MVDr. Lukáš Bujňák, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Bujňák
I.2 Meno Lukáš
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1979
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra výživy a chovu zvierat
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie docent
I.8 E-mailová adresa lukas.bujnak@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6103
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0001-7025-1946
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2004 všobecné veterinárske lekárstvo
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2010 výživa zvierat a dietetika
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Vysokoškolský docent-funkčné miesto Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 doteraz
Odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2006 2021
Interný doktorand Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2004 2006

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
IELTS - jazyková skúška z anglického jazyka Centre of English Studies, Dublin 2018
Intenzívny kurz anglického jazyka Emerald cultural institute Dublin 2018
Intenzívny kurz anglického jazyka Emerald cultural institute Dublin 2016

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Nutričné a dietetické hodnotenie krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Nutričné a dietetické hodnotenie krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 1 6 0
V.4.2 Počet obhájených prác 0 14 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Výživa a dietetika psovkynológia denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživa a dietetika psovkynológia externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Animal nutritionnáuka o živočíchoch denná forma anglický jazykprvýveterinárske lekárstvo
Animal nutrition, dietetics and feedingveterinary nurse denná forma anglický jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživa zvierat, dietetika a kŕmenieveterinárna sestra denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživa zvierat, dietetika a kŕmenieveterinárna sestra externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživavzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživavzťah človek - zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Výživa a kŕmenie zvierathygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Nutrition and feeding of animalsvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Feed quality control and production health of animalsvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Výživa a kŕmenie zvieratvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Special animal nutritionvýživa zvierat a dietetika denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Špeciálna výživa zvieratvýživa zvierat a dietetika denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Special animal nutritionvýživa zvierat a dietetika externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Všeobecná a špeciálna výživavýživa zvierat a dietetika externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Špeciálna výživa zvieratvýživa zvierat a dietetika externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 208 111
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 16 11
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 57 49
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 44 39
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. BUJŇÁK, Lukáš - MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír. Determination of buffering capacity of selected fermented feedstuffs and the effect of dietary acid-base status on ruminal fluid pH. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 269-273.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír - KREMPASKÝ, Marek - BUJŇÁK, Lukáš. Rumen degradability and ileal digestibility of proteins and amino acids of feedstuffs for cows : [Bachorová degradovateľnosť a črevná stráviteľnosť bielkovín a aminokyselín v krmivách pre dojnice] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 3 (2014), s. 225-231.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. KREMPASKÝ, Marek - MASKAĽOVÁ, Iveta - BUJŇÁK, Lukáš - VAJDA, Vladimír. Ketone bodies in blood of dairy cows: Prevalence and monitoring of subclinical ketosis. In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 4 (2014), s. 411-416.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
4. MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír - BUJŇÁK, Lukáš. 2,6-Diaminopimelic acid as a biological marker of rumen synthesis and fermentation capacities in the transition period and early lactation of dairy cows : [2,6 Diaminopelová kyselina ako biologický marker bachorovej syntézy a fermentačnej kapacity v prechodnom období a skorej laktácie dojníc] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 4 (2014), s. 355-361.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5. BUJŇÁK, Lukáš - BINDAS, Ľubor - MASKAĽOVÁ, Iveta - MIHOK, Tomáš - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra - NAĎ, Pavel. Effects of low protein diets with amino acids supplementation on biochemical and faeces parameters in weaned piglets. In: Acta Fytotechnica et Zootechnica. 2019. ISSN 1335-258X, Roč. 22, č. 3 (2019), s. 71-75.
(1 - H-index)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. BUJŇÁK, Lukáš - BINDAS, Ľubor - MASKAĽOVÁ, Iveta - MIHOK, Tomáš - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra - NAĎ, Pavel. Effects of low protein diets with amino acids supplementation on biochemical and faeces parameters in weaned piglets. In: Acta Fytotechnica et Zootechnica. 2019. ISSN 1335-258X, Roč. 22, č. 3 (2019), s. 71-75.
(1 - H-index)
2. HARČÁROVÁ, Michaela - ČONKOVÁ, Eva - PROŠKOVCOVÁ, Martina - VÁCZI, Peter - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš. Comparison of antifungal activity of selected essential oils against Fusarium graminearum in vitro. In: Annals of Agricultural and Environmental Medicine. 2021. ISSN 1232-1966, Vol. 28, no. 3 (2021), p. 414-418.
