prof. MVDr. Peter Popelka, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Popelka
I.2 Meno Peter
I.3 Tituly prof. MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1973
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie profesor
I.8 E-mailová adresa peter.popelka@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6062
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-7070-0956
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1997 všeobecné veterinárske lekárstvo
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2004 hygiena prostredia a potravín
II.4 Titul docent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2008 hygiena potravín
II.5 Titul profesor Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 hygiena potravín
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
profesor Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2021 doteraz
docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2008 2021
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1997 2008

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Pracovný pobyt so zameraním na prehliadku jatočných zvierat. VMHS Ltd. (Anglicko) 2006
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia. Veterinárna fakulta v Miláne, Univerzita Miláno (Taliansko) 2005
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia. Veterinárna fakulta v Miláne, Univerzita Miláno (Taliansko) 2004
Vzdelávací kurz „Quality assurance of meat products“. Veterinárna fakulta v Lisabone (Portugalsko) 2001

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobubezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobubezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Food safetynáuka o živočíchoch denná forma anglický jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Animal and meat control at slaughterhousevšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Legislative feed and food productionvýživa zvierat a dietetika denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislatívne výroby krmív a potravínvýživa zvierat a dietetika denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislative feed and food productionvýživa zvierat a dietetika externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislatívne výroby krmív a potravínvýživa zvierat a dietetika externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
rodinný farmár denná forma slovenský jazyk prvý veterinárske lekárstvo
rodinný farmár externá forma slovenský jazyk prvý veterinárske lekárstvo
výživa zvierat a dietetika denná forma anglický jazyk tretí veterinárske lekárstvo
výživa zvierat a dietetika denná forma slovenský jazyk tretí veterinárske lekárstvo
výživa zvierat a dietetika externá forma anglický jazyk tretí veterinárske lekárstvo
výživa zvierat a dietetika externá forma slovenský jazyk tretí veterinárske lekárstvo
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 0 2
V.4.2 Počet obhájených prác 6 17 2

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómiibezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Systémy riadenia kvality potravínbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómiibezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Systémy riadenia kvality potravínbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Choroby z potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovaniatrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Choroby z potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rýb, vodných živočíchov a mraziarenstvohygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Audit prevádzok na výrobu potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradný veterinárny lekárhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food inspectionvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Foodborne diseasesvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Ochorenia z potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradný veterinárny lekárvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a kvalita rýb a produktov rybolovuhygiena potravin denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiene and quality of fish and fishery productshygiena potravín denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiene and quality of fish and fishery productshygiena potravín externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Hygiena a kvalita rýb a produktov rybolovuhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 440 87
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 43 16
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 602 316
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 472 277
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - PIPOVÁ, Monika - MARCINČÁK, Slavomír - LENHARDT, Ľudovít. Comparison of chemical, microbiological and histological changes in fresh, frozen and double frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : [Porovnanie chemických, mikrobiologických a histologických zmien čerstvých, zmrazených pstruhov dúhových (Oncorhynchus mykiss)] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 2 (2014), s. 157-161.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
2. POPELKA, Peter - LUPTÁKOVÁ, Oľga - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - MESARČOVÁ, Lýdia - NAGYOVÁ, Alena. The effect of glaze and storage temperature on the quality of frozen mackerel fillets. In: Acta veterinaria Brno. 2012. ISSN 0001-7213, Vol. 81, č. 4 (2012), s. 397-402.
(2012: 0.393 - IF, 36 - H-index, 0.561 - IF 5y, 0.315 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. MAČANGA, Ján - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter - KOŽÁROVÁ, Ivona - KORÉNEK, Marián. Post-mortem changes in the concentration of lactic acid, phosphates and pH in the muscles of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) according to the perimortal situation. In: Meat Science. 2011. ISSN 0309-1740, Vol. 88, č. 4 (2011), s. 701-704.
(2011: 2.275 - IF, 154 - H-index, 2.816 - IF 5y, 1.769 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. PAULSEN, Peter - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - LEDECKÝ, Valent - MARCINČÁK, Slavomír - PIPOVÁ, Monika - SMULDERS, Frans J. M. - HOFBAUER, Peter - LAZÁR, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana. Influence of storage conditions and shotshell wounding on the hygienic condition of hunted, uneviscerated pheasant (Phasianus colchicus). In: Poultry Science. 2008. ISSN 0032-5791, Vol. 87, č. 1 (2008), s. 191-195.
