Jazyk anglický

Študijný program: hygiena potravín denná forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-A4 HP/20    Skratka: J-A4 HP
  •  Kredity: 2
  •  Ukončenie: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: letný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Podmieňujúce:   
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Skúšajúci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
aktívna účasť na cvičeniach, príprava na hodiny, zvládnutie písomných testov
Výsledky vzdelávania
Po ukončení semestra je študent schopný rozprávať na témy krmív pre hospodárske zvieratá, poznať zložky krmív a stráviteľnosť. Pozná terminológiu ochorení a symptómov pri jednotlivých ochoreniach, vie príčiny chorôb, čo je imunita a aké druhy imunity poznáme. Po absolvovaní semestra študent vie popísať niektoré ochorenia spôsobené baktériami ako mastitída alebo salmonelóza a vírusové ochorenia ako besnota alebo slintačka a krívačka, pozná symptómy týchto chorôb, priebeh ochorenia, preventívne opatrenia a liečbu. Pozná svalovo-kostrový systém, vie pomenovať typy kostí, kĺbov a typy zlomenín. Pozná problémy globálneho otepľovania a dažďových pralesov.
Stručná osnova predmetu
Musculosckeletal system.-Joints, bones, muscles. Viral and bacterial diseases: Rabies, Mastitis, Foot-and-Mouth Disease., Salmonellosis. - Feeding Farm Animals. -Livestock Health. Global problems - Amazon Rainforest. - Global Warming - Kiribati.
Sylabus predmetu
Musculoskeletal system, types of bones, ossification. Types oj joints, muscles tendons. Fractures of bone. Viral diseases: Rabies -causative agent, occurence, symptoms, possible treatment and preventive measures. Foot-and-Mouth Disease - symptoms, causative agents, treatment, preventive measures, occurence. Bacterial diseases: Mastitis in dairy cows -causative agent, occurence, treatment, preventive measures. Salmonellosis -causative agents, symptoms, treatment, preventive measures. Feeding Farm Animals, constituents of food, feeding value - carbohydrates, proteins, fats and oils. Minerals, vitamines, fibre- cellulose and lignin. Livestock health- Typical symptoms of diseases, immunity. Problems of Global Warming - Kiribati. Rainforest in Amazonia deforestation, burning.
Odporúčaná literatúra
Gréserová, G.: Angličtina pre študentov UVL
Džuganová, Božena, Jurečková, Anna, Polačková Gabriela: Textbook of Medical English, UK Bratislava, 1996
Aspinall, V. and Capello, M.: Introduction to Veterinary Anatomy and Physiology Textbook, third edition, Elsevier, London, 2015
Cochran, Ph., E.: Veterinary Anatomy and Physiology, Clinical Laboratory Manual, second edition, Delmar, Cengage Learning, NewYork USA, 2011
Colville, Thomas and Oien, Sharon A.: Clinical Veterinary Language, Elsevier, St.Louis, Missouri, 2014
Murphy , Raymond: English Grammar in Use, Cambridge University Press, 2009
Redman, Stuart : English Vocabulary in Use, Cambridge University Press, 2000
aktuálna časopisecká literatúra
Podmienky na absolvovanie predmetu
Obsahová prerekvizita:
úspešné ukončenie 3. semestra štúdia jazyka anglického, udelený zápočet z predchádzajúceho semestra
Priebežné hodnotenie:
priebežné testy
Podmienky na absolvovanie predmetu:
aktívna účasť na cvičeniach, príprava na hodiny, zvládnutie písomných testov
Záverečné hodnotenie:
zápočtový test
ústna alebo písomná skúška
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 68
ABCDEFX
36.768.8217.6520.5916.180.0
 
Dátum poslednej zmeny: 30.11.2022
Schválil: Garant Prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Skip to content