MVDr. Beáta Koréneková, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Koréneková
I.2 Meno Beáta
I.3 Tituly MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1962
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie docent
I.8 E-mailová adresa beata.korenekova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6082
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-6661-7236
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1986 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1995 veterinárna hygiena
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2022 doteraz
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach (od roku 2010 Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach) 2009 2022
výskumný pracovník Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2002 2009
výskumný pracovník Ústav experimentálnej veterinárnej medicíny v Košiciach 1986 2001

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Osvedčenie – Ochrana zvierat používaných na vedecké alebo vzdelávacie účely - preškolenie Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach 2019
Osvedčenie – Ochrana zvierat používaných na vedecké alebo vzdelávacie účely Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach 2015
Osvedčenie: O získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou, Manažérske zručnosti, realizované v rámci: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť, Projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Nova Training, s r.o., Košice 2012
Osvedčenie: O získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou, Práca s počítačom a Windows III, realizované v rámci : Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť, Projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Nova Training, s r.o., Košice 2012
Osvedčenie: Aktuálna problematika kontaminantov a hormonálnych látok v potravinovom reťazci Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach 2007
Certifikát: Ekologický audit III. - Technické aplikácie v poľnohospodárskom podniku The Environmental Training Project for Central and Eastern Europe a Univerzita vetrinárneho lekárstva v Košiciach, 1995
Certifikát: Strategický environmentálny manažment, kurz pripravil Strategic Management Research Center, Mineapolis, USA The Environmental Training Project for Central and Eastern Europe 1994

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Technológia výroby a kvalita produktov hydiny, rýb, zveriny a medutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita tukovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita produktov hydiny, rýb, zveriny a medutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita tukovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zverinyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia mäsahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 1 4 1
V.4.2 Počet obhájených prác 4 23 2

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Technológia a bezpečnostné systémy spracovania živočíšnych komodítbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Stáž (potravinárske podniky a zariadenia spoločného stravovania)trh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Prídavné látky a prísady v potravináchtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Stáž (potravinárske podniky a zariadenia spoločného stravovania)trh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Prídavné látky a prísady v potravináchtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Odborná prax - Regionálna a veterinárna potravinová správahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rýb, vodných živočíchov a mraziarenstvohygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a spracovanie vedľajších potravinárskych produktovhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Analýza kontaminantov v potravináchhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Aditívne látky v potravináchhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology II. (poultry, eggs and game meat and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín III. (mäso, mäsové výrobky a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 689 68
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 47 4
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 879 245
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 559 181
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. KORÉNEKOVÁ, Beáta - SKALICKÁ, Magdaléna - NAĎ, Pavel. Zinc in cattle from area polluted by long-term emissions. In: Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology. 2006. ISSN 0007-4861, Roč. 76, č. 4 (2006), s. 684-688.
(2006: 0.505 - IF, 68 - H-index, 0.430 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
2. KORÉNEKOVÁ, Beáta - SKALICKÁ, Magdaléna - NAĎ, Pavel - ŠÁLY, Ján - KORÉNEK, Marián. Effects of cadmium and zinc on the quality of quail´s eggs. In: Biological Trace Element Research. 2007. ISSN 0163-4984, Vol. 116, č. 1 (2007), s. 103-109.
(2007: 0.950 - IF, 75 - H-index, 1.080 - IF 5y, 0.450 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
3. BRENESSELOVÁ, Martina - KORÉNEKOVÁ, Beáta - MAČANGA, Ján - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - TUREK, Peter. Effects of vacuum packaging conditions on the quality, biochemical changes and the durability of ostrich meat : [Účinky vákuového balenia na kvalitu, biochemické zmeny a trvanlivosť pštrosieho mäsa] In: Meat Science. 2015. ISSN 0309-1740, Vol. 101(2015), s. 42-47.
(2015: 2.801 - IF, 154 - H-index, 3.246 - IF 5y, 1.917 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
4. MAČANGA, Ján - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter - KOŽÁROVÁ, Ivona - KORÉNEK, Marián. Post-mortem changes in the concentration of lactic acid, phosphates and pH in the muscles of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) according to the perimortal situation. In: Meat Science. 2011. ISSN 0309-1740, Vol. 88, č. 4 (2011), s. 701-704.
