RNDr. Tatiana Hrušková, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Hrušková
I.2 Meno Tatiana
I.3 Tituly RNDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1966
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra chémie, biochémie a biofyziky
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa tatiana.hruskova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6126
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole biológia
I.11 ORCID iD 3
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Prírodovedecká fakulta 1989 anorganická chémia
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2016 hygiena chovu zvierat a životné prostredie
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2008 doteraz
chemický laborant Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2007 2008
obchodný referent Tradix Slovakia s.r.o 2007 2007
manažér obchodnej skupiny Kontinuita poisťovňa a. s 2006 2006
oblastný riaditeľ komerčnej poisťovne Aegon Levensverzekering N. V. 2005 2006
vedúca oddelenia registra poistencov a platiteľov Spoločná zdravotná poisťovňa 1998 2005
vedúca oddelenia registra poistencov a platiteľov Poisťovňa Ministerstva vnútra SR 1994 1998
asistentka Ústav klinickej a experimentálnej medicíny LF UPJŠ 1990 1991
asistentka UPJŠ – Prírodovedecká fakulta, Katedra analytickej a fyzikálnej chémie 1990 1990
mikrobiológ Slovenská poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia 1989 1990

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Kurz angličtiny Nova Training,.s.r.o. 2012
Práca s PC a Windows III Nova Training,.s.r.o. 2012
Manažérske zručnosti Nova Training,.s.r.o. 2012

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 2 1 0
V.4.2 Počet obhájených prác 9 2 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Všeobecná a anorganická chémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Analytická chémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Aplikovaná biochémiabezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Všeobecná a anorganická chémiabezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Analytická chémiabezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Aplikovaná biochémiabezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Chémia v príkladochfarmácia (spoločný) denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.farmácia
Chémia potravínfarmácia (spoločný) denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.farmácia
Chémiahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Chémia potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Chemistryvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food chemistryvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Chémiavšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Chémia potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 47 25
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 4 1
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 14 6
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 6 3
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. HRUŠKOVÁ, Tatiana - SASÁKOVÁ, Naďa - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - SOBEKOVÁ, Anna - ŠUBOVÁ, Eva. Individual water sources and their potential effect on human and animal health in environmentally burdened region. In: Folia veterinaria. 2020. ISSN 0015-5748, Roč. 64, č. 3 (2020), s. 82-94.
2. HRUŠKOVÁ, Tatiana - SASÁKOVÁ, Naďa - GREGOVÁ, Gabriela - PAPAJOVÁ, Ingrid - BUJDOŠOVÁ, Zuzana. Disinfection of Water Used for Human and Animal Consumption : [Dezinfekcia vody určenej na konzumáciu pre ľudí a zvieratá] In: Disinfection. ISBN 978-1-78984-475-7, online, s. 9-31.
3. HRUŠKOVÁ, Tatiana - SASÁKOVÁ, Naďa - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - KVOKAČKA, Valerián - GREGOVÁ, Gabriela - VEREBOVÁ, Valéria - VALKO-ROKYTOVSKÁ, Marcela - TAKÁČ, Ladislav. Disinfection of potable water sources on animal farms and their microbiological safety : [Dezinfekcia zdrojov pitnej vody na farmách a ich mikrobiologická bezpečnosť] In: Veterinární medicína. 2016. ISSN 0375-8427, Vol. 61, no. 4 (2016), p. 173–186.
(2016: 0.459 - IF, 46 - H-index, 0.878 - IF 5y, 0.284 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
4. HRUŠKOVÁ, Tatiana - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - SOBEKOVÁ, Anna - SÜLI, Judit. Miera karamelizačných a Maillardových reakcií v závislosti od zloženia modelového systému. In: Priemyselná toxikológia 2017 : Zborník príspevkov z 37. medzinárodného vedeckého sympózia pod záštitou primátora mesta Svit - Ing. Miroslav Škvarek, MPH. 1. vyd. Bratislava : STU, 2017. ISBN 978-80-227-4701-1, s. 92-96.
5. VÁRADY, Matúš - HRUŠKOVÁ, Tatiana - POPELKA, Peter. Effect of preparation method and roasting temperature on total polyphenol content in coffee beverages. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 6 (2020), p. 417-421.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. HRUŠKOVÁ, Tatiana - SASÁKOVÁ, Naďa - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - SOBEKOVÁ, Anna - ŠUBOVÁ, Eva. Individual water sources and their potential effect on human and animal health in environmentally burdened region. In: Folia veterinaria. 2020. ISSN 0015-5748, Roč. 64, č. 3 (2020), s. 82-94.
2. HRUŠKOVÁ, Tatiana - SASÁKOVÁ, Naďa - GREGOVÁ, Gabriela - PAPAJOVÁ, Ingrid - BUJDOŠOVÁ, Zuzana. Disinfection of Water Used for Human and Animal Consumption : [Dezinfekcia vody určenej na konzumáciu pre ľudí a zvieratá] In: Disinfection. ISBN 978-1-78984-475-7, online, s. 9-31.
3. HRUŠKOVÁ, Tatiana - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - SOBEKOVÁ, Anna - SÜLI, Judit. Miera karamelizačných a Maillardových reakcií v závislosti od zloženia modelového systému. In: Priemyselná toxikológia 2017 : Zborník príspevkov z 37. medzinárodného vedeckého sympózia pod záštitou primátora mesta Svit - Ing. Miroslav Škvarek, MPH. 1. vyd. Bratislava : STU, 2017. ISBN 978-80-227-4701-1, s. 92-96.
