MVDr. Jana Zahumenská, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 09. 05. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Zahumenská
I.2 Meno Jana
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1982
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa jana.malova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6127
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-5547-9149
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2007 všeobecné veterinárske lekárstvo
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2011 parazitárne choroby zvierat
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2011 2023

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Práca v systéme eProcurement (verejné obstarávanie) Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2020
Práca s laboratórnou prístrojovou technikou (fyzikálno-chemické metódy, chromatografické, separačné, mikrobiologické, senzorické metódy OK Servis BioPro, s.r.o. 2018
Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: manažérske zručnosti, modul: Time manažment-manažment času NOVA TRAINING, s.r.o. 2012
Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: Práca s počítačom a Windows III NOVA TRAINING, s.r.o. 2012

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Technológia výroby a kvalita mrazených a konzervovaných rastlinných potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mrazených a konzervovaných rastlinných potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkovhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 1 1 0
V.4.2 Počet obhájených prác 6 11 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Potravinárska chémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania rastlinných komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Potravinárska chémiabezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania rastlinných komodítbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Senzorická analýza potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cereáliítrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mlieka a mliečnych výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Potraviny špecifického charakterutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Materiály a predmety v potravinárstvetrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Senzorická analýza potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cereáliítrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita cukrovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Potraviny špecifického charakterutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Materiály a predmety v potravinárstvetrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rastlinných potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Všeobecná hygiena a potravinárska technikahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Senzorické analýzy potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Všeobecná hygiena a analýza potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktovvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Salašníctvovšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 144 84
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 9 9
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 29 29
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 29 29
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. VÝROSTKOVÁ, Jana - PIPOVÁ, Monika - SEMJON, Boris - JEVINOVÁ, Pavlína - REGECOVÁ, Ivana - MAĽOVÁ, Jana. Antibacterial effects of hydrogen peroxide and caprylic acid on selected foodborne bacteria. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2020. ISSN 1505-1773, Vol. 23, no. 3 (2020), p. 439-446.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. MAĽOVÁ, Jana. Senzorická analýza potravinárskych komodít : Praktické cvičenia. Rec. Dionýz Máté, Eva Dudriková. 1. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-680-0, 158 s. [7,90AH]
3. SEMJON, Boris - MAĽOVÁ, Jana - VATAŠČINOVÁ, Tatiana - MAĽA, Pavel. Sensory profile of parenica cheese varieties made from pasteurized cow's milk. In: Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2019. ISSN 1338-0230, Roč. 13, č. 1 (2019), s. 76-82.
(10 - H-index, 0.270 - SJR, Q3 - SJR Best Q)
4. MAĽOVÁ, Jana. Všeobecná hygiena a analýza potravín. Rec. Pavel Maľa, Eva Dudriková. 1. vyd. Košice : UVLF, 2016. ISBN 978-80-8077-499-8, 162 s.
5. ZIGO, František - ELEČKO, Juraj - VASIĽ, Milan - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - FARKAŠOVÁ, Zuzana - MAĽOVÁ, Jana - TAKÁČ, Ladislav - ZIGOVÁ, Martina - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra. The occurrence of mastitis and its effect on the milk malondialdehyde concentrations and blood enzymatic antioxidants in dairy cows. In: Veterinární medicína. 2019. ISSN 0375-8427, Vol. 64, no. 10 (2019), p. 423-432.
(2019: 0.588 - IF, 46 - H-index, 0.749 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. MAĽOVÁ, Jana - CIBEREJ, Juraj - MAĽA, Pavel - ZIGO, František - SEMJON, Boris. Heavy metal levels in the tissues of wild living animals from two distinct industrially exploited areas in Slovakia. In: Slovak Journal of Animal Science. 2019. ISSN 1337-9984, Roč. 52, č. 3 (2019), s. 100-110.
2. MAĽOVÁ, Jana - VÝROSTKOVÁ, Jana - SEMJON, Boris - DUDRIKOVÁ, Eva - ČOPÍKOVÁ, Miriam. Parené syry v prihraničných oblastiach Slovenska : [The steamed cheeses in a border areas of Slovakia] In: XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny - Hygiena a technologie potravin : Sborník přednášek a posterů. 1. vyd. Brno : VFU, 2017. ISBN 978-80-7305-793-0, CD ROM, s. 183-186.