(2011: 2.275 - IF, 154 - H-index, 2.816 - IF 5y, 1.769 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - BARTKOVSKÝ, Martin - NAGY, Jozef - TUREK, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. Multiple factorial analysis of physicochemical and organoleptic properties of breast and thigh meat of broilers fed a diet supplemented with humic substances. In: Poultry Science. 2020. ISSN 0032-5791, Vol. 99, no. 3 (2020), p. 1750-1760.
(141 - H-index, 1.072 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
2. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - BARTKOVSKÝ, Martin - NAGY, Jozef - TUREK, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. Multiple factorial analysis of physicochemical and organoleptic properties of breast and thigh meat of broilers fed a diet supplemented with humic substances. In: Poultry Science. 2020. ISSN 0032-5791, Vol. 99, no. 3 (2020), p. 1750-1760.
(141 - H-index, 1.072 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
3. SKALICKÁ, Magdaléna - KORÉNEKOVÁ, Beáta. The effects of sodium humate and aflatoxin B1 on body weight of broiler chicks. In: Iranian Journal of Applied Animal Science. 2016. ISSN 2251-628X, Vol. 6, č. 2(2016), s. 415-421.
(5 - H-index)
4. SEMJON, Boris - REITZNEROVÁ, Anna - POLÁKOVÁ, Zuzana - VÝROSTKOVÁ, Jana - MAĽOVÁ, Jana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera. The effect of traditional production methods on microbial, physico‐chemical and sensory properties of ‘Slovenská bryndza’ Protected Geographical Indication cheese : [Vplyv tradičných metód výroby na mikrobiologické, fyzikálno-chemické a senzorické vlastnosti Slovenskej bryndze, syr s Chráneným zemepisným označením] In: International Journal of Dairy Technology. 2018. ISSN 1364-727X, Vol. 71, č. 3(2018), s. 709-716.
(2018: 1.522 - IF, 51 - H-index, 1.589 - IF 5y, 0.519 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
5. KORÉNEKOVÁ, Beáta - MAČANGA, Ján - BRENESSELOVÁ, Martina - SOPOLIGA, Igor. The effects of two ways of storage on physicochemical changes in pheasant meat : [Účinok dvoch spôsobov uskladnenia na fyzikálno - chemické zmeny v mäse bažantov] In: Slovenian Veterinary Research. 2016. ISSN 1580-4003, Vol. 53, č. 3(2016), s. 111-117.
(2016: 0.250 - IF, 11 - H-index, 0.307 - IF 5y, 0.141 - SJR, Q4 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. HUDÁK, Marek - SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - BUJŇÁK, Lukáš - NAĎ, Pavel - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁK, Slavomír. Effect of broilers chicken diet supplementation with natural and acidified humic substances on quality of produced breast meat. In: Animals. 2021. ISSN 2076-2615, Vol. 11, no. 4 (2021), art. no. 1087, p. [1-15]
(2021: 3.231 - IF, 43 - H-index, 3.312 - IF 5y, 0.610 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] TETER, Anna - KEDZIERSKA-MATYSEK, Monika - BARLOWSKA, Joanna - KROL, Jolanta - BRODZIAK, Aneta - FLOREK, Mariusz. The Effect of Humic Mineral Substances from Oxyhumolite on the Coagulation Properties and Mineral Content of the Milk of Holstein-Friesian Cows. In ANIMALS. ISSN 2076-2615, 2021, vol. 11, no. 7, pp.
2. SEMJON, Boris - REITZNEROVÁ, Anna - POLÁKOVÁ, Zuzana - VÝROSTKOVÁ, Jana - MAĽOVÁ, Jana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera. The effect of traditional production methods on microbial, physico‐chemical and sensory properties of ‘Slovenská bryndza’ Protected Geographical Indication cheese : [Vplyv tradičných metód výroby na mikrobiologické, fyzikálno-chemické a senzorické vlastnosti Slovenskej bryndze, syr s Chráneným zemepisným označením] In: International Journal of Dairy Technology. 2018. ISSN 1364-727X, Vol. 71, č. 3(2018), s. 709-716.
