Prednášky 1. Chemické zloženie mäsa. 2. Charakteristika vlastností mäsa jednotlivých druhov zv. 3. Biologická, nutričná a energetická hodnota mäsa . 4. Biologická, nutričná a energetická hodnota jedlých vedľajších jatočných produktov 5. Kvalita mäsa 6. PSE mäso – etiológia, diagnostika a spracovanie . 7. DFD mäso - etiológia, výskyt, spracovanie . 8. Intravitálne vplyvy na kvalitu mäsa - genetika, druh zv., plemeno, pohlavia, vek, spôsob chovu. 9. Intravitálne vplyvy na kvalitu mäsa - vplyv výživy, špecificky účinných látok, cudzorodých látok, ochorení 10. Postmortálne vplyvy na akosť mäsa. 11. Rozkladné zmeny v mäse a ich hodnotenie . 12. Klasifikácia jatočného hovädzieho dobytka a zatrieďovanie jatočné upravených tiel Hd a oviec. Klasifikácia jatočných ošípaných a zatrieďovanie jatočné upravených tiel ošípaných 13. Mäso jatočných zvierat, vymedzenie pojmov, označovanie mäsa, delenie a úprava mäsa |