doc. MVDr. Monika Pipová, CSc.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Pipová
I.2 Meno Monika
I.3 Tituly doc. MVDr. , CSc.
I.4 Rok narodenia 1964
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie docent
I.8 E-mailová adresa monika.pipova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6030
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-6800-9277
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1987 hygiena potravín  
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1991 veterinárna hygiena
II.4 Titul docent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1996 hygiena potravín a ekológia  
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2013 2022
Odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2013 2013
Docent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1996 2013
Odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 1991 1996
Denný postgraduálny študent Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1987 1991

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Práca s počítačom a Windows III (Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: č. protokolu 110/2013, 27.05.2013) Nova Training, s r.o., Košice 2013
Manažérske zručnosti (Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou:, č. protokolu 113/2013, 27.05.2013) Nova Training, s r.o., Košice 2013
Anglický jazyk mierne pokročilí- B1 a pokročilí- B2 (Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou, č. protokolu 180/2012, 22.06.2012) Nova Training, s r.o., Košice 2012

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Mikrobiológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Mikrobiológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Food safetynáuka o živočíchoch denná forma anglický jazykprvýveterinárske lekárstvo
Potravinárska mikrobiológia a alimentárne chorobyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zverinyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Potravinárska mikrobiológia a ochorenia z potravínhygiena potravin denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Food microbiology and foodborne diseaseshygiena potravín denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Food microbiology and foodborne diseaseshygiena potravín externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Potravinárska mikrobiológia a ochorenia z potravínhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
bezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazyk prvý veterinárske lekárstvo
bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk prvý veterinárske lekárstvo
bezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazyk prvý veterinárske lekárstvo
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený
hygiena potravín (habilitačné konanie) veterinárske lekárstvo
hygiena potravín (inauguračné konanie) veterinárske lekárstvo

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 3 0
V.4.2 Počet obhájených prác 4 31 9

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Mykológia a mykotoxikológia potravín a krmívbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Choroby z potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Choroby z potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia rýb, vodných živočíchov a mraziarenstvohygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Potravinárska mykológia a mykotoxikológiahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food microbiologyvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology II. (poultry, eggs and game meat and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Foodborne diseasesvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Mikrobiológia potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Ochorenia z potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Potravinárska mikrobiológia a alimentárne chorobyhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Food microbiologymikrobiológia denná forma anglický jazyktretíbiológia
Potravinárska mikrobiológiamikrobiológia denná forma slovenský jazyktretíbiológia
Food microbiologymikrobiológia externá forma anglický jazyktretíbiológia
Potravinárska mikrobiológiamikrobiológia externá forma slovenský jazyktretíbiológia

