MVDr. Alena Nagyová, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Nagyová
I.2 Meno Alena
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1966
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra verejného veterinárskeho lekárstva a welfare zvierat
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa alena.nagyova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6135
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1989 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2010 súdne a verejné veterinárske lekárstvo
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Vysokoškolský učiteľ – odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Komenského 73, 041 81 Košice 2007 2022
Inšpektor úradnej kontroly potravín Okresný úrad Košice I . Odbor Štátnej veterinárnej správy, Hlinkova 1/C, 040 01 Košice Regionálna veterinárna správa Košice I, Hlinkova 1/C, 040 01 Košice Regionálna veterinárna správa Košice – mesto, Hlinkova 1/C, 040 01 Košice Regionálna veterinárna a potravinová správa Košice – mesto, Hlinkova 1/C, 040 01 Košice 1998 2007
Majster mliekarenskej výroby Zempmilk a. s., Lastomírska 1, 071 01 Michalovce 1989 1995

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Práca s počítačom a Windows III Nova traiding, s.r.o. Košice 2012
Manažérske zručnosti Nova traiding, s.r.o. Košice 2012
Doplnkové pedagogické štúdium absolventov neučiteľských fakúlt Pedagogická fakulta v Prešove UPJŠ v Košiciach 2002
Atestačná skúška II. stupňa v odbore Hygiena produktov živočíšneho pôvodu a bezpečnosť potravín; obhájená písomná atestačná práca nštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, Cesta pod Hradovou 13/A, 041 77 Košice 2002

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Základy práva pre kynológovkynológia denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Základy práva pre kynológovkynológia externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Právne úpravy ochrany zvieratpohoda a ochrana zvierat denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Právne úpravy ochrany zvieratpohoda a ochrana zvierat externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 0 0
V.4.2 Počet obhájených prác 10 6 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Legislatíva potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Legislatíva potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Základy práva pre kynológovkynológia denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Základy práva pre kynológovkynológia externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Právne základy pre prácu so zvieratamivzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Právne základy pre prácu so zvieratamivzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Verejné veterinárske lekárstvohygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Odborná prax - Štátne veterinárne a potravinové ústavyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Veterinárska legislatíva a súdne veterinárske lekárstvohygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
História veterinárnej medicínyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Základy práva pre veterinárnych medikovhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Verejné veterinárske lekárstvovšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
História veterinárnej medicínyvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Základy práva pre veterinárnych medikovvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 181 43
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 6 1
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 48 31
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 35 25
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. NAGYOVÁ, Alena. Potravinové a krmivové právo : [Food and Feed Law] Rec. Tomáš Mihok, Peter Popelka. 1. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-700-5, 130 s. [5,95AH]
2. NAGYOVÁ, Alena - KORIM, Peter - MELLEN, Martin - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - PIPOVÁ, Monika. The efficacy of air spray chilling and its impact on microbial quality of broiler carcasses. In: Italian Journal of Animal Science. 2015. ISSN 1594-4077, Vol. 14, č. 1(2015), s. 120-123.
(2015: 0.841 - IF, 32 - H-index, 0.932 - IF 5y, 0.484 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. JAĎUTTOVÁ, Iveta - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - HARČÁROVÁ, Michaela - NAGYOVÁ, Alena - VÁCZI, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. The effect of dietary humic substances on the fattening performance, carcass yield, blood biochemistry parameters and bone mineral profile of broiler chickens. In: Acta veterinaria Brno. 2019. ISSN 0001-7213, Vol. 88, no. 3 (2019), p. 307-313.
(2019: 0.566 - IF, 36 - H-index, 0.658 - IF 5y, 0.216 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
4. NAGYOVÁ, Alena - KORIM, Peter - TAKÁČOVÁ, Daniela. Verejné veterinárske lekárstvo : [Public Veterinary Medicine] Rec. Ivo Pekár, Miloš Mašlej. 1. vyd. Košice : UVLF, 2019. ISBN 978-80-8077-649-7, 195 s.
