Mgr. Soňa Pivka, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Pivka
I.2 Meno Soňa
I.3 Tituly Mgr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1991
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra mikrobiológie a imunológie
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie výskumný pracovník
I.8 E-mailová adresa Sona.Pivka@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/42544
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-3900-8873
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2014 Hygiena potravín, Bezpečnosť krmív a potravín
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2016 Hygiena potravín, Trh a kvalita potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 Hygiena potravín
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Výskumný pracovník Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2022 doteraz

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác
V.4.2 Počet obhájených prác

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 46 44
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 5 5
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 7 7
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 6 6
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. DEMJANOVÁ, Soňa - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana. Identification of Penicillium verrucosum, Penicillium commune, and Penicillium crustosum isolated from chicken eggs. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 1 (2021), art. no. 53, p. [1-14]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. DEMJANOVÁ, Soňa. Identifikácia izolátov mikroskopických vláknitých húb zo slepačích vajec pomocou metódy PCR : doktorandská dizertačná práca. Košice : UVLF, 2021. 114 l. + CD-ROM.
4. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris. Quality and mycobiota composition of stored eggs. In: Italian Journal of Food Science. 2020. ISSN 1120-1770, Vol. 32, no. 3 (2020), p. 540-561.
(2020: 0.875 - IF, 33 - H-index, 1.209 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
5. REGECOVÁ, Ivana - VÝROSTKOVÁ, Jana - ZIGO, František - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa. Identification of Staphylococcus spp. isolated from food by two methods. In: Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 2021. ISSN 1338-5178, Vol. 10, no. 4 (2021), p. 546-552.
(7 - H-index, 0.186 - SJR, Q4 - SJR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. DEMJANOVÁ, Soňa - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana. Identification of Penicillium verrucosum, Penicillium commune, and Penicillium crustosum isolated from chicken eggs. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 1 (2021), art. no. 53, p. [1-14]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. DEMJANOVÁ, Soňa. Identifikácia izolátov mikroskopických vláknitých húb zo slepačích vajec pomocou metódy PCR : doktorandská dizertačná práca. Košice : UVLF, 2021. 114 l. + CD-ROM.
4. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris. Quality and mycobiota composition of stored eggs. In: Italian Journal of Food Science. 2020. ISSN 1120-1770, Vol. 32, no. 3 (2020), p. 540-561.
(2020: 0.875 - IF, 33 - H-index, 1.209 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
5. REGECOVÁ, Ivana - VÝROSTKOVÁ, Jana - ZIGO, František - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa. Identification of Staphylococcus spp. isolated from food by two methods. In: Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. 2021. ISSN 1338-5178, Vol. 10, no. 4 (2021), p. 546-552.
(7 - H-index, 0.186 - SJR, Q4 - SJR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content