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 335 69
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 26 9
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 252 106
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 185 90
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. PAULSEN, Peter - NAGY, Jozef - POPELKA, Peter - LEDECKÝ, Valent - MARCINČÁK, Slavomír - PIPOVÁ, Monika - SMULDERS, Frans J. M. - HOFBAUER, Peter - LAZÁR, Peter - DIČÁKOVÁ, Zuzana. Influence of storage conditions and shotshell wounding on the hygienic condition of hunted, uneviscerated pheasant (Phasianus colchicus). In: Poultry Science. 2008. ISSN 0032-5791, Vol. 87, č. 1 (2008), s. 191-195.
(2008: 1.668 - IF, 131 - H-index, 2.086 - IF 5y, 1.038 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
2. PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - KMEŤ, Vladimír - REGECOVÁ, Ivana - MARUŠKOVÁ, Katarína. Antimicrobial resistance and species identification of staphylococci isolated from the meat of wild rabbits (Oryctolagus cuniculus) in Slovakia. In: European Journal of Wildlife Research. 2012. ISSN 1612-4642, Vol. 58, č. 1(2012), s. 157-165.
(2012: 1.355 - IF, 44 - H-index, 1.568 - IF 5y, 0.587 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - MARUŠKOVÁ, Katarína - KMEŤ, Vladimír - POPELKA, Peter. Species identification and antimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from the meat of sea fish : [Druhová identifikácia a antimikrobiálna rezistencia koaguláza-negatívnych stafylokokov izolovaných z mäsa morských rýb] In: Journal of Food Science. 2014. ISSN 0022-1147, Vol. 79, č. 5 (2014), s. M898-M902.
(2014: 1.696 - IF, 141 - H-index, 0.232 - IF 5y, 0.930 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
4. VATAŠČINOVÁ, Tatiana - PIPOVÁ, Monika - FRAQUEZA, Maria Joao - MAĽA, Pavel - DUDRIKOVÁ, Eva - DRÁŽOVSKÁ, Monika - LAUKOVÁ, Andrea. Short communication: Antimicrobial potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from Slovak raw sheep milk cheeses. In: Journal of Dairy Science. 2020. ISSN 0022-0302, Vol. 103, no. 8 (2020), p. 6900-6903.
(2020: 4.034 - IF, 191 - H-index, 4.354 - IF 5y, 1.483 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
5. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. VATAŠČINOVÁ, Tatiana - PIPOVÁ, Monika - FRAQUEZA, Maria Joao - MAĽA, Pavel - DUDRIKOVÁ, Eva - DRÁŽOVSKÁ, Monika - LAUKOVÁ, Andrea. Short communication: Antimicrobial potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from Slovak raw sheep milk cheeses. In: Journal of Dairy Science. 2020. ISSN 0022-0302, Vol. 103, no. 8 (2020), p. 6900-6903.
(2020: 4.034 - IF, 191 - H-index, 4.354 - IF 5y, 1.483 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
2. REGECOVÁ, Ivana - PIPOVÁ, Monika - JEVINOVÁ, Pavlína - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris. Quality and mycobiota composition of stored eggs. In: Italian Journal of Food Science. 2020. ISSN 1120-1770, Vol. 32, no. 3 (2020), p. 540-561.
(2020: 0.875 - IF, 33 - H-index, 1.209 - IF 5y, 0.281 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
3. VÝROSTKOVÁ, Jana - PIPOVÁ, Monika - SEMJON, Boris - JEVINOVÁ, Pavlína - REGECOVÁ, Ivana - MAĽOVÁ, Jana. Antibacterial effects of hydrogen peroxide and caprylic acid on selected foodborne bacteria. In: Polish Journal of Veterinary Sciences. 2020. ISSN 1505-1773, Vol. 23, no. 3 (2020), p. 439-446.
(2020: 0.821 - IF, 27 - H-index, 1.005 - IF 5y, 0.302 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
4. DEMJANOVÁ, Soňa - JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana. Identification of Penicillium verrucosum, Penicillium commune, and Penicillium crustosum isolated from chicken eggs. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 1 (2021), art. no. 53, p. [1-14]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
5. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - PIPOVÁ, Monika - MARCINČÁK, Slavomír - LENHARDT, Ľudovít. Comparison of chemical, microbiological and histological changes in fresh, frozen and double frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : [Porovnanie chemických, mikrobiologických a histologických zmien čerstvých, zmrazených pstruhov dúhových (Oncorhynchus mykiss)] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 2 (2014), s. 157-161.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] CHIESA, Luca Maria - PAVLOVIC, Radmila - NOBILE, Maria - DI CESARE, Federica - MALANDRA, Renato - PESSINA, Davide - PANSERI, Sara. Discrimination between Fresh and Frozen-Thawed Fish Involved in Food Safety and Fraud Protection. In FOODS, 2020, vol. 9, no. 12, pp.
