SYLABUS PREDNÁŠOK 1 Nebezpečenstvá (biologické, chemické, fyzikálne) prichádzajúce do úvahy pri výrobe, manipulácii, skladovaní a predaji potravín 2 Hygienické požiadavky podľa Nariadenia ES č. 178/2002. 3 Všeobecné a osobitné hygienické požiadavky podľa Nariadenia ES č. 852/2004 o hygiene potravín 4 Správna výrobná prax v potravinárskych prevádzkach 5 Systém HACCP v potravinárskych prevádzkach 6 Špecifické požiadavky na produkty živočíšneho pôvodu podľa Nariadenia ES č. 853/2004, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu – prvá časť 7 Špecifické požiadavky na produkty živočíšneho pôvodu podľa Nariadenia ES č. 853/2004, ktorým sa ustanovujú osobitné hygienické predpisy pre potraviny živočíšneho pôvodu – druhá časť 8 Všeobecné hygienické požiadavky na výrobu potravín, na manipuláciu s nimi a na ich uvádzanie do obehu podľa Potravinového kódexu SR, časť druhá, prvá hlava – prvá časť 9 Všeobecné hygienické požiadavky na výrobu potravín, na manipuláciu s nimi a na ich uvádzanie do obehu podľa Potravinového kódexu SR, časť druhá, prvá hlava – druhá časť 10 Všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych prevádzkarní a niektoré osobitné požiadavky na výrobu a predaj tradičných potravín a na priame dodávanie malého množstva potravín, Výnos 28167/2007 11 Zákon č. 39/2007 o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov 12 Úradné kontroly, registrácia a schvaľovanie potravinárskych prevádzok 13 Hodnotenie (passportizácia) hygienických požiadaviek uplatňovaných v potravinárskych prevádzkach SYLABUS CVIČENÍ 1 Analýza nebezpečenstiev prichádzajúcich do úvahy pri výrobe, manipulácii, skladovaní a predaji potravín 2 Dokumentácia správnej výrobnej praxe v potravinárskych prevádzkach 3 Modelový príklad systému HACCP v potravinárskych prevádzkach 4 Modelový príklad systému HACCP v potravinárskych prevádzkach 5-7 Výroba mäsových výrobkov - demonštrácia hygienických podmienok 8 Prezentácia všeobecných hygienických požiadaviek na výrobu potravín 9 Prezentácia špecifických hygienických požiadaviek na výrobu potravín 10 Dokumentácia a postup pri úradnej kontrole, registrácii a schvaľovaní potravinárskych prevádzok 11 Dokumentácia a postup pri úradnej kontrole, registrácii a schvaľovaní potravinárskych prevádzok 12 Demonštrácia technologických postupov a zariadení pri výrobe mäsových výrobkov |