MVDr. Jana Výrostková, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 09. 05. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Výrostková
I.2 Meno Jana
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1983
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa jana.vyrostkova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/25077
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-3117-8915
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2009 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2015 hygiena potravín
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 doteraz
vedecký pracovník Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2015 doteraz

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkovhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 3 0
V.4.2 Počet obhájených prác 1 7 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Potravinárska chémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania rastlinných komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Potravinárska chémiabezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania rastlinných komodítbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cereáliítrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Výživové hodnotenie potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cereáliítrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Výživové hodnotenie potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rastlinných potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Výživa ľudíhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 174 102
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 22 18
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 61 59
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 59 59
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana - ZIGO, František - KOVÁČOVÁ, Mariana - ILLEK, Josef. Antimicrobial resistance of bacterial isolates from sheep and goat cheeses in eastern Slovakia. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2021. ISSN 1505-1773, Vol. 24, no. 1 (2021), p. 13-22.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. ZIGO, František - VASIĽ, Milan - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - VÝROSTKOVÁ, Jana - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa. Maintaining optimal mammary gland health and prevention of mastitis. In: Frontiers in veterinary science. 2021. ISSN 2297-1769, Vol. 8, no. (2021), art. no. 607311, p. [1-17]
(2021: 3.471 - IF, 44 - H-index, 3.821 - IF 5y, 0.719 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
3. VÝROSTKOVÁ, Jana - PIPOVÁ, Monika - SEMJON, Boris - JEVINOVÁ, Pavlína - REGECOVÁ, Ivana - MAĽOVÁ, Jana. Antibacterial effects of hydrogen peroxide and caprylic acid on selected foodborne bacteria. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2020. ISSN 1505-1773, Vol. 23, no. 3 (2020), p. 439-446.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
4. DUDRIKOVÁ, Eva - VÝROSTKOVÁ, Jana - MAĽOVÁ, Jana. Výživa ľudí : I. diel. Rec. Ivana Regecová, Katarína Fatrcová-Šrámková. 1. vyd. Košice : UVLF, 2021. ISBN 978-80-8077-740-1, 144 s. [10,1AH]
5. VÝROSTKOVÁ, Jana - ČONKOVÁ, Eva - LACIAKOVÁ, Anna - PIPOVÁ, Monika. Effectiveness of selected disinfectants on Malassezia pachydermatis. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2012. ISSN 1505-1773, Vol. 15, č. 3(2012), s. 567-568.
(2012: 0.570 - IF, 26 - H-index, 0.597 - IF 5y, 0.233 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In: Applied Sciences. 2021. ISSN 2076-3417, Vol. 11, no. 7 (2021), art. no. 3196, p. [1-16]
(2021: 2.838 - IF, 75 - H-index, 2.921 - IF 5y, 0.507 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - KOVÁČOVÁ, Mariana - MARCINČÁK, Slavomír - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial resistance of Lactobacillus johnsonii and Lactobacillus zeae in raw milk. In: Processes. 2020. ISSN 2227-9717, Vol. 8, no. 12 (2020), art. no. 1627, p. [1-13]
(2020: 2.847 - IF, 28 - H-index, 2.824 - IF 5y, 0.414 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MARCINČÁK, Slavomír - VARGOVÁ, Mária - KOVÁČOVÁ, Mariana - MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial resistance of Enterococcus sp. isolated from sheep and goat cheeses. In: Foods. 2021. ISSN 2304-8158, Vol. 10, no. 8 (2021), art. no. 1844, p. [1-11]
(2021: 5.561 - IF, 53 - H-index, 5.940 - IF 5y, 0.726 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. REGECOVÁ, Ivana - VÝROSTKOVÁ, Jana - ZIGO, František - GREGOVÁ, Gabriela - KOVÁČOVÁ, Mariana. Detection of antimicrobial resistance of bacteria Staphylococcus chromogenes isolated from sheep's milk and cheese. In: Antibiotics. 2021. ISSN 2079-6382, Vol. 10, no. 5 (2021), art. no. 570, p. [1-14]
(2021: 5.222 - IF, 47 - H-index, 5.396 - IF 5y, 0.785 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - ZIGO, František - DANČOVÁ, Nikola. Effect of gluten on the quality of meat products. In: Acta Fytotechnica et Zootechnica. 2021. ISSN 1335-258X, Roč. 24, č. (2021), s. 80-84.
(3 - H-index, 0.115 - SJR, Q4 - SJR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - POPELKA, Peter - TOROPILOVÁ, Júlia. The use of probiotic bacteria against Aeromonas infections in salmonid aquaculture : [Využitie probiotických baktérií voči aeromonádovým infekciám lososovitých rýb] In: Aquaculture. 2017. ISSN 0044-8486, Vol. 469, no. (2017), p. 1-8.
(2017: 2.710 - IF, 164 - H-index, 2.978 - IF 5y, 1.152 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] FUENTES-VALENCIA, Maria Anel - OSORNIO-ESQUIVEL, Jose Luis - MARTINEZ PALACIOS, Carlos Antonio - CONTRERAS-AVILA, Jose Luis - BARRIGA-TOVAR, Erik - INGLE-DE LA MORA, Genoveva - ARELLANO-TORRES, Andres - BAIZABAL-AGUIRRE, Victor Manuel - BRAVO-PATINO, Alejandro - CAJERO-JUAREZ, Marcos - VALDEZ ALARCON, Juan Jose. Bacterial and parasite co-infection in Mexican golden trout (Oncorhynchus chrysogaster) by Aeromonas bestiarum, Aeromonas sobria, Plesiomonas shigelloides and Ichthyobodo necator. In BMC VETERINARY RESEARCH, 2022, vol. 18, no. 1, pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1186/s12917-022-03208-5.
2. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - POPELKA, Peter - TOROPILOVÁ, Júlia. The use of probiotic bacteria against Aeromonas infections in salmonid aquaculture : [Využitie probiotických baktérií voči aeromonádovým infekciám lososovitých rýb] In: Aquaculture. 2017. ISSN 0044-8486, Vol. 469, no. (2017), p. 1-8.
(2017: 2.710 - IF, 164 - H-index, 2.978 - IF 5y, 1.152 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] PENG, Kai - CHEN, Bing - WANG, Yuxi - ZHAO, Hongxia - ZHENG, Chuntian - CHEN, Xiaoying - HUANG, Wen.