3. DUDRIKOVÁ, Eva - VÝROSTKOVÁ, Jana - MAĽOVÁ, Jana. Výživa ľudí : I. diel. Rec. Ivana Regecová, Katarína Fatrcová-Šrámková. 1. vyd. Košice : UVLF, 2021. ISBN 978-80-8077-740-1, 144 s. [10,1AH]
4. CIBEREJ, Juraj - KRAJNIAK, Dušan - GARAJ, Peter - KROPIL, Rudolf - MAĽOVÁ, Jana - JANTO, Rudolf - KAROLOVÁ, Renáta - KIŠ, Ondrej - OBERHAUSEROVÁ, Katarína - HLÁSNIK, Jozef - PUŠKÁČ, Jaroslav - PUŠKÁČ, Jaroslav - DOCZY, Jozef - LEBOCKÝ, Tibor - ENGEL, Štefan. IV. Lov zveri a poľovnícke plánovanie - V. Poľovnícka kynológia - VI. Právne predpisy na úseku poľovníctva, zbraní a streliva a ochrany prírody - VII. Poľovnícke strelectvo a prvá pomoc pri úrazoch spôsobených pri výkone poľovníctva. Rec. Ľubomír Bútora, Jozef Jursa. 1. vyd. Zvolen : Technická univerzita vo Zvolene, 2020. ISBN 978-80-228-3223-6, 447 s.
5. VÝROSTKOVÁ, Jana - PIPOVÁ, Monika - SEMJON, Boris - JEVINOVÁ, Pavlína - REGECOVÁ, Ivana - MAĽOVÁ, Jana. Antibacterial effects of hydrogen peroxide and caprylic acid on selected foodborne bacteria. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2020. ISSN 1505-1773, Vol. 23, no. 3 (2020), p. 439-446.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana - ZIGO, František - KOVÁČOVÁ, Mariana - ILLEK, Josef. Antimicrobial resistance of bacterial isolates from sheep and goat cheeses in eastern Slovakia. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2021. ISSN 1505-1773, Vol. 24, no. 1 (2021), p. 13-22.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] GOLAS-PRADZYNSKA, Marlena - ROLA, Jolanta G. Occurrence and antimicrobial resistance of enterococci isolated from goat's milk. In JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH. ISSN 2450-7393, 2021, vol. 65, no. 4, pp. 449-455. Dostupné na: https://doi.org/10.2478/jvetres-2021-0071.
2. ZIGO, František - VASIĽ, Milan - FARKAŠOVÁ, Zuzana - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - ZIGOVÁ, Martina - MAĽOVÁ, Jana - VÝROSTKOVÁ, Jana - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa. Impact of humic acid as an organic additive on the milk parameters and occurrence of mastitis in dairy cows. In: Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1338-0230, Vol. 14, no. (2020), p. 358-364.
(12 - H-index, 0.259 - SJR, Q3 - SJR Best Q)
[1] KHOLIF, A. E. - MATLOUP, O. H. - EL-BLTAGY, E. A. - OLAFADEHAN, O. A. - SALLAM, S. M.A. - EL-ZAIAT, H. M. Humic substances in the diet of lactating cows enhanced feed utilization, altered ruminal fermentation, and improved milk yield and fatty acid profile: Humic acid in the diet of lactating cows. In Livestock Science. ISSN 18711413, 2021-11-01, 253, pp.
3. ZIGO, František - VASIĽ, Milan - FARKAŠOVÁ, Zuzana - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - ZIGOVÁ, Martina - MAĽOVÁ, Jana - VÝROSTKOVÁ, Jana - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa. Impact of humic acid as an organic additive on the milk parameters and occurrence of mastitis in dairy cows. In: Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1338-0230, Vol. 14, no. (2020), p. 358-364.
(12 - H-index, 0.259 - SJR, Q3 - SJR Best Q)
[1] TETER, Anna - KĘDZIERSKA-MATYSEK, Monika - BARŁOWSKA, Joanna - KRÓL, Jolanta - BRODZIAK, Aneta - FLOREK, Mariusz. The effect of humic mineral substances from oxyhumolite on the coagulation properties and mineral content of the milk of holstein-friesian cows. In Animals, 2021-07-01, 11, 7, pp.
