doc. MVDr. Ivona Kožárová, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Kožárová
I.2 Meno Ivona
I.3 Tituly doc. MVDr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1961
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie docent
I.8 E-mailová adresa ivona.kozarova@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/6056
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0001-9750-5715
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Vysoká škola veterinárska v Košiciach 1985 hygiena potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2004 hygiena prostredia a potravín
II.4 Titul docent Univerzita veterinárskeho lekárstva v Košiciach 2008 hygiena potravín
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
docent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2013 doteraz
odborný asistent Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 1995 2013
laborant - realizátor Jednotné roľnícke družstvo Seňa 1985 1993

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Zdokonaľovacie školenie expertov, posudzovateľov a vedúcich posudzovateľov pre skúšobná a kalibračné laboratóriá (ISO/IEC 17025:2017) a organizátorov PT (ISO/IEC 17043) Slovenská národná akreditačná služba (SNAS) 2021
Príprava expertov pre skúšobné laboratóriá pred prvým zaradením na posudzovanie Slovenská národná akreditačná služba (SNAS) 2021
Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu: Ochrana zvierat používaných na vedecké účely alebo vzdelávacie účely Inštitút výchovy a vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach 2019
Osvedčenie o získanom vzdelávaní s celoštátnou platnosťou: Anglický jazyk, Práca s počítačom a Windows III Nova Training, s.r.o. 2013

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Kontrola potravín v rámci spoločného trhutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Kontrola potravín v rámci spoločného trhutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia hydiny, vajec a zverinyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Legislatívne požiadavky na zdravotnú bezpečnosť a kvalitu potravínhygiena potravin denná forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislative requirements for health safety and food qualityhygiena potravín denná forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislative requirements for health safety and food qualityhygiena potravín externá forma anglický jazyktretíveterinárske lekárstvo
Legislatívne požiadavky na zdravotnú bezpečnosť a kvalitu potravínhygiena potravín externá forma slovenský jazyktretíveterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený
hygiena potravín (habilitačné konanie) veterinárske lekárstvo
hygiena potravín (inauguračné konanie) veterinárske lekárstvo

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 3 2
V.4.2 Počet obhájených prác 4 47 7