Condensed tannins protect against aflatoxin B1-induced toxicity in Lateolabrax maculatus by restoring intestinal integrity and regulating bacterial microbiota

. In AQUACULTURE. ISSN 0044-8486, 2022, vol. 555, no., pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2022.738255.
3. REKIK, Imen - CHAABANE, Zayneb - MISSAOUIA, Amara - BOUKET, Ali Chenari - LUPTÁKOVÁ, Lenka - ELLEUCH, Amine - BELBAHRI, Lassaad. Effects of untreated and treated wastewater at the morphological, physiological and biochemical levels on seed germination and development of sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench), alfalfa (Medicago sativa L.) and fescue (Festuca arundinacea Schreb.) : [Vplyv ošetrenej a neošetrenej odpadovej vody na morfologické, fyziologické a biochemické hladiny na klíčivosť semien a vývoj cirku, lucerny a kostravy] In: Journal Of Hazardous Materials. 2017. ISSN 0304-3894, Vol. 326, č.(2017), s. 165-176.
(2017: 6.434 - IF, 260 - H-index, 6.513 - IF 5y, 1.787 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] SONOWAL, Shashanka - AHMED, Refad - CHIKKAPUTTAIAH, Channakeshavaiah - BASAR, Egam - VELMURUGAN, Natarajan. A comprehensive characterization of culturable endophytic bacteria of Paris polyphylla and their potential role in microalgal growth in co-culture. In APPLIED SOIL ECOLOGY. ISSN 0929-1393, 2022, vol. 174, no., pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.apsoil.2022.104410.
4. DANIŠOVÁ, Oľga - VALENČÁKOVÁ, Alexandra - STANKO, Michal - LUPTÁKOVÁ, Lenka - HATALOVÁ, Elena - ČANÁDY, Alexander. Rodents as a reservoir of infection caused by multiple zoonotic species/genotypes of C. parvum, C. hominis, C. suis, C. scrofarum, and the first evidence of C. muskrat genotypes I and II of rodents in Europe : [Hlodavce ako rezervoár infekcie spôsobenej mnohými zoonotickými druhmi/genotypmi C. parvum, C. hominis, C. suis, C. scrofarum a prvý dôkaz C. muskrat genotyp I a II u hlodavcov v Európe] In: Acta Tropica. 2017. ISSN 0001-706X, Vol. 172(2017), s. 29-35.
(2017: 2.509 - IF, 95 - H-index, 2.525 - IF 5y, 1.052 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] ZHANG, Kaihui - FU, Yin - LI, Junqiang - ZHANG, Longxian. Public health and ecological significance of rodents in Cryptosporidium infections. In ONE HEALTH, 2022, vol. 14, no., pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1016/j.onehlt.2021.100364.
5. MAŽENSKÝ, Dávid - FLEŠÁROVÁ, Slávka - ŠULLA, Igor. Arterial Blood Supply to the Spinal Cord in Animal Models of Spinal Cord Injury. A Review : [Tepnové krvné zásobovanie miechy u zvieracích modelov poškodenia miechy. Review] In: Anatomical Record. 2017. ISSN 1932-8486, Vol. 300, č. 12(2017), s. 2091-2106.
(2017: 1.373 - IF, 56 - H-index, 1.818 - IF 5y, 0.766 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] BELIARD, Benoit - AHMANNA, Chaimae - TIRAN, Elodie - KANTÉ, Kadia - DEFFIEUX, Thomas - TANTER, Mickael - NOTHIAS, Fatiha - SOARES, Sylvia - PEZET, Sophie. Ultrafast Doppler imaging and ultrasound localization microscopy reveal the complexity of vascular rearrangement in chronic spinal lesion. In Scientific Reports, 2022-12-01, 12, 1, pp. Dostupné na: https://doi.org/10.1038/s41598-022-10250-8.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. KEGA 001UVLF-4/2022 "Využitie a implementácia nových poznatkov vo výučbe hygieny chovu zvierat a welfare na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach", Doba riešenia: 2022 - 2024
2. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
3. VEGA 1/0156/21 "Aplikácia viacnásobnej faktorovej analýzy na kvalitatívne a kvantitatívne ukazovatele vyrobeného vína pre dosiahnutie zníženia obsahu biogénnych amínov", Doba riešenia: 2021 - 2024
4. APVV APVV-19-234 "Vývoj probiotického prípravku na báze autochtónnych laktobacilov pre lososovité ryby určeného na zlepšenie zdravia rýb a produkciu kvalitných potravín", Doba riešenia: 2020 - 2024
5. KEGA 007UVLF-4/2020 "Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach", Doba riešenia: 2020 - 2022
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
člen Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV v Bratislave 2023 2023

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content