4. ZIGO, František - ELEČKO, Juraj - VASIĽ, Milan - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - FARKAŠOVÁ, Zuzana - MAĽOVÁ, Jana - TAKÁČ, Ladislav - ZIGOVÁ, Martina - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra. The occurrence of mastitis and its effect on the milk malondialdehyde concentrations and blood enzymatic antioxidants in dairy cows. In: Veterinární medicína. 2019. ISSN 0375-8427, Vol. 64, no. 10 (2019), p. 423-432.
(2019: 0.588 - IF, 46 - H-index, 0.749 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] CARVALHO-SOMBRA, T. C. F. - FERNANDES, D. D. - BEZERRA, B. M. O. - NUNES-PINHEIRO, D. C. S. Systemic inflammatory biomarkers and somatic cell count in dairy cows with subclinical mastitis. In VETERINARY AND ANIMAL SCIENCE, 2021, vol. 11, no., pp.
5. ZIGO, František - ELEČKO, Juraj - VASIĽ, Milan - ONDRAŠOVIČOVÁ, Silvia - FARKAŠOVÁ, Zuzana - MAĽOVÁ, Jana - TAKÁČ, Ladislav - ZIGOVÁ, Martina - BUJOK, Jolanta - PECKA-KIEŁB, Ewa - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra. The occurrence of mastitis and its effect on the milk malondialdehyde concentrations and blood enzymatic antioxidants in dairy cows. In: Veterinární medicína. 2019. ISSN 0375-8427, Vol. 64, no. 10 (2019), p. 423-432.
(2019: 0.588 - IF, 46 - H-index, 0.749 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] ABDEL-HAMIED, Emad - MAHMOUD, Mourad Mahmoud. Antioxidants profile, oxidative stress status, leukogram and selected biochemical indicators in dairy cows affected with mastitis. In Journal of Animal Health and Production, 2020-01-01, 8, 4, pp. 183-188.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. KEGA 007UVLF-4/2020 "Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach", Doba riešenia: 2020 - 2022
2. VEGA 1/0705/16 "Vplyv mikroskopických vláknitých húb a ich sekundárnych metabolitov na kvalitu a bezpečnosť vajec", Doba riešenia: 2016 - 2018
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
Zodpovedná osoba za sekciu hygieny potravín v rámci ,,Detská Univerzita veterinárskeho lekárstva Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 2023
Člen organizačného výboru za mliekarensku sekciu v rámci medzinárodnej konferencie ,,Hygiena Alimentorum, Štrbské Pleso, Slovenská republika Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2015 2023
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Agronomická fakulta Mendelovej univerzity v Brne, Česká republika Zemědělská 1665/1 613 00 Brno, Česká republika 2020 2020 Cieľom mobility – školenia v rámci ERASMUS+ na pracovisku Ústavu technológií potravín Agronomickej fakulty Mendelovej univerzity bola výmena nových poznatkov vedy, výskumu a vzdelávania v oblasti potravinársko-poľnohospodárskych vied (mliekarska poloprevádzka, pekáreň, cukrárska dielňa). Súčasťou bolo aj štúdium metodík v oblasti kvapalinovej chromatografie (napr. biogénne amíny v zrejúcich syroch, ftaláty v mliečnych výrobkoch a obalových materiáloch; organických kyselín v syroch a ovocných šťavách a pod.) a plynovej chromatografie (napr. stanovenie mastných kyselín v mliečnych výrobkoch) a návrh na vedeckú a pedagogickú spoluprácu v oblasti technológie potravín. Plán práce: Štúdium: 1. Výroba a akosť živočíšnych produktov (mlieko a mliečne výrobky). 2. Analýza potravín: kvapalinová a plynová chromatografia. 3. Systemy riadenia akosti a zdravotnej nezávadnosti potravín. 4. Aktivity v laboratóriách rastlinných komodít (pekáreň, cukrárska dielňa) a v mliekarskej poloprevádzke.

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content