(2021: 1.603 - IF, 57 - H-index, 1.883 - IF 5y, 0.352 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
3. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. SEMJON, Boris - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KLEMPOVÁ, Tatiana - BUJŇÁK, Lukáš - HUDÁK, Marek - JAĎUTTOVÁ, Iveta - ČERTÍK, Milan - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of solid-state fermented wheat bran supplemented with agrimony extract on growth performance, fatty acid profile, and meat quality of broiler chickens. In: Animals. 2020. ISSN 2076-2615, Vol. 10, no. 6 (2020), art. no. 942, p. [1-22]
(2020: 2.752 - IF, 34 - H-index, 2.942 - IF 5y, 0.584 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. MARCIN, Andrej - BUJŇÁK, Lukáš - MIHOK, Tomáš - NAĎ, Pavel. Effects of humic substances with urea on protozoal population and fermentation in the rumen of sheep. In: Bulgarian Journal of Veterinary Medicine. 2020. ISSN 1311-1477, Vol. 23, no. 1 (2020), p. 60-69.
(10 - H-index, 0.211 - SJR, Q3 - SJR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. BUJŇÁK, Lukáš - MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír. Determination of buffering capacity of selected fermented feedstuffs and the effect of dietary acid-base status on ruminal fluid pH. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 269-273.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] KAZEMI, Mohsen - BEZDI, Kamal Ghasemi. An investigation of the nutritional value of camelthorn (Alhagi maurorum) at three growth stages and its substitution with part of the forage in Afshari ewes' diets. In ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY. ISSN 0377-8401, 2021, vol. 271, no., pp.
2. BUJŇÁK, Lukáš - MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír. Determination of buffering capacity of selected fermented feedstuffs and the effect of dietary acid-base status on ruminal fluid pH. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 269-273.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] KAZEMI, Mohsen. An investigation on chemical/mineral compositions, ruminal microbial fermentation, and feeding value of some leaves as alternative forages for finishing goats during the dry season. In AMB EXPRESS. ISSN 2191-0855, 2021, vol. 11, no. 1, pp.
3. BUJŇÁK, Lukáš - MASKAĽOVÁ, Iveta - VAJDA, Vladimír. Determination of buffering capacity of selected fermented feedstuffs and the effect of dietary acid-base status on ruminal fluid pH. In: Acta veterinaria Brno. 2011. ISSN 0001-7213, Vol. 80, č. 3 (2011), s. 269-273.
(2011: 0.431 - IF, 36 - H-index, 0.539 - IF 5y, 0.274 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] WANG, Jing - YU, Xiao Jie - BAI, Yuan Yuan - WANG, Peng Zhen - LIU, Chu Yuan. Effects of grazing and confinement on the morphology and microflora of the gastrointestinal tract of Small-tailed Han sheep. In Livestock Science. ISSN 18711413, 2020-11-01, 241, pp.
4. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] CHASHMIDARI, Yousef - ESMAIELZADEH, Ladan - KARIMI-TORSHIZI, Mohammad-Amir - SEIDAVI, Alireza - DA SILVA ARAUJO, Cristiane Soares - ARAUJO, Lucio Francelino. Feed supplementation with vermi-humus and earthworm (Eisenia foetida) powder on broiler productivity. In ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE. ISSN 1594-4077, 2021, vol. 20, no. 1, pp. 1054-1062.
5. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] TETER, Anna - KEDZIERSKA-MATYSEK, Monika - BARLOWSKA, Joanna - KROL, Jolanta - BRODZIAK, Aneta - FLOREK, Mariusz. The Effect of Humic Mineral Substances from Oxyhumolite on the Coagulation Properties and Mineral Content of the Milk of Holstein-Friesian Cows. In ANIMALS. ISSN 2076-2615, 2021, vol. 11, no. 7, pp.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0402/20 "Vplyv aditív vo výžive monogastrických zvierat na produkčné zdravie, produkciu, kvalitu produktov a životné prostredie.", Doba riešenia: 2020 - 2023
2. APVV APVV-18-0039 "Aplikácia fermentovaných bioproduktov a humínových látok vo výžive hydiny, nový prístup ku zlepšeniu zdravia zvierat a produkcii bezpečných a funkčných potravín", Doba riešenia: 2019 - 2023
3. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
4. KEGA 011UVLF-4/2020 "Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie", Doba riešenia: 2020 - 2022
5. VEGA 1/0663/15 "Vplyv kŕmnych aditív na produkčné zdravie zvierat", Doba riešenia: 2015 - 2017
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content