P r e d n á š k y 1. Právna úprava súvisiaca so spracovaním vedľajších živočíšnych produktov neurčených na výživu ľudí. 2. Vedľajšie živočíšne produkty v mäsovom priemysle. 3. Získavanie a spracovania krvi jatočných zvierat. 4. Kŕmna, technická, potravinárska a farmaceutická krv, jej využitie, biologická hodnota. 5. Orgány jatočných zvierat určené na spracovaniu pre farmaceutické účely. Význam, spracovanie a možnosti využitia vo farmaceutickom priemysle. 6. Ošetrenie a spracovanie koží, kostí, rohoviny, srsti, čriev, peria, žalúdkových a črevných obsahov. 7. Vedľajšie živočíšne produkty hydinárskeho, mliekarenského, rybného, konzervárenského a mraziarenského priemyslu. 8. Spracovanie a likvidácia odpadov potravinárskeho priemyslu, história, organizácia a súčasný stav. 9. Zber, skladovanie a preprava vedľajších živočíšnych produktov z potravinárskych prevádzkarní. Likvidácia vedľajších živočíšnych produktov zakopávaním a spaľovaním. 10. Úlohy a význam kafilérií, druhy odstraňovaného a spracovávaného materiálu. Metódy spracovania vedľajších živočíšnych produktov. 11. Technológia výroby niektorých finálnych produktov kafilérií a ich kvalitatívne ukazovatele. 12. Súčasný stav a perspektívy využitia bielkovín živočíšneho pôvodu a kafilerických tukov. Súčasné trendy v likvidácii a spracovaní odpadov živočíšneho pôvodu. 13. Získavanie, zber, stabilizácia a likvidácie materiálu kategórie 1. P r a k t i c k é c v i č e n i a 1. Kategorizácia vedľajších živočíšnych produktov. 2. Získavanie, skladovanie, ošetrovanie vedľajších živočíšnych produktov hydinárskeho priemyslu. 3. Získavanie, skladovanie, ošetrovanie, preprava vedľajších živočíšnych produktov mäsového priemyslu. 4. Zber, doprava, skladovanie, manipulácia a spracovanie vedľajších potravinárskych produktov v kafilerických podnikoch. 5. Laboratórne vyšetrenie finálnych produktov kafilérie. 6. Získavanie prírodných čriev a predžalúdkov, ich spracovanie, konzervovanie a skladovanie. 7. Vedľajšie produkty rybného a mliekarenského priemyslu. 8. Hygiena a technológia výroby želatíny. 9. Získavanie, manipulácia a spracovanie koží hospodárskych zvierat. 10. Vedľajšie živočíšne produkty a výroba bioplynu a kompostu. 11. Výnimky pri zbere, preprave a odstraňovaní vedľajších živočíšnych produktov 12. Použitie vedľajších živočíšnych produktov na osobitné kŕmne účely. 13. Zápočtový test. |