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Tovaroznalectvotrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Predaj potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Tovaroznalectvotrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Predaj potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Výrobná praxhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Odborná prax - Potravinárske podnikyhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Audit prevádzok na výrobu potravínhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology II. (poultry, eggs and game meat and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food hygiene and technology III. (meat, meat products and their chemical analysis)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Food inspectionvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Foodborne diseasesvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma anglický jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia potravín II. (mäso hydiny, vajcia a zverina a ich chemická analýza)všeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Odborná prax - Potravinárske podniky a bitúnkyvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Úradná kontrola potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo
Ochorenia z potravínvšeobecné veterinárske lekárstvo denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 333 84
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 20 3
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 285 73
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 102 48
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. KOŽÁROVÁ, Ivona - JUŠČÁKOVÁ, Daniela - ŠIMKOVÁ, Jana - MILKOVIČOVÁ, Mária - KOŽÁR, Martin. Effective screening of antibiotic and coccidiostat residues in food of animal origin by reliable broad-spectrum residue screening tests. In: Italian Journal of Animal Science. 2020. ISSN 1594-4077, Vol. 19, no. 1 (2020), p. 487-501.
(2020: 2.217 - IF, 37 - H-index, 2.376 - IF 5y, 0.573 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. GONDOVÁ, Zuzana - KOŽÁROVÁ, Ivona - POLÁKOVÁ, Zuzana - MAĎAROVÁ, Michaela. Comparison of four microbiological inhibition tests for the screening of antimicrobial residues in the tissues of food-producing animals : [Porovnanie štyroch mikrobiálnych inhibičných testov na skríning rezíduí antimikrobiálnych látok v tkanivách zvierat určených na produkciu potravín] In: Italian Journal of Animal Science. 2014. ISSN 1594-4077, Vol. 13, č. 4(2014), s. 728-734.
(2014: 0.718 - IF, 32 - H-index, 0.177 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
3. TKÁČIKOVÁ, Soňa - KOŽÁROVÁ, Ivona - MAČANGA, Ján - LEVKUT, Martin. Determination of lasalocid residues in the tissues of broiler chickens by liquid chromatography-tandem mass spectrometry. In: Food Additives and Contaminants - Part A. 2012. ISSN 1944-0049, Vol. 29, č. 5(2012), s. 761-769.
(2012: 2.220 - IF, 68 - H-index, 2.442 - IF 5y, 0.906 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
4. KOŽÁROVÁ, Ivona - MAČANGA, Ján - GOLDOVÁ, Mária - MAJOR, Peter - TKÁČIKOVÁ, Soňa. Detection of maduramycin residues in the tissues of chickens and pheasants by the screening test for antibiotic residues (STAR). In: Food Additives and Contaminants - Part A. 2011. ISSN 1944-0049, Vol. 28, č. 5, (2011), s. 608-618.
(2011: 1.765 - IF, 68 - H-index, 2.193 - IF 5y, 0.912 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
5. KOŽÁROVÁ, Ivona - MÁTÉ, Dionýz - HUSSEIN, Khalled - RASCHMANOVÁ, Katarína - MARCINČÁK, Slavomír - JEVINOVÁ, Pavlína. High-performance liquid chromatographic determination of sulfadimidine residues in eggs. In: Acta Veterinaria Beograd. 2004. ISSN 0567-8315, Roč. 54, č. 5-6 (2004), s. 427-435.
(2004: 0.146 - IF, 15 - H-index, 0.199 - SJR, Q4 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. KOŽÁROVÁ, Ivona - JUŠČÁKOVÁ, Daniela - ŠIMKOVÁ, Jana - MILKOVIČOVÁ, Mária - KOŽÁR, Martin. Effective screening of antibiotic and coccidiostat residues in food of animal origin by reliable broad-spectrum residue screening tests. In: Italian Journal of Animal Science. 2020. ISSN 1594-4077, Vol. 19, no. 1 (2020), p. 487-501.
(2020: 2.217 - IF, 37 - H-index, 2.376 - IF 5y, 0.573 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
2. JEVINOVÁ, Pavlína - PIPOVÁ, Monika - REGECOVÁ, Ivana - DEMJANOVÁ, Soňa - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - NAGY, Jozef - KOŽÁROVÁ, Ivona. Effect of Cladosporium cladosporioides on the composition of mycoflora and the quality parameters of table eggs during storage. In: Processes. 2021. ISSN 2227-9717, Vol. 9, no. 4 (2021), art. no. 613, p. [1-17]
(2021: 3.352 - IF, 36 - H-index, 3.338 - IF 5y, 0.474 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
3. WATKINS, Harriet Sarah - KOŽÁROVÁ, Ivona. Broad spectrum detection of antibiotic residues in poultry meat by a multi-plate assay. In: Folia veterinaria. 2019. ISSN 0015-5748, Roč. 63, č. 3 (2019), s. 9-17.
4. KRIŠOVÁ, Miriama - KOŽÁROVÁ, Ivona. Detection of residues of antimicrobial compounds in eggs by the rapid screening methods. In: Folia veterinaria. 2018. ISSN 0015-5748, Roč. 62, č. 3 (2018), s. 48-55.
5. KOŽÁROVÁ, Ivona - MARCINČÁK, Slavomír - REITZNEROVÁ, Anna - BARTKOVSKÝ, Martin - MAČANGA, Ján - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KLEMPOVÁ, Tatiana - ČERTÍK, Milan. Verification for the presence of inhibitory substances in poultry meat after the consumption of the feed mixture supplemented with fermented feed : [Overenie prítomnosti rezíduí inhibičných látok v mäse hydiny po skrmovaní kŕmnej zmesi s prídavkom fermentovaného krmiva] In: Potravinárstvo. 2016. ISSN 1337-0960, Roč. 10, č. 1(2016), s. 612-618.
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. TKÁČIKOVÁ, Soňa - KOŽÁROVÁ, Ivona - MÁTÉ, Dionýz. Liquid chromatography tandem mass spectrometry determination of maduramycin residues in the tissues of broiler chickens. In: Food Additives and Contaminants - Part A. 2010. ISSN 1944-0049, Vol. 27, č. 9 (2010), s. 1226-1232.
