Cvičenia: 1. Právne normy, právne predpisy, zákonodarná moc, proces tvorby právnych predpisov. 2.Európska únia, inštitúcie, právne predpisy. 3.Všeobecné požiadavky na zdravotnú bezpečnosť potravín a krmív. Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá (RASFF). 4.Všeobecné predpisy o hygiene potravín a osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu. 5. Potravinové právo na národnej úrovni. Požiadavky na produkty živočíšneho pôvodu. Predaj malých množstiev prvotných produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu. 6.Požiadavky na poskytovanie informácii o potravinách spotrebiteľom. Značky kvality na poľnohospodárske produkty a potraviny. Ekologické produkty. Potraviny nového typu. Predaj potravín na diaľku. 7.Ďalšie právne predpisy v oblasti bezpečnosti potravín (mikrobiologické kritéria, materiály prichádzajúce do styku s potravinami, kontaminujúce látky). 8.Požiadavky na hygienu krmív a uvádzanie krmív na trh. 9.Doplnkové látky v krmivách. 10.Nežiaduce látky v krmivách. Krmivá živočíšneho pôvodu. 11.GMO potraviny, krmivá. 12.Ochrana verejného zdravia. 13.Úradné kontroly na zabezpečenie uplatňovania potravinového a krmivového práva. |