Mgr. Martin Bartkovský, PhD.

Dátum poslednej aktualizácie: 23. 10. 2023

I. Základné údaje
I.1 Priezvisko Bartkovský
I.2 Meno Martin
I.3 Tituly Mgr. , PhD.
I.4 Rok narodenia 1990
I.5 Názov pracoviska Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
I.6 Adresa pracoviska Komenského 73, 041 81 Košice, Slovenská republika
I.7 Pracovné zaradenie odborný asistent
I.8 E-mailová adresa martin.bartkovsky@uvlf.sk
I.9 Hyperlink na záznam osoby v Registri zamestnancov vysokých škôl https://www.portalvs.sk/regzam/detail/31719
I.10 Názov študijného odboru, v ktorom osoba pôsobí na vysokej škole veterinárske lekárstvo
I.11 ORCID iD 3 https://orcid.org/0000-0002-9205-4289
3 Nepovinná položka.

II. Vysokoškolské vzdelanie a ďalší kvalifikačný rast
II.a Názov vysokej školy alebo inštitúcie II.b Rok II.c Odbor a program
II.1 VŠ vzdelanie prvého stupňa Univerzita Veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2013 bezpečnosť krmív a potravín
II.2 VŠ vzdelanie druhého stupňa Univerzita Veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2015 trh a kvalita potravín
II.3 VŠ vzdelanie tretieho stupňa Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 2020 hygiena potravín
II.4 Titul docent
II.5 Titul profesor
II.6 Titul DrSc.

III. Súčasné a predchádzajúce zamestnania
III.a Zamestnanie-pracovné zaradenie III.b Inštitúcia III.c Časové vymedzenie
Univerzita Veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach 0000 doteraz

IV. Rozvoj pedagogických, odborných, jazykových, digitálnych a iných zručností
IV.a Popis aktivity, názov kurzu (ak išlo o kurz), iné IV.b Názov inštitúcie IV.c Rok
Senzorické hodnotenie vína Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej Republiky 2017
Ochrana zvierat používaných na vedecké alebo vzdelávacie účely Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov 2015

V. Prehľad aktivít v rámci pedagogického pôsobenia na vysokej škole
V.1. Prehľad zabezpečovaných profilových študijných predmetov v aktuálnom akademickom roku podľa študijných programov
V.1.a Názov profilového predmetu V.1.b Študijný program V.1.c Stupeň V.1.d Študijný odbor
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Kontrola potravín v rámci spoločného trhutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Kontrola potravín v rámci spoločného trhutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a technológia mäsahygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

V.2. Prehľad o zodpovednosti za uskutočňovanie, rozvoj a zabezpečenie kvality študijného programu alebo jeho časti na vysokej škole v aktuálnom akademickom roku 4
V.2.a Študijný program V.2.b Stupeň V.2.d Študijný odbor
4 Podľa čl. 6 odsek 4 Štandardov pre študijný program.

V.3. Prehľad o zodpovednosti za rozvoj a kvalitu odboru habilitačného konania a inauguračného konania v aktuálnom akademickom roku
V.3.a Názov odboru habilitačného konania a inauguračného konania V.3.b Študijný odbor, ku ktorému je priradený

V.4. Prehľad vedených záverečných prác
V.4.a Bakalárske (prvý stupeň) V.4.b Diplomové (druhý stupeň) V.4.c Dizertačné (tretí stupeň)
V.4.1 Počet aktuálne vedených prác 0 2 0
V.4.2 Počet obhájených prác 0 2 0

V.5. Prehľad zabezpečovaných ostatných študijných predmetov podľa študijných programov v aktuálnom akademickom roku
V.5.a Názov predmetu V.5.b Študijný program V.5.c Stupeň V.5.d Študijný odbor
Zdravotná bezpečnosť a kvalita potravín z biotechnologickej výrobybezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Systémy riadenia kvality potravínbezpečnosť krmív a potravín denná forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Zdravotná bezpečnosť a kvalita potravín z biotechnologickej výrobybezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Systémy riadenia kvality potravínbezpečnosť krmív a potravín externá forma slovenský jazykprvýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Spoločná poľnohospodárska politikatrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Pestovanie a kvalita čerstvého ovocia a zeleninytrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Technológia výroby a kvalita mäsa a mäsových výrobkovtrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín rastlinného pôvodutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodutrh a kvalita potravín denná forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Spoločná poľnohospodárska politikatrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín rastlinného pôvodutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Biotechnologická výroba a kvalita potravíntrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Pestovanie a kvalita čerstvého ovocia a zeleninytrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Systém riadenia kvality potravín živočíšneho pôvodutrh a kvalita potravín externá forma slovenský jazykdruhýveterinárske lekárstvo
Hygiena a spracovanie vedľajších potravinárskych produktovhygiena potravín denná forma slovenský jazykspájajúci 1. a 2.veterinárske lekárstvo

VI. Prehľad výsledkov tvorivej činnosti
VI.1. Prehľad výstupov tvorivej činnosti a ohlasov na výstupy tvorivej činnosti
VI.1.a Celkovo VI.1.b Za posledných šesť rokov
VI.1.1 Počet výstupov tvorivej činnosti 151 120
VI.1.2 Počet výstupov tvorivej činnosti registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus 20 16
VI.1.3 Počet ohlasov na výstupy tvorivej činnosti 54 54
VI.1.4 Počet ohlasov registrovaných v databázach Web of Science alebo Scopus na výstupy tvorivej činnosti 45 45
VI.1.5 Počet pozvaných prednášok na medzinárodnej a národnej úrovni 1 1