5. KASPEROVÁ, Jana - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana - NAGYOVÁ, Alena - MAĽA, Pavel. Physico-chemical indicators and identification of selected Slovak honeys based on colour measurement. In: Acta veterinaria Brno. 2012. ISSN 0001-7213, Vol. 81, č. 1 (2012), s. 57-61.
(2012: 0.393 - IF, 36 - H-index, 0.561 - IF 5y, 0.315 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. NAGYOVÁ, Alena. Potravinové a krmivové právo : [Food and Feed Law] Rec. Tomáš Mihok, Peter Popelka. 1. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-700-5, 130 s. [5,95AH]
2. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - JAĎUTTOVÁ, Iveta - BARTKOVSKÝ, Martin - VÁCZI, Peter - NAGYOVÁ, Alena - MARCINČÁK, Slavomír. Vplyv podávania humínových látok vo výkrme brojlerových kurčiat na senzorické parametre produkovaného mäsa : [The effect of humic substatnce supplementation during broiler fattening on sensory parameters of produced meat] In: Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z XVI. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou, Piešťany, 28. - 29. marec 2019. 1. vyd. Nitra : SPU, 2019. ISBN 978-80-552-1978-3, s. 206-209.
3. NAGYOVÁ, Alena - KORIM, Peter - TAKÁČOVÁ, Daniela - NAGY, Jozef. Omračovanie nízkym atmosferickým tlakom : [ Low atmospheric pressure stunning] In: Maso. 2018. ISSN 1210-4086, Vol. 29, no. 6(2018), p. 34-36.
4. JAĎUTTOVÁ, Iveta - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - HARČÁROVÁ, Michaela - NAGYOVÁ, Alena - VÁCZI, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. The effect of dietary humic substances on the fattening performance, carcass yield, blood biochemistry parameters and bone mineral profile of broiler chickens. In: Acta veterinaria Brno. 2019. ISSN 0001-7213, Vol. 88, no. 3 (2019), p. 307-313.
(2019: 0.566 - IF, 36 - H-index, 0.658 - IF 5y, 0.216 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5. NAGYOVÁ, Alena - KORIM, Peter - TAKÁČOVÁ, Daniela. Verejné veterinárske lekárstvo v kontexte verejného zdravia : [Public veterinary medicine in the context of public health] In: Škola-Veda-Prax : konferencia. Škola - Veda - Prax, 17.-18. september 2019, Košice : Zborník referátov a abstraktov: vedecká konferencia pri príležitosti 70. výročia založenia UVLF v Košiciach. 1. vyd. Košice : UVLF, 2019. ISBN 978-80-8077-628-2, CD-ROM, s. 330-331.
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. ŽOLDOŠ, Peter - POPELKA, Peter - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - MESARČOVÁ, Lýdia - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - NAGYOVÁ, Alena - MAĽA, Pavel. The effect of glaze on the quality of frozen stored Alaska pollack (Theragra chalcogramma) fillets under stable and unstable conditions. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 299-304.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] CHU, Yuanming - TAN, Mingtang - YI, Zhengkai - DING, Zhaoyang - YANG, Dazhang - XIE, Jing. Shelf-Life Prediction of Glazed Large Yellow Croaker (Pseudosciaena crocea) during Frozen Storage Based on Arrhenius Model and Long-Short-Term Memory Neural Networks Model. In FISHES, 2021, vol. 6, no. 3, pp.
2. JAĎUTTOVÁ, Iveta - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - HARČÁROVÁ, Michaela - NAGYOVÁ, Alena - VÁCZI, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. The effect of dietary humic substances on the fattening performance, carcass yield, blood biochemistry parameters and bone mineral profile of broiler chickens. In: Acta veterinaria Brno. 2019. ISSN 0001-7213, Vol. 88, no. 3 (2019), p. 307-313.
