS+ program mobility- výuka. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Doc. MVDr. Martin Pospiech, PhD., mpospiech@vfu.cz/
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika 2014 2014 ERASMUS program mobility- výučbový program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt doc. MVDr. Martin Pospiech, PhD., mpospiech@vfu.c
Fakulta veterinární hygieny a ekológie, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Palackého tř. 1, 612 42 Brno, Česká republika 2012 2012 ERASMUS program mobility- výučbový program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, PhD., btremlova@vfu.cz

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
"Od roku 2011 na pozvanie vedúceho ústavu pravidelne prednášam na Ústave vegetabilních potravín, Fakulty veterinární hygieny a ekologie, VFU Brno na témy kvality, výroby a označovania vína v predmete Hygiena technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich. Od roku 2013 som bol predsedom skúšobnej komisie pre štátne bakalárske skúšky študentov študijného programu Bezpečnosť a kontrola potravín v študijnom odbore 6.1.13. spracovanie poľnohospodárskych produktov na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU Nitra. V rokoch 2015 – 2017 som bol členom skúšobnej komisie pre štátnu záverečnú skúšku z predmetu „Technologie a hygiena výroby, distribuce a prodeje potravín“ a z predmetu „Hygiena a technologie potravín rostlinného pôvodu na Fakulte veterinárni hygieny a ekológie, VFU Brno. Na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach som od roku 2013 členom a predsedom komisie štátnej skúšky z predmetu Technológia výroby, kvalita potravín a spoločná poľnohospodárska politika. Od roku 2016 som aj členom komisie pre obhajoby záverečných prác v 3. stupni VŠ v študijnom programe hygiena potravín.
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content