(2018: 1.522 - IF, 51 - H-index, 1.589 - IF 5y, 0.519 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] STEFANIKOVA, Jana - DUCKOVA, Viera - MISKEJE, Michal - KACANIOVA, Miroslava - CANIGOVA, Margita. The Impact of Different Factors on the Quality and Volatile Organic Compounds Profile in "Bryndza" Cheese. In FOODS, 2020, vol. 9, no. 9, pp.
3. BRENESSELOVÁ, Martina - KORÉNEKOVÁ, Beáta - MAČANGA, Ján - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - TUREK, Peter. Effects of vacuum packaging conditions on the quality, biochemical changes and the durability of ostrich meat : [Účinky vákuového balenia na kvalitu, biochemické zmeny a trvanlivosť pštrosieho mäsa] In: Meat Science. 2015. ISSN 0309-1740, Vol. 101(2015), s. 42-47.
(2015: 2.801 - IF, 154 - H-index, 3.246 - IF 5y, 1.917 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] HORBANCZUK, Olaf K. - JOZWIK, Artur - WYRWISZ, Jaroslaw - MARCHEWKA, Joanna - WIERZBICKA, Agnieszka. Physical Characteristics and Microbial Quality of Ostrich Meat in Relation to the Type of Packaging and Refrigerator Storage Time. In MOLECULES, 2021, vol. 26, no. 11, pp.
4. BRENESSELOVÁ, Martina - KORÉNEKOVÁ, Beáta - MAČANGA, Ján - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - TUREK, Peter. Effects of vacuum packaging conditions on the quality, biochemical changes and the durability of ostrich meat : [Účinky vákuového balenia na kvalitu, biochemické zmeny a trvanlivosť pštrosieho mäsa] In: Meat Science. 2015. ISSN 0309-1740, Vol. 101(2015), s. 42-47.
(2015: 2.801 - IF, 154 - H-index, 3.246 - IF 5y, 1.917 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] NEETHLING, J. - HOFFMAN, L. C. - MULLER, M. Factors influencing the flavour of game meat: A review. In MEAT SCIENCE. ISSN 0309-1740, 2016, vol. 113, no., pp. 139-153.
5. MAČANGA, Ján - KORÉNEKOVÁ, Beáta - NAGY, Jozef - MARCINČÁK, Slavomír - POPELKA, Peter - KOŽÁROVÁ, Ivona - KORÉNEK, Marián. Post-mortem changes in the concentration of lactic acid, phosphates and pH in the muscles of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) according to the perimortal situation. In: Meat Science. 2011. ISSN 0309-1740, Vol. 88, č. 4 (2011), s. 701-704.
(2011: 2.275 - IF, 154 - H-index, 2.816 - IF 5y, 1.769 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] NAKYINSIGE, K. - SAZILI, A. Q. - AGHWAN, Z. A. - ZULKIFLI, I. - GOH, Y. M. - ABU BAKAR, F. - SARAH, S. A. Development of microbial spoilage and lipid and protein oxidation in rabbit meat. In MEAT SCIENCE. ISSN 0309-1740, 2015, vol. 108, no., pp. 125-131.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
2. VEGA 1/0156/21 "Aplikácia viacnásobnej faktorovej analýzy na kvalitatívne a kvantitatívne ukazovatele vyrobeného vína pre dosiahnutie zníženia obsahu biogénnych amínov", Doba riešenia: 2021 - 2024
3. APVV APVV-18-0039 "Aplikácia fermentovaných bioproduktov a humínových látok vo výžive hydiny, nový prístup ku zlepšeniu zdravia zvierat a produkcii bezpečných a funkčných potravín", Doba riešenia: 2019 - 2023
4. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
5. APVV APVV-14-0397 "Aplikácia biokrmív vo výžive hydiny na produkciu funkčných potravín obohatených o významné polynenasýtené mastné kyseliny", Doba riešenia: 2015 - 2019
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
Garant Univerzity tretieho veku za Univerzitu veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach za Študijný odbor Veterinárna medicína Univerzita III. veku v Košiciach 2019 2023
Člen Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárne vedy pri Slovenskej akadémii vied Slovenská akadémia vied 2014 2023
Zástupca zamestnancov pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2009 2023
Redaktor časopisu Spravodajca UVLF Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2001 2023
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
Priznanie vedecko kvalifikačného stupňa II. a - samostatný vedecký pracovník komisiou SAV pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie pracovníkov - v roku 1999
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content