(2008: 1.668 - IF, 131 - H-index, 2.086 - IF 5y, 1.038 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - GERMUŠKA, R. - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína - DE RIJK, Angelique. Comparison of various assays used for detection of beta-lactam antibiotics in poultry meat. In: Food Additives and Contaminants: Part A. 2005. ISSN 1944-0049, Roč. 22, č. 6 (2005), s. 557-562.
(2005: 1.610 - IF)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. VÁRADY, Matúš - ŚLUSARCZYK, Sylwester - BORŽÍKOVÁ, Jana - HANKOVÁ, Katarína - VIERIKOVÁ, Michaela - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter. Heavy-metal contents and the impact of roasting on polyphenols, caffeine, and acrylamide in specialty coffee beans. In: Foods. 2021. ISSN 2304-8158, Vol. 10, no. 6 (2021), art. no. 1310, p. [1-14]
(2021: 5.561 - IF, 53 - H-index, 5.940 - IF 5y, 0.726 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
2. POPELKA, Peter - ŠULEKOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - SEMJON, Boris - HUDÁKOVÁ, Terézia - KLEMPOVÁ, Tatiana - ČERTÍK, Milan - ROBA, Pavol - VÁRADY, Matúš. Influence of smoking and packaging methods on physicochemical and microbiological quality of smoked mackerel (Scomber scombrus). In: Acta veterinaria Brno. 2021. ISSN 0001-7213, Vol. 90, no. 1 (2021), p. 117-124.
(2021: 0.817 - IF, 40 - H-index, 0.892 - IF 5y, 0.264 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
3. VÁRADY, Matúš - HRUŠKOVÁ, Tatiana - POPELKA, Peter. Effect of preparation method and roasting temperature on total polyphenol content in coffee beverages. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 6 (2020), p. 417-421.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
4. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - SCHUSTEROVÁ, Petra - CINGEĽOVÁ MARUŠČÁKOVÁ, Ivana - POPELKA, Peter. Characterization of two novel lactic acid bacteria isolated from the intestine of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum) in Slovakia. In: Aquaculture. 2019. ISSN 0044-8486, Vol. 506, no.(2019), p. 294-301.
(2019: 3.225 - IF, 164 - H-index, 3.592 - IF 5y, 1.037 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - POPELKA, Peter - TOROPILOVÁ, Júlia. The use of probiotic bacteria against Aeromonas infections in salmonid aquaculture : [Využitie probiotických baktérií voči aeromonádovým infekciám lososovitých rýb] In: Aquaculture. 2017. ISSN 0044-8486, Vol. 469, no. (2017), p. 1-8.
(2017: 2.710 - IF, 164 - H-index, 2.978 - IF 5y, 1.152 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - SCHUSTEROVÁ, Petra - CINGEĽOVÁ MARUŠČÁKOVÁ, Ivana - POPELKA, Peter. Characterization of two novel lactic acid bacteria isolated from the intestine of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum) in Slovakia. In: Aquaculture. 2019. ISSN 0044-8486, Vol. 506, no.(2019), p. 294-301.
(2019: 3.225 - IF, 164 - H-index, 3.592 - IF 5y, 1.037 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] MEIDONG, Ratchanu - NAKAO, Miki - SAKAI, Kenji - TONGPIM, Saowanit. Lactobacillus paraplantarum L34b-2 derived from fermented food improves the growth, disease resistance and innate immunity in Pangasius bocourti. In AQUACULTURE. ISSN 0044-8486, 2021, vol. 531, no., pp.
2. FEČKANINOVÁ, Adriána - KOŠČOVÁ, Jana - MUDROŇOVÁ, Dagmar - POPELKA, Peter - TOROPILOVÁ, Júlia. The use of probiotic bacteria against Aeromonas infections in salmonid aquaculture : [Využitie probiotických baktérií voči aeromonádovým infekciám lososovitých rýb] In: Aquaculture. 2017. ISSN 0044-8486, Vol. 469, no. (2017), p. 1-8.
(2017: 2.710 - IF, 164 - H-index, 2.978 - IF 5y, 1.152 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] RINGO, Einar - HOSEINIFAR, Seyed Hossein - GHOSH, Koushik - VAN DOAN, Hien - BECKS, Bo Ram - SONG, Seong Kyu. Lactic Acid Bacteria in Finfish-An Update. In FRONTIERS IN MICROBIOLOGY. ISSN 1664-302X, 2018, vol. 9, no., pp.
3. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - PIPOVÁ, Monika - MARCINČÁK, Slavomír - LENHARDT, Ľudovít. Comparison of chemical, microbiological and histological changes in fresh, frozen and double frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : [Porovnanie chemických, mikrobiologických a histologických zmien čerstvých, zmrazených pstruhov dúhových (Oncorhynchus mykiss)] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 2 (2014), s. 157-161.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] CHIESA, Luca Maria - PAVLOVIC, Radmila - NOBILE, Maria - DI CESARE, Federica - MALANDRA, Renato - PESSINA, Davide - PANSERI, Sara. Discrimination between Fresh and Frozen-Thawed Fish Involved in Food Safety and Fraud Protection. In FOODS, 2020, vol. 9, no. 12, pp.
4. PAULSEN, Peter - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - LEDECKÝ, Valent - MARCINČÁK, Slavomír - PIPOVÁ, Monika - SMULDERS, Frans J. M. - HOFBAUER, Peter - LAZÁR, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana. Influence of storage conditions and shotshell wounding on the hygienic condition of hunted, uneviscerated pheasant (Phasianus colchicus). In: Poultry Science. 2008. ISSN 0032-5791, Vol. 87, č. 1 (2008), s. 191-195.
(2008: 1.668 - IF, 131 - H-index, 2.086 - IF 5y, 1.038 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] SAUVALA, Mikaela - WOIVALIN, Emma - KIVISTO, Rauni - LAUKKANEN-NINIOS, Riikka - LAAKSONEN, Sauli - STEPHAN, Roger - FREDRIKSSON-AHOMAA, Maria. Hunted game birds ? Carriers of foodborne pathogens. In FOOD MICROBIOLOGY. ISSN 0740-0020, 2021, vol. 98, no., pp.
5. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - GERMUŠKA, R. - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína - DE RIJK, Angelique. Comparison of various assays used for detection of beta-lactam antibiotics in poultry meat. In: Food Additives and Contaminants: Part A. 2005. ISSN 1944-0049, Roč. 22, č. 6 (2005), s. 557-562.
(2005: 1.610 - IF)
[1] GAUDIN, Valerie - HEDOU, Celine - SOUMET, Christophe - VERDON, Eric. Evaluation and validation of a multi-residue method based on biochip technology for the simultaneous screening of six families of antibiotics in muscle and aquaculture products. In FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT. ISSN 1944-0049, 2016, vol. 33, no. 3, pp. 403.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0161/17 "Využitie krmiva suplementovaného probiotikami vo  výžive rýb za účelom produkcie zdravých potravín", Doba riešenia: 2017 - 2019
2. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
3. VEGA 1/0073/22 "Hodnotenie vplyvu inovatívnych metód spracovania kávy na jej zdravotnú bezpečnosť a kvalitu", Doba riešenia: 2022 - 2024
4. COST CA18105 "Risk-based meat inspection and integrated meat safety assurance (RIBMINS)", Doba riešenia: 2018 - 2022
5. APVV APVV-19-234 "Vývoj probiotického prípravku na báze autochtónnych laktobacilov pre lososovité ryby určeného na zlepšenie zdravia rýb a produkciu kvalitných potravín", Doba riešenia: 2020 - 2024
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
člen vedeckej rady Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2019 doteraz
člen redakčnej rady domáceho vedeckého časopisu Slovak Journal of Animal Science 2019 doteraz
člen Komisie pre bezpečnosť potravinového reťazca Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR 2018 doteraz
riadny člen valného zhromaždenia Slovenská akadémia poľnohospodárskych vied 2016 doteraz
člen redakčnej rady zahraničného indexovaného vedeckého časopisu Slovenian Veterinary Research 2014 doteraz
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Veterinárna fakulta, Univerzita Miláno, Taliansko Via Celoria 10, 20133 Milano, Taliansko 2005 2005 ERASMUS program mobility - výučba. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Prof. Francesca Caloni, PhD.; francesca.caloni@unimi.it
Veterinárna fakulta, Univerzita Miláno, Taliansko Via Celoria 10, 20133 Milano, Taliansko 2004 2004 ERASMUS program mobility - výučba. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Prof. Francesca Caloni, PhD.; francesca.caloni@unimi.it
Veterinárna fakulta, Univerzita Ľublana, Slovinsko Gerbičeva 60, 1000 Ljubljana, Slovinsko 2003 2003 CEEPUS program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Vesna Cerkvenik Flajs, PhD.; vesna.cerkvenikflajs@vf.uni.lj.si

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
V postgraduálnej činnosti sa podieľam lektorsky na kurzoch prvej a druhej atestácie v rámci Národného programu vzdelávania v oblasti hygieny potravín a úradnej kontroly potravín HP5 organizovaných Inštitútom vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach.
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content