4. VÁRADY, Matúš - HRUŠKOVÁ, Tatiana - POPELKA, Peter. Effect of preparation method and roasting temperature on total polyphenol content in coffee beverages. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 6 (2020), p. 417-421.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
5. SÜLI, Judit - SOBEKOVÁ, Anna - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - DIČÁKOVÁ, Zuzana - HRUŠKOVÁ, Tatiana. Chémia potravín. Rec. Beáta Hubková, Mária Milkovičová. 3.dopl. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-662-6, 224 s. [11,26AH]
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. VÁRADY, Matúš - HRUŠKOVÁ, Tatiana - POPELKA, Peter. Effect of preparation method and roasting temperature on total polyphenol content in coffee beverages. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 6 (2020), p. 417-421.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
[1] LE-THI ANH-DAO - LE NHON-DUC - NGUYEN CONG-HAU - NGUYEN THANH-NHO. Variability of Total Polyphenol Contents in Ground Coffee Products and Their Antioxidant Capacities through Different Reaction Mechanisms. In BIOINTERFACE RESEARCH IN APPLIED CHEMISTRY. ISSN 2069-5837, 2022, vol. 12, no. 4, pp. 4857-4870. Dostupné na: https://doi.org/10.33263/BRIAC124.48574870.
2. SÜLI, Judit - HOMZOVÁ, Katarína - SOBEKOVÁ, Anna - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - HRUŠKOVÁ, Tatiana. Polyphenolic compounds in foods : [Polyfenolové látky v potravinách] In: Diabetologie Metabolismus Endokrinologie Výživa. 2014. ISSN 1211-9326, Vol. 17, č. 3(2014), s. 162-170.
(5 - H-index, 0.119 - SJR, Q4 - SJR Best Q)
[1] TREMLOVA, Bohuslava - MIKULASKOVA, Hana Koudelkova - HAJDUCHOVA, Klaudia - JANCIKOVA, Simona - KACZOROVA, Dominika - CAVAR ZELJKOVIC, Sanja - DORDEVIC, Dani. Influence of Technological Maturity on the Secondary Metabolites of Hemp Concentrate (Cannabis sativa L.). In FOODS, 2021, vol. 10, no. 6, pp.
3. SÜLI, Judit - HOMZOVÁ, Katarína - SOBEKOVÁ, Anna - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - HRUŠKOVÁ, Tatiana. Fyziologické účinky polyfenolov a ich metabolitov v strave : [Physiological effects of polyphenols and their metabolites in diet] In: Československá fyziologie. 2014. ISSN 1210-6313, Vol. 63, č. 2(2014), s. 92-97.
[3] EFTIMOVÁ, Zuzana - EFTIMOVÁ, Jarmila - BRINDZA, Ján. Obsah sekundárnych metabolitov v Tokajských esenciách. In Sučasni aspekty zberežennja zdorovja ljudyny. Sučasni aspekty zbereženňa zdorovja ľudyny, 13-14 kvitnja 2018 roku : zbirnyk prac XI mižnarodnoji miždyscyplinarnoji naukovo-praktyčnoji konferenciji. 1. vyd. - Užhorod : Užgorodskij nacionaľnij universitet, 2018. ISBN 978-617-7333-57-8, s. 116-119.
4. SÜLI, Judit - HOMZOVÁ, Katarína - SOBEKOVÁ, Anna - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - HRUŠKOVÁ, Tatiana. Fyziologické účinky polyfenolov a ich metabolitov v strave : [Physiological effects of polyphenols and their metabolites in diet] In: Československá fyziologie. 2014. ISSN 1210-6313, Vol. 63, č. 2(2014), s. 92-97.
[4] VOLLMANOVA,A. - MUSILOVA, J. - URMINSKA, D. - BAJCAN, D. A KOL. CHÉMIA POTRAVÍN. VYD. SPÚ, NITRA, 2018. 543 s. ISBN 978-80-552-1814-4.
5. SÜLI, Judit - HOMZOVÁ, Katarína - SOBEKOVÁ, Anna - BUJDOŠOVÁ, Zuzana - HRUŠKOVÁ, Tatiana. Polyphenolic compounds in foods : [Polyfenolové látky v potravinách] In: Diabetologie Metabolismus Endokrinologie Výživa. 2014. ISSN 1211-9326, Vol. 17, č. 3(2014), s. 162-170.
(5 - H-index, 0.119 - SJR, Q4 - SJR Best Q)
[1] MICOVÁ, Marianna - BYSTRICKÁ, Judita - KOVAROVIČ, Ján - HARANGOZO, Luboš - LIDIKOVÁ, Adriana. Content of bioactive compounds and antioxidant activity in garlic (Allium sativum L.). In Acta Agriculturae Slovenica. ISSN 15819175, 2018-12-01, 111, 3, pp. 581-595.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0166/21 "Vplyv kombinovanej expozície neonikotinoidových insekticídov a azolových antimykotík na vybrané druhy necieľových organizmov ", Doba riešenia: 2021 - 2024
2. VEGA 1/0242/19 "Genetické a epigenetické zmeny v bunkách prežúvavcov exponovaných pesticídom", Doba riešenia: 2019 - 2021
3. VEGA 1/0355/19 "Vplyv zinku a probiotickej baktérie na črevné helminty u hydiny", Doba riešenia: 2019 - 2022
4. KEGA 020UVLF-4/2012 "Bezpečnosť a kvalita potravového reťazca z pohľadu chémie potravín", Doba riešenia: 2012 - 2014
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content