(2010: 2.230 - IF, 68 - H-index, 2.464 - IF 5y, 0.816 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q1 - JCR Best Q)
[1] GAO, Xiuge - TENG, Pei - PENG, Lin - JI, Hui - QIU, Yawei - LIU, Xiaoxiao - GUO, Dawei - JIANG, Shanxiang. Development and Validation of an Ultra-Performance Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry Method to Determine Maduramicin in Crayfish (Procambarus clarkii) and Evaluate Food Safety. In FOODS, 2021, vol. 10, no. 2, pp.
2. GONDOVÁ, Zuzana - KOŽÁROVÁ, Ivona - POLÁKOVÁ, Zuzana - MAĎAROVÁ, Michaela. Comparison of four microbiological inhibition tests for the screening of antimicrobial residues in the tissues of food-producing animals : [Porovnanie štyroch mikrobiálnych inhibičných testov na skríning rezíduí antimikrobiálnych látok v tkanivách zvierat určených na produkciu potravín] In: Italian Journal of Animal Science. 2014. ISSN 1594-4077, Vol. 13, č. 4(2014), s. 728-734.
(2014: 0.718 - IF, 32 - H-index, 0.177 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] SERRA-COMPTE, Albert - PIKKEMAAT, Mariel G. - ELFERINK, Alexander - ALMEIDA, David - DIOGENE, Jorge - ANTONIO CAMPILLO, Juan - LLORCA, Marta - ALVAREZ-MUNOZ, Diana - BARCELO, Damia - RODRIGUEZ-MOZAZ, Sara. Combining an effect-based methodology with chemical analysis for antibiotics determination in wastewater and receiving freshwater and marine environment. In ENVIRONMENTAL POLLUTION. ISSN 0269-7491, 2021, vol. 271, no., pp.
3. KOŽÁROVÁ, Ivona - JUŠČÁKOVÁ, Daniela - ŠIMKOVÁ, Jana - MILKOVIČOVÁ, Mária - KOŽÁR, Martin. Effective screening of antibiotic and coccidiostat residues in food of animal origin by reliable broad-spectrum residue screening tests. In: Italian Journal of Animal Science. 2020. ISSN 1594-4077, Vol. 19, no. 1 (2020), p. 487-501.
(2020: 2.217 - IF, 37 - H-index, 2.376 - IF 5y, 0.573 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] MA, Chi - WEI, Jingjing - JIANG, Kainian - YANG, Zhongzhu - YANG, Xu - YANG, Kaihua - ZHANG, Yi - ZHANG, Chang. Self-assembled micro-flowers of ultrathin Au/BiOCOOH nanosheets photocatalytic degradation of tetracycline hydrochloride and reduction of CO2. In CHEMOSPHERE. ISSN 0045-6535, 2021, vol. 283, no., pp.
4. KOŽÁROVÁ, Ivona - JUŠČÁKOVÁ, Daniela - ŠIMKOVÁ, Jana - MILKOVIČOVÁ, Mária - KOŽÁR, Martin. Effective screening of antibiotic and coccidiostat residues in food of animal origin by reliable broad-spectrum residue screening tests. In: Italian Journal of Animal Science. 2020. ISSN 1594-4077, Vol. 19, no. 1 (2020), p. 487-501.
(2020: 2.217 - IF, 37 - H-index, 2.376 - IF 5y, 0.573 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] LI, Tao - ZHANG, Shuya - ZHANG, Jiqiao - SONG, Yiping - BAO, Xiuyu - XU, Fengwen - ZHANG, Jianqin. Analysis of Serum Biochemical Indexes, Egg Quality, and Liver Transcriptome in Laying Hens Fed Diets Supplemented with Gynostemma pentaphyllum Powder. In GENES, 2021, vol. 12, no. 12, pp. Dostupné na: https://doi.org/10.3390/genes12121942.
5. KOŽÁROVÁ, Ivona - JANOŠOVÁ, Jana - MÁTÉ, Dionýz - TKÁČIKOVÁ, Soňa. Evaluation of three different microbial inhibition tests for the detection of sulphamethazine residues in the edible tissues of rabbit. In: Food Additives and Contaminants - Part A. 2009. ISSN 1944-0049, Vol. 26, č. 7 (2009), s. 978-987.
(2009: 2.131 - IF, 68 - H-index, 0.754 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
[1] LI, Shuling - ZHANG, Qiongyao - CHEN, Mengdi - ZHANG, Xuejiao - LIU, Ping. Determination of veterinary drug residues in food of animal origin: Sample preparation methods and analytical techniques. In JOURNAL OF LIQUID CHROMATOGRAPHY & RELATED TECHNOLOGIES. ISSN 1082-6076, 2020, vol. 43, no. 17-18, pp. 701-724.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
2. KEGA 015UVLF-4/2021 "Využitie digitálnych online komunikačných prostriedkov pri realizácii dištančného vzdelávania v študijnom predmete Úradná kontrola potravín", Doba riešenia: 2021 - 2023
3. APVV APVV-18-0039 "Aplikácia fermentovaných bioproduktov a humínových látok vo výžive hydiny, nový prístup ku zlepšeniu zdravia zvierat a produkcii bezpečných a funkčných potravín", Doba riešenia: 2019 - 2023
4. ŠF EÚ 313011V336 "Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood", Doba riešenia: 2019 - 2023
5. VEGA 1/0576/17 "Śtúdium využitia nových alternatívnych metód screeningu rezíduí antibiotík v systéme kontroly kokcidiostatík a ich rezíduí v potravinách a krmivách", Doba riešenia: 2017 - 2019
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
Členka Odborovej komisie v študijnom odbore potravinárstvo Fakulty biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre 2022 doteraz
Členka Komisie pre výrobnú a odbornú prax a stáže Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2019 doteraz
Členka Komisie pre výrobnú a odbornú prax a stáže Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2019 doteraz
Členka výboru Veterinárskej sekcie SSPLPVV Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV v Bratislave 2015 doteraz
Členka komisie vedeckej konferencie „Seminár doktorandov venovaný pamiatke akademika Boďu Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2007 2020
Členka / Predsedkyňa komisie Sekcie hygieny potravín a prostredia a Predsedkyňa komisie Multiodborovej sekcie študentskej vedeckej konferencie ŠVOČ Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2006 doteraz
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)
Państwowy Instytut Weterynaryjny – Państwowy Instytut Badawczy, Poľská republika Al. Partyzantów 57, 24-100 Puławy 2001 2001 vedecká spolupráca, validácia metódy a analýza vzoriek

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
Lektorské pôsobenie v atestačnej príprave na atestačnú skúšku 1. stupňa v odbore Hygiena produktov živočíšneho pôvodu (Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov Košice); Vysokoškolský učiteľ sprevádzajúci študentov UVLF v Košiciach na medzinárodných kongresoch a študentských vedeckých konferenciách; Študijný poradca (študijný program hygiena potravín)
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content