prof. MVDr. Peter Popelka, PhD.
I. Základné údaje
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
IX. Iné relevantné skutočnosti 10
II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie | II.b Rok | II.c Odbor a program | |
---|---|---|---|
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa | |||
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1997 | všeobecné veterinárske lekárstvo |
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 2004 | hygiena prostredia a potravín |
II.4 Titul docent | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 2008 | hygiena potravín |
II.5 Titul profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2021 | hygiena potravín |
II.6 Titul DrSc. |
III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie | III.b Inštitúcia | III.c Časové vymedzenie | |
---|---|---|---|
profesor | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2021 | doteraz |
docent | Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach | 2008 | 2021 |
odborný asistent | Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach | 1997 | 2008 |
IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné | IV.b Názov inštitúcie | IV.c Rok |
---|---|---|
Pracovný pobyt so zameraním na prehliadku jatočných zvierat. | VMHS Ltd. (Anglicko) | 2006 |
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia. | Veterinárna fakulta v Miláne, Univerzita Miláno (Taliansko) | 2005 |
Erasmus program učiteľský. Prednášky a cvičenia. | Veterinárna fakulta v Miláne, Univerzita Miláno (Taliansko) | 2004 |
Vzdelávací kurz „Quality assurance of meat products“. | Veterinárna fakulta v Lisabone (Portugalsko) | 2001 |
V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu | V.1.b Študijný program | V.1.c Stupeň | V.1.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobu | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Hygienické požiadavky na potravinársku výrobu | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Food safety | náuka o živočíchoch denná forma anglický jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkov | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkov | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Animal and meat control at slaughterhouse | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Legislative feed and food production | výživa zvierat a dietetika denná forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne výroby krmív a potravín | výživa zvierat a dietetika denná forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Legislative feed and food production | výživa zvierat a dietetika externá forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne výroby krmív a potravín | výživa zvierat a dietetika externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania | V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený |
---|
V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) | V.4.b Diplomové (druhý stupeň) | V.4.c Dizertačné (tretí stupeň) | |
---|---|---|---|
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác | 0 | 0 | 2 |
V.4.2 Počet obhájených prác | 6 | 17 | 2 |
V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu | V.5.b Študijný program | V.5.c Stupeň | V.5.d Študijný odbor |
---|---|---|---|
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodít | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómii | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Systémy riadenia kvality potravín | bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodít | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Hygienické požiadavky v stravovacích zariadeniach a gastronómii | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Systémy riadenia kvality potravín | bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk | prvý | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovania | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkov | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodu | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Choroby z potravín | trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Legislatívne a hygienické požiadavky na zariadenia spoločného stravovania | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodu | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Choroby z potravín | trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazyk | druhý | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia rýb, vodných živočíchov a mraziarenstvo | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Audit prevádzok na výrobu potravín | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Úradný veterinárny lekár | hygiena potravín denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Food inspection | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Foodborne diseases | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza) | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Ochorenia z potravín | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Úradný veterinárny lekár | všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazyk | spájajúci 1. a 2. | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita rýb a produktov rybolovu | hygiena potravin denná forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of fish and fishery products | hygiena potravín denná forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiene and quality of fish and fishery products | hygiena potravín externá forma anglický jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
Hygiena a kvalita rýb a produktov rybolovu | hygiena potravín externá forma slovenský jazyk | tretí | veterinárske lekárstvo |
VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie | VIII.b Sídlo inštitúcie | VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) | VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať) | |
---|---|---|---|---|
Veterinárna fakulta, Univerzita Miláno, Taliansko | Via Celoria 10, 20133 Milano, Taliansko | 2005 | 2005 | ERASMUS program mobility - výučba. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Prof. Francesca Caloni, PhD.; francesca.caloni@unimi.it |
Veterinárna fakulta, Univerzita Miláno, Taliansko | Via Celoria 10, 20133 Milano, Taliansko | 2004 | 2004 | ERASMUS program mobility - výučba. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Prof. Francesca Caloni, PhD.; francesca.caloni@unimi.it |
Veterinárna fakulta, Univerzita Ľublana, Slovinsko | Gerbičeva 60, 1000 Ljubljana, Slovinsko | 2003 | 2003 | CEEPUS program. Prednášky a vedenie praktických cvičení. Kontakt. Vesna Cerkvenik Flajs, PhD.; vesna.cerkvenikflajs@vf.uni.lj.si |
IX. Iné relevantné skutočnosti 10