(2019: 0.566 - IF, 36 - H-index, 0.658 - IF 5y, 0.216 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] DOMÍNGUEZ-NEGRETE, Alejandra - GÓMEZ-ROSALES, Sergio - ANGELES, María de Lourdes - LÓPEZ-HERNÁNDEZ, Luis Humberto - REIS DE SOUZA, Tercia Cesaria - LATORRE-CÁRDENAS, Juan David - TÉLLEZ-ISAIAS, Guillermo. Addition of different levels of humic substances extracted from worm compost in broiler feeds. In Animals, 2021-11-01, 11, 11, pp.
3. KASPEROVÁ, Jana - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana - NAGYOVÁ, Alena - MAĽA, Pavel. Physico-chemical indicators and identification of selected Slovak honeys based on colour measurement. In: Acta veterinaria Brno. 2012. ISSN 0001-7213, Vol. 81, č. 1 (2012), s. 57-61.
(2012: 0.393 - IF, 36 - H-index, 0.561 - IF 5y, 0.315 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] TAN, Shi Hui - PUI, Liew Phing - SOLIHIN, Mahmud Iwan - KEAT, Kong Seah - LIM, Wei Hong - ANG, Chun Kit. Physicochemical analysis and adulteration detection in Malaysia stingless bee honey using a handheld near-infrared spectrometer. In JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION. ISSN 0145-8892, 2021, vol. 45, no. 7, pp.
4. POPELKA, Peter - LUPTÁKOVÁ, Oľga - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - MESARČOVÁ, Lýdia - NAGYOVÁ, Alena. The effect of glaze and storage temperature on the quality of frozen mackerel fillets. In: Acta veterinaria Brno. 2012. ISSN 0001-7213, Vol. 81, č. 4 (2012), s. 397-402.
(2012: 0.393 - IF, 36 - H-index, 0.561 - IF 5y, 0.315 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] ASSOGBA, Martinien Hospice Mahussi - SALIFOU, Chakirath Folake Arike - TOBADA, Pamphile - ABOUDOU, Abdou Karimou - BAKARY, Aissatou Bio - DAHOUDA, Mahamadou - CHIKOU, Antoine - FAROUGOU, Souaibou - KARIM, Issaka Youssao Abdou. IMPACT OF BREAK IN COLD CHAIN ON THE TECHNOLOGICAL AND ORGANOLEPTIC QUALITIES OF ATLANTIC MACKEREL (SCOMBER SCOMBRUS) AND HORSE MACKEREL (TRACHURUS TRACHURUS) IN SOUTH BENIN. In JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES. ISSN 1338-5178, 2019, vol. 8, no. 6, pp. 1242-1248.
5. ŽOLDOŠ, Peter - POPELKA, Peter - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - MESARČOVÁ, Lýdia - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - NAGYOVÁ, Alena - MAĽA, Pavel. The effect of glaze on the quality of frozen stored Alaska pollack (Theragra chalcogramma) fillets under stable and unstable conditions. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 299-304.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] FERNANDES, Mirela Garcia - CERVI, Camila Bitencourt - DE CARVALHO, Rosemary Aparecida - LAPA-GUIMARAES, Judite. Evaluation of Turmeric Extract as an Antioxidant for Frozen Streaked Prochilod (Prochilodus lineatus) Fillets. In JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY. ISSN 1049-8850, 2017, vol. 26, no. 9, pp. 1057-1069.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0073/22 "Hodnotenie vplyvu inovatívnych metód spracovania kávy na jej zdravotnú bezpečnosť a kvalitu", Doba riešenia: 2022 - 2024
2. KEGA 013UVLF-4/2020 "Verejné veterinárske lekárstvo v kontexte verejného zdravia", Doba riešenia: 2020 - 2022
3. VEGA 1/0408/17 "Vplyv humínových kyselín na zdravie, produkčné ukazovatele a kvalitu mäsa brojlerových kurčiat", Doba riešenia: 2017 - 2019
4. KEGA 011UVLF-4/2015 "Bezpečnosť potravín-študijný materiál a didaktické pomôcky pre spoločný študijný program", Doba riešenia: 2015 - 2017
5. VEGA 1/0067/13 "Využitie probiotík v akvakultúre pri prevencii bakteriálnych chorôb rýb", Doba riešenia: 2013 - 2015
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content