MVDr. Ivana Regecová, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Regecová
I.2 Meno Ivana
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1984
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa ivana.regecova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/25954
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-7393-1960
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2008 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2014 hygiena potravín
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 doteraz
vedecký pracovník Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2016 2021

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobubezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Mikrobiológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobubezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Mikrobiológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Potravinárska mikrobiológia a alimentárne chorobyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Animal and meat control at slaughterhousevšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Prehliadka jatočných zvierat a mäsavšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 2 0
V.4.2 Počet obhájených prác 0 8 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómiibezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómiibezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Predaj potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technologické zariadenia a gastronomická úprava potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Predaj potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Prehliadka jatočných zvierathygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Potravinárska mykológia a mykotoxikológiahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradný veterinárny lekárhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food microbiologyvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Mikrobiológia potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradný veterinárny lekárvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 148 94
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 22 19
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 67 54
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 62 53
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - KMEŤ, Vladimír - REGECOVÁ, Ivana - MARUŠKOVÁ, Katarína. Antimicrobial resistance and species identification of staphylococci isolated from the meat of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) in Slovakia. In: European Journal of Wildlife Research. 2012. ISSN 1612-4642, Vol. 58, č. 1(2012), s. 157-165.
(2012: 1.355 - IF, 44 - H-index, 1.568 - IF 5y, 0.587 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - KMEŤ, Vladimír - VÝROSTKOVÁ, Jana - SOPKOVÁ, Drahomíra. Antimicrobial resistance of coagulase-negative species of staphylococci isolated from the meat of wild pheasants (Phasianus colchicus) : [Antimikrobiálna rezistancia koaguláza-negatívnych druhov stafylokokov iyolovaných z mäsa bažanta poľovného (Phasianus colchicus)] In: Italian Journal of Animal Science. 2014. ISSN 1594-4077, Vol. 13, č. 3(2014), s. 627 - 630.
(2014: 0.718 - IF, 32 - H-index, 0.177 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - MARUŠKOVÁ, Katarína - KMEŤ, Vladimír - POPELKA, Peter. Species identification and antimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from the meat of sea fish : [Druhová identifikácia a antimikrobiálna rezistencia koaguláza-negatívnych stafylokokov izolovaných z mäsa morských rýb] In: Journal of Food Science. 2014. ISSN 0022-1147, Vol. 79, č. 5 (2014), s. M898-M902.
(2014: 1.696 - IF, 141 - H-index, 0.232 - IF 5y, 0.930 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
4. DEMJANOVÁ, Soňa - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana. Identification of Penicillium verrucosum, Penicillium commune, and Penicillium crustosum isolated from chicken eggs. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 1 (2021), art. no. 53, p. [1-14]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
5. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana - ZIGO, František - KOVÁČOVÁ, Mariana - ILLEK, Josef. Antimicrobial resistance of bacterial isolates from sheep and goat cheeses in eastern Slovakia. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2021. ISSN 1505-1773, Vol. 24, no. 1 (2021), p. 13-22.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - KOVÁČOVÁ, Mariana - MARCINČÁK, Slavomír - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial resistance of Lactobacillus johnsonii and Lactobacillus zeae in raw milk. In: Processes. 2020. ISSN 2227-9717, Vol. 8, no. 12 (2020), art. no. 1627, p. [1-13]
(2020: 2.847 - IF, 28 - H-index, 2.824 - IF 5y, 0.414 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. REGECOVÁ, Ivana - VÝROSTKOVÁ, Jana - ZIGO, František - GREGOVÁ, Gabriela - KOVÁČOVÁ, Mariana. Detection of antimicrobial resistance of bacteria Staphylococcus chromogenes isolated from sheep's milk and cheese. In: Antibiotics. 2021. ISSN 2079-6382, Vol. 10, no. 5 (2021), art. no. 570, p. [1-14]
(2021: 5.222 - IF, 47 - H-index, 5.396 - IF 5y, 0.785 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MARCINČÁK, Slavomír - VARGOVÁ, Mária - KOVÁČOVÁ, Mariana - MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial resistance of Enterococcus sp. isolated from sheep and goat cheeses. In: Foods. 2021. ISSN 2304-8158, Vol. 10, no. 8 (2021), art. no. 1844, p. [1-11]
(2021: 5.561 - IF, 53 - H-index, 5.940 - IF 5y, 0.726 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris. Quality and mycobiota composition of stored eggs. In: Italian Journal of Food Science. 2020. ISSN 1120-1770, Vol. 32, no. 3 (2020), p. 540-561.
(2020: 0.875 - IF, 33 - H-index, 1.209 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In: Applied Sciences. 2021. ISSN 2076-3417, Vol. 11, no. 7 (2021), art. no. 3196, p. [1-16]
(2021: 2.838 - IF, 75 - H-index, 2.921 - IF 5y, 0.507 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] COLONNA, Maria Antonietta - GIANNICO, Francesco - TUFARELLI, Vincenzo - LAUDADIO, Vito - SELVAGGI, Maria - DE MASTRO, Giuseppe - TEDONE, Luigi. Dietary Supplementation with Camelina sativa (L. Crantz) Forage in Autochthonous Ionica Goats: Effects on Milk and Caciotta Cheese Chemical, Fatty Acid Composition and Sensory Properties. In ANIMALS. ISSN 2076-2615, 2021, vol. 11, no. 6, pp.
2. KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In: Applied Sciences. 2021. ISSN 2076-3417, Vol. 11, no. 7 (2021), art. no. 3196, p. [1-16]
(2021: 2.838 - IF, 75 - H-index, 2.921 - IF 5y, 0.507 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] BOTELLO-MORTE, Laura - MONIENTE, Marta - GIL-RAMIREZ, Yolanda - VIRTO, Raquel - GARCIA-GONZALO, Diego - PAGAN, Rafael. Identification by means of molecular tools of the microbiota responsible for the formation of histamine accumulated in commercial cheeses in Spain. In FOOD CONTROL. ISSN 0956-7135, 2022, vol. 133, no., pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108595.
3. KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In: Applied Sciences. 2021. ISSN 2076-3417, Vol. 11, no. 7 (2021), art. no. 3196, p. [1-16]
(2021: 2.838 - IF, 75 - H-index, 2.921 - IF 5y, 0.507 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] GECAJ, Rreze M. M. - AJAZI, Flutura C. C. - BYTYQI, Hysen - MEHMEDI, Blerta - CADRAKU, Hazir - ISMAILI, Muharrem. Somatic Cell Number, Physicochemical, and Microbiological Parameters of Raw Milk of Goats During the End of Lactation as Compared by Breeds and Number of Lactations. In FRONTIERS IN VETERINARY SCIENCE, 2021, vol. 8, no., pp.
4. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - KMEŤ, Vladimír - VÝROSTKOVÁ, Jana - SOPKOVÁ, Drahomíra. Antimicrobial resistance of coagulase-negative species of staphylococci isolated from the meat of wild pheasants (Phasianus colchicus) : [Antimikrobiálna rezistancia koaguláza-negatívnych druhov stafylokokov iyolovaných z mäsa bažanta poľovného (Phasianus colchicus)] In: Italian Journal of Animal Science. 2014. ISSN 1594-4077, Vol. 13, č. 3(2014), s. 627 - 630.
(2014: 0.718 - IF, 32 - H-index, 0.177 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] LEE, Sangjun - HWANG, Jehwi - KIM, Jongwoon - LEE, Joonyeop - KIM, Hong-Cheul - RHIM, Haerin - HAN, Jae-Ik. Biofilm production of coagulase-negative staphylococci isolated from rescued wild animals in the Republic of Korea. In ACTA VETERINARIA SCANDINAVICA. ISSN 0044-605X, 2019, vol. 61, no. 1, pp.
5. PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - KMEŤ, Vladimír - REGECOVÁ, Ivana - MARUŠKOVÁ, Katarína. Antimicrobial resistance and species identification of staphylococci isolated from the meat of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) in Slovakia. In: European Journal of Wildlife Research. 2012. ISSN 1612-4642, Vol. 58, č. 1(2012), s. 157-165.
(2012: 1.355 - IF, 44 - H-index, 1.568 - IF 5y, 0.587 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] KAČÁNIOVÁ, M. - ROVNÁ, K. - ARPÁŠOVÁ, H. - HLEBA, L. - PETROVÁ, J. - HAŠČÍK, P. - ČUBOŇ, J. - PAVELKOVÁ, A. - CHLEBO, R. - BOBKOVÁ, A. - STRIČÍK, M. The effects of bee pollen extracts on the broiler chicken's gastrointestinal microflora. In Research in Veterinary Science, 2013, 95, 1, pp. 34-37.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0156/21 "Aplikácia viacnásobnej faktorovej analýzy na kvalitatívne a kvantitatívne ukazovatele vyrobeného vína pre dosiahnutie zníženia obsahu biogénnych amínov", Doba riešenia: 2021 - 2024
2. APVV APVV-19-234 "Vývoj probiotického prípravku na báze autochtónnych laktobacilov pre lososovité ryby určeného na zlepšenie zdravia rýb a produkciu kvalitných potravín", Doba riešenia: 2020 - 2024
3. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
4. KEGA 013UVLF-4/2021 "Tvorba študijného materiálu pre teoretickú a praktickú prípravu z predmetu – Mykológia a mykotoxikológia krmív a potravín", Doba riešenia: 2021 - 2023
5. KEGA 015UVLF-4/2021 "Využitie digitálnych online komunikačných prostriedkov pri realizácii dištančného vzdelávania v študijnom predmete Úradná kontrola potravín", Doba riešenia: 2021 - 2023
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
člen Akademický senát Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2023 doteraz
člen Pracovný výbor pre pedagogickú činnosť Akademického senátu Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2023 doteraz
člen Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV v Bratislave 2018 doteraz
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content