Jazyk nemecký

Študijný program: hygiena potravín denná forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-N3 HP/10    Skratka: J-N3 HP
  •  Kredity: 0
  •  Ukončenie: Zápočet
  •  
  •   Semester: zimný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Podmieňujúce:   
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Skúšajúci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
1.Aktívna účasť na hodine
2.Zápočtový test
3.Prezentácia na odbornú tému
Výsledky vzdelávania
Po treťom semestri bude študent schopný v nemeckom jazyku informovať o jednotlivých systémoch organizmu. Bude schopný vyjadrovať sa v nemeckom jazyku o ich fungovaní a funkciách. Nadobudne dostatok informácii aj o najčastejších diagnózach zvierat. Zvládnuté gramatické penzum umožní študentom vyjadrovať sa na odborné témy.
Stručná osnova predmetu
chov včiel, chemické prvky, mlieko, jeho zloženie a význam, pasterizácia, podporné gramatické penzum;
Sylabus predmetu
1. Zhrnutie učeb. materiálu , zopakovanie gramatiky
2. Chov včiel
3. Včely v záhrade
4. Biochémia
5. Chemické prvky
6. Úvod do vedeckej práce.
7. Analýza odborného textu
8. Kontrolný test
9. Anatómia mliečnej žľazy
10. Mlieko
11. Pasterizácia
12. Uperizácia
12. Prezentácia na odbornú tému
13. Zhrnutie odb. tém, udelenie zápočtu
Odporúčaná literatúra
1.Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL, 2.Didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Podmienky na absolvovanie predmetu
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodinách ústna a písomná príprava prezentácia na odbornú tému zápočtový test
Podmienky na absolvovanie predmetu:
1.Aktívna účasť na hodine
2.Zápočtový test
3.Prezentácia na odbornú tému
Záverečné hodnotenie:
zápočet
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 33
ABCDEFX
0.0100.0
 
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022
Schválil: Garant Prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Skip to content