Jazyk nemecký

Študijný program: hygiena potravín denná forma štúdia
Jazyk uskutočnovania:   slovenský
Kód predmetu: KaVVP/J-N4 HP/20    Skratka: J-N4 HP
  •  Kredity: 2
  •  Ukončenie: Zápočet a skúška
  •  
  •   Semester: letný semester
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
Forma výučby: Cvičenie
Rozsah výučby: Týždenný: 2   -   Za obdobie štúdia: 26 (odporúčaný, v hodinách)
Metóda štúdia: prezenčná
 
Podmieňujúce a nadväzujúce predmety
Podmieňujúce:   
 
Vyučujúci
Cvičiaci:
Skúšajúci:
Garant:
PODMIENKY NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
1.Aktívna účasť na hodine 2.Zápočtový test 3.Prezentácia na odbornú tému
Výsledky vzdelávania
Študent má byť po štyroch semestroch schopný komunikovať v nemeckom jazyku na tému správnej výživy, príčin vzniku obezity ako globálneho problému, na tému I CH, multirezistentných pôvodcov chorôb ako aj na tému živín a základných potravín, má zvládnuť aktuálne gramatické penzum tak, aby bol v rámci problematiky vet. medicíny schopný pracovať s odborným textom, správne ho porozumieť a jeho odb. obsah prezentovať
Stručná osnova predmetu
infekčné choroby, multirezistentné baktérie /video/, imunita a očkovanie; výživa - príčiny obezity; mäso, mlieko, vajíčka; podporné gram. penzum
Sylabus predmetu
1. Zhrnutie učebného materiálu predchádzajúceho semestra; 2. Mlieko - zdroj chorôb 3. Spracovanie ovčieho mlieka 4. Baktérie 5. Mäso 6. Hydina 7. Rybacie mäso 7. Imunita a očkovanie 8. Konzervovanie potravín 9. Vajcia 10. Uskladňovanie vajec 11. Brucelóza 12. Salmonelóza, mastitídy 13. Zhrnutie odb. tém, udelenie zápočtu
Odporúčaná literatúra
1.Gréserová, Gregorovič: Odborné texty z jazyka nemeckého pre študentov UVL, 2.Didakticky spracované odborné materiály z printových médií nemecky hovoriacich krajín
Podmienky na absolvovanie predmetu
Obsahová prerekvizita:
N1 HP, N2 HP
Priebežné hodnotenie:
aktívna účasť na hodinách ústna a písomná príprava zápočtový test prezentácia
Podmienky na absolvovanie predmetu:
1.Aktívna účasť na hodine 2.Zápočtový test 3.Prezentácia na odbornú tému
Záverečné hodnotenie:
skúška
JAZYK, KTORÉHO ZNALOSŤ JE POTREBNÁ NA ABSOLVOVANIE PREDMETU
 
Hodnotenie predmetu
Celkový počet hodnotených študentov: 3
ABCDEFX
33.330.066.670.00.00.0
 
Dátum poslednej zmeny: 21.11.2022
Schválil: Garant Prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Skip to content