2. VATAŠČINOVÁ, Tatiana - PIPOVÁ, Monika - FRAQUEZA, Maria Joao - MAĽA, Pavel - DUDRIKOVÁ, Eva - DRÁŽOVSKÁ, Monika - LAUKOVÁ, Andrea. Short communication: Antimicrobial potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from Slovak raw sheep milk cheeses. In: Journal of Dairy Science. 2020. ISSN 0022-0302, Vol. 103, no. 8 (2020), p. 6900-6903.
(2020: 4.034 - IF, 191 - H-index, 4.354 - IF 5y, 1.483 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] SOHN, Hyejin - CHANG, You Hyun - YUNE, Jong Hyeok - JEONG, Chang Hee - SHIN, Dong Min - KWON, Hyuk Cheol - KIM, Do Hyun - HONG, Sung Wook - HWANG, Hyelyeon - JEONG, Jong Youn - HAN, Sung Gu. Probiotic Properties of Lactiplantibacillus plantarum LB5 Isolated from Kimchi Based on Nitrate Reducing Capability. In FOODS, 2020, vol. 9, no. 12, pp.
3. VATAŠČINOVÁ, Tatiana - PIPOVÁ, Monika - FRAQUEZA, Maria Joao - MAĽA, Pavel - DUDRIKOVÁ, Eva - DRÁŽOVSKÁ, Monika - LAUKOVÁ, Andrea. Short communication: Antimicrobial potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from Slovak raw sheep milk cheeses. In: Journal of Dairy Science. 2020. ISSN 0022-0302, Vol. 103, no. 8 (2020), p. 6900-6903.
(2020: 4.034 - IF, 191 - H-index, 4.354 - IF 5y, 1.483 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] YUE, Yue - HE, Zhujun - ZHOU, Yonghua - ROSS, R. Paul - STANTON, Catherine - ZHAO, Jianxin - ZHANG, Hao - YANG, Bo - CHEN, Wei. Lactobacillus plantarum relieves diarrhea caused by enterotoxin-producing Escherichia coli through inflammation modulation and gut microbiota regulation. In FOOD & FUNCTION. ISSN 2042-6496, 2020, vol. 11, no. 12, pp. 10362-10374.
4. POPELKA, Peter - NAGY, Jozef - PIPOVÁ, Monika - MARCINČÁK, Slavomír - LENHARDT, Ľudovít. Comparison of chemical, microbiological and histological changes in fresh, frozen and double frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : [Porovnanie chemických, mikrobiologických a histologických zmien čerstvých, zmrazených pstruhov dúhových (Oncorhynchus mykiss)] In: Acta veterinaria Brno. 2014. ISSN 0001-7213, Vol. 83, č. 2 (2014), s. 157-161.
(2014: 0.469 - IF, 36 - H-index, 0.047 - IF 5y, 0.297 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] KOUTSOUMANIS, Konstantinos - ALLENDE, Ana - ALVAREZ-ORDONEZ, Avelino - BOLTON, Declan - CHEMALY, Marianne - DAVIES, Robert - DE CESARE, Alessandra - HERMAN, Lieve - HILBERT, Friederike - LINDQVIST, Roland - NAUTA, Maarten - PEIXE, Luisa - RU, Giuseppe - SIMMONS, Marion - SKANDAMIS, Panagiotis - SUFFREDINI, Elisabetta - BEKAERT, Karen - CROPOTOVA, Janna - GARCIA, Miriam R. - MESSENS, Winy - BOVER-CID, Sara. The use of the so-called 'superchilling' technique for the transport of fresh fishery products. In EFSA JOURNAL, 2021, vol. 19, no. 1, pp.
5. VATAŠČINOVÁ, Tatiana - PIPOVÁ, Monika - FRAQUEZA, Maria Joao - MAĽA, Pavel - DUDRIKOVÁ, Eva - DRÁŽOVSKÁ, Monika - LAUKOVÁ, Andrea. Short communication: Antimicrobial potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from Slovak raw sheep milk cheeses. In: Journal of Dairy Science. 2020. ISSN 0022-0302, Vol. 103, no. 8 (2020), p. 6900-6903.
(2020: 4.034 - IF, 191 - H-index, 4.354 - IF 5y, 1.483 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] JEONG, Chang-Hee - SOHN, Hyejin - HWANG, Hyelyeon - LEE, Ho-Jae - KIM, Tae-Woon - KIM, Dong-Sub - KIM, Chun-Sung - HAN, Sung-Gu - HONG, Sung-Wook. Comparison of the Probiotic Potential between Lactiplantibacillus plantarum Isolated from Kimchi and Standard Probiotic Strains Isolated from Different Sources. In FOODS, 2021, vol. 10, no. 9, pp.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0576/17 "Śtúdium využitia nových alternatívnych metód screeningu rezíduí antibiotík v systéme kontroly kokcidiostatík a ich rezíduí v potravinách a krmivách", Doba riešenia: 2017 - 2019
2. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
3. KEGA 013UVLF-4/2021 "Tvorba študijného materiálu pre teoretickú a praktickú prípravu z predmetu – Mykológia a mykotoxikológia krmív a potravín", Doba riešenia: 2021 - 2023
4. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
5. VEGA 1/0073/22 "Hodnotenie vplyvu inovatívnych metód spracovania kávy na jej zdravotnú bezpečnosť a kvalitu", Doba riešenia: 2022 - 2024
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Univerzita v Thessaly, Fakulta veterinárneho lekárstva, Laboratórium hygieny potravín živočíšneho pôvodu, Laboratórium mikrobiológie Trikalon 224, 43 100 Karditsa, Grécko 2004 2004 Pracovný pobyt v rámci projektu pre bilaterálnu vedecko-technickú spoluprácu Štúdium patogenity kmeňov Escherichia coli O157 izolovaných zo surového mlieka a mliečnych výrobkov v Grécku a v Slovenskej republike
Università degli Studi di Perugia, Dipartimento di Medicina Veterinaria Piazza Università 1, 06123 Perugia, Taliansko 1993 1993 Individuálna mobilita Program TEMPUS 4029/92

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content