Mgr. Mariana Kováčová, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 02. 11. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Kováčová
I.2 Meno Mariana
I.3 Tituly Mgr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1993
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa Mariana.Kovacova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/33428
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-6530-7332
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach Bezpečnosť krmív a potravín
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach Trh a kvalita potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach Hygiena potravín
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2022 doteraz

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Jazyková skúška z anglického jazyka Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2019

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Food safetynáuka o živočíchoch denná forma anglický jazykprvýveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác
V.4.2 Počet obhájených prác

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Potravinárska chémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania rastlinných komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Potraviny špecifického charakterutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Potraviny špecifického charakterutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rastlinných potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology I. (milk, milk products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktovvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 64 50
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 6 6
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 40 23
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 40 23
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
Člen organizačného výboru za mliekarenskú sekciu v medzinárodnej vedeckej konferencii HYGIENA ALIMENTORUM XLIII Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2023 2023
Člen organizačného výboru za mliekarenskú sekciu v medzinárodnej vedeckej konferencii HYGIENA ALIMENTORUM XL Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2019 2019
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Piazza dell'Università, 1 06123 Perugia PG, Taliansko 2023 2023 Erasmus +
Sofia University, Dragan Tsankov blvd. 8, Katedra biochémie, Biologická fakulta, 1164, Sofia, Bulharsko 2022 2022 Erasmus + Zmiešaný intenzívny program

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content