I. Základné údaje
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
IX. Iné relevantné skutočnosti 10
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie | II.b Rok | II.c Odbor a program | |
---|---|---|---|
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa | |||
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa | Vysoká škola veterinárska v Košiciach | 1985 | hygiena potravín |
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1993 | veterinárna hygiena |
II.4 Titul docent | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1996 | hygiena potravín a ekológia |
II.5 Titul profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 2008 | hygiena potravín |
II.6 Titul DrSc. |
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie | III.b Inštitúcia | III.c Časové vymedzenie | |
---|---|---|---|
prorektor pre rozvoj školy a hodnotenie kvality | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2015 | doteraz |
vysokoškolský učiteľ - profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva (od roku 2010 Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach) | 2008 | doteraz |
vysokoškolský učiteľ - docent | Vysoká škola veterinárska v Košiciach (od roku 2006 Univerzita veterinárskeho lekárstva) | 1996 | 2008 |
vysokoškolský učiteľ - asistent, odborný asistent | Vysoká škola veterinárska v Košiciach | 1989 | 1996 |
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné | IV.b Názov inštitúcie | IV.c Rok |
---|---|---|
Práca s počítačom a Windows III | Nova training, s.r.o. Košice | 2012 |
Manažérske zručnosti | Nova training, s.r.o. Košice | 2012 |
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu | V.1.b Študijný program | V.1.c Stupeň | V.1.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Food safety | náuka o živočíchoch denná forma anglický jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita produktov hydiny, rýb, zveriny a medu | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita produktov hydiny, rýb, zveriny a medu | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zveriny | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita mäsa hydiny, vajec a zveriny | hygiena potravin denná forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of poultry meat, eggs and game | hygiena potravín denná forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of poultry meat, eggs and game | hygiena potravín externá forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita mäsa hydiny, vajec a zveriny | hygiena potravín externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania | V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený |
---|---|
hygiena potravín (habilitačné konanie) | veterinárske lekárstvo |
hygiena potravín (inauguračné konanie) | veterinárske lekárstvo |
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) | V.4.b Diplomové (druhý stupeň) | V.4.c Dizertačné (tretí stupeň) | |
---|---|---|---|
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác | 0 | 0 | 1 |
V.4.2 Počet obhájených prác | 3 | 20 | 9 |
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu | V.5.b Študijný program | V.5.c Stupeň | V.5.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Hygiena a spracovanie vedľajších potravinárskych produktov | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Food hygiene and technology II. (poultry, eggs and game meat and their chemical analysis) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie | VIII.b Sídlo inštitúcie | VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) | VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať) | |
---|---|---|---|---|
Spolkový ústav pre hodnotenie rizika | Berlín, Nemecko | 2013 | 2013 | Stav vedeckého poznania správania sa bezolovnatého streliva pri love a kontaminácia zveriny získanej lovom pomocou streliva s obsahom olova, medi a zinku. |
Univerzita veterinárskeho lekárstva | Viedeň, Rakúsko | 2010 | 2010 | Zabezpečovanie a zvyšovanie kvality, hygieny a bezpečnosti potravín - vyškolená osoba |
Veterinárna univerzita | Brno, Česká republika | 2010 | 2010 | Zabezpečovanie a zvyšovanie kvality, hygieny a bezpečnosti potravín - vyškolená osoba |
Univerzita veterinárskeho lekárstva | Viedeň, Rakúsko | 2001 | 2007 | Exkurzie študentov na bitúnky a mäsospracujúce závody v Rakúslu |
Univerzita veterinárskeho lekárstva | Viedeň, Rakúsko | 1999 | 1999 | Metódy Stanovenia a výskyt rezíduí antibiotík v potravinách živočíšneho pôvodu |
Štátny veterinárny ústav - Štátny výskumný ústav | Pulawy, Poľsko | 1992 | 1992 | Metódy stanovenia rezíduí veterinárnych liečiv v potravinách |
IX. Iné relevantné skutočnosti 10