Syllabus prednášok 1.Všeobecné príčiny a spôsoby falšovania potravín 2.Metódy identifikácie falšovania a autentifikácie potravín 3.Falšovanie výrobkov z ovocia a zeleniny 4.Autentifikácia liehových nápojov 5.Autentifikácia cereálnych výrobkov 6.Autentifikácia jedlých tukov a olejov 7.Autentifikácia medu 8.Autentifikácia výrobkov z kávy, kakaa a čaju 9.Autentifikácia korenín, aromatických látok a farbív 10.Autentifikácia mlieka a mliečnych výrobkov 11.Autentifikácia mäsa a mäsových výrobkov 12.Autentifikácia geneticky manipulovaných potravín 13.Autentifikácia biopotravín Syllabus cvičení 1.Kritéria autenticity pre jednotlivé potravinárske komodity 2.Všeobecné zásady komplexného posudzovania potravín - analytické metódy identifikácie falšovania a autentifikácie potravín 3.Autentifikácia ovocných štiav – detekcia prídavku sekundárnych ovocných extraktov 4.Autentifikácia liehovín – konzumný lieh, liehoviny a iné alkoholické nápoje 5.Autentifikácia obilnín a cereálnych výrobkov 6.Identifikácia margarínov a emulgovaných jedlých tukov 7.Autentifikácia medu 8.Autentifikácia zelenej, praženej a instantnej kávy a kávovín 9.Autentifikácia chuťových a vonných látok 10.Identifikácia pôvodu mlieka v mliečnych výrobkoch 11.Analýza cudzích bielkovín v mäsových výrobkoch 12.Autentifikácia geneticky manipulovaných potravín 13.Hodnotenie biopotravín na báze rastlinných surovín |