VI.2. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti 5
1. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - TUREK, Peter - BARIČIČOVÁ, Viera. Effect of wine maturing on the colour and chemical properties of Chardonnay wine. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 4 (2020), p. 223-228.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
2. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - OČENÁŠ, Peter - MARCINČÁK, Slavomír - ŠPAKOVSKÁ, Eva. Vplyv rôznych podmienok zrenia vína na vybrané chemické parametre vína Chardonnay : [Effect of different conditions of wine maturation on selected chemical properties of Chardonnay wine] In: L. Lenfeldovy a Höklovy dny - Hygiena a technologie potravin : Sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021, Brno. 1. vyd. Brno : VFU, 2021. ISBN 978-80-7305-859-3, online, s. 89-93.
3. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - REITZNEROVÁ, Anna - KOŽÁROVÁ, Ivona - NAĎ, Pavel - MARCINČÁK, Slavomír. Rozkladné zmeny tukov a kvalita mäsa brojlerových kurčiat po skrmovaní humínových látok a fermentovaného produktu : [Effect of degradation changes after feeding with humic substances and fermented product on broiler fat and meat] In: Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XIV.. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. ISBN 978-80-8077-711-1, s. 115-118.
4. BARTKOVSKÝ, Martin - KORIMOVÁ, Jana. Mechanizmy obchodovania v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ : [Trade mechanisms under the EU´s common agricultural policy] Rec. Karolína Červená, Iveta Wienerová. 1. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-691-6, 117 s. [6,23AH]
5. BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - MASKAĽOVÁ, Iveta - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan - MOLNÁR, Ladislav - MARCINČÁK, Slavomír. The use of fermented feed in broiler diet : [Využitie fermentovaného krmiva v diete brojlerov] In: NutriNET 2018 : Proceedings of reviewed scientific papers, May 24-25, 2018, Brno. 1. vyd. Brno : Mendelova univerzita, 2018. ISBN 978-80-7509-600-5, s. 12-19.
5 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.3. Najvýznamnejšie výstupy tvorivej činnosti za ostatných šesť rokov 6
1. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - MARCINČÁK, Slavomír - TUREK, Peter - BARIČIČOVÁ, Viera. Effect of wine maturing on the colour and chemical properties of Chardonnay wine. In: Czech Journal of Food Sciences. 2020. ISSN 1212-1800, Vol. 38, no. 4 (2020), p. 223-228.
(2020: 1.279 - IF, 42 - H-index, 1.829 - IF 5y, 0.363 - SJR, Q3 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q)
2. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - OČENÁŠ, Peter - MARCINČÁK, Slavomír - ŠPAKOVSKÁ, Eva. Vplyv rôznych podmienok zrenia vína na vybrané chemické parametre vína Chardonnay : [Effect of different conditions of wine maturation on selected chemical properties of Chardonnay wine] In: L. Lenfeldovy a Höklovy dny - Hygiena a technologie potravin : Sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021, Brno. 1. vyd. Brno : VFU, 2021. ISBN 978-80-7305-859-3, online, s. 89-93.
3. BARTKOVSKÝ, Martin - SEMJON, Boris - REITZNEROVÁ, Anna - KOŽÁROVÁ, Ivona - NAĎ, Pavel - MARCINČÁK, Slavomír. Rozkladné zmeny tukov a kvalita mäsa brojlerových kurčiat po skrmovaní humínových látok a fermentovaného produktu : [Effect of degradation changes after feeding with humic substances and fermented product on broiler fat and meat] In: Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XIV.. 1. vyd. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. ISBN 978-80-8077-711-1, s. 115-118.
4. BARTKOVSKÝ, Martin - KORIMOVÁ, Jana. Mechanizmy obchodovania v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ : [Trade mechanisms under the EU´s common agricultural policy] Rec. Karolína Červená, Iveta Wienerová. 1. vyd. Košice : UVLF, 2020. ISBN 978-80-8077-691-6, 117 s. [6,23AH]
5. BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - MASKAĽOVÁ, Iveta - TIMKOVIČOVÁ LACKOVÁ, Petra - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan - MOLNÁR, Ladislav - MARCINČÁK, Slavomír. The use of fermented feed in broiler diet : [Využitie fermentovaného krmiva v diete brojlerov] In: NutriNET 2018 : Proceedings of reviewed scientific papers, May 24-25, 2018, Brno. 1. vyd. Brno : Mendelova univerzita, 2018. ISBN 978-80-7509-600-5, s. 12-19.
6 Maximálne päť najvýznamnejších výstupov za ostatných šesť rokov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.4. Najvýznamnejšie ohlasy na výstupy tvorivej činnosti 7
1. MARCINČÁK, Slavomír - KLEMPOVÁ, Tatiana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ZDOLEC, Nevijo - POPELKA, Peter - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan. Effect of fungal solid-state fermented product in broiler chicken nutrition on quality and safety of produced breast meat. In: BioMed Research International. 2018. ISSN 2314-6133, Vol. 2018(2018), art.no. 2609548.
(2018: 2.197 - IF, 109 - H-index, 2.885 - IF 5y, 0.795 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[3] LACKOVÁ, Zuzana - ZIGO, František - FARKAŠOVÁ, Zuzana. Effect of xanthohumol added to diet on blood biochemistry in Japanese quails. In Asian Journal of Agriculture and Food Sciences. ISSN 2321-1571, 2021, vol. 9, no. 6, p. 215-219. Dostupné na internete: .
2. MARCINČÁK, Slavomír - KLEMPOVÁ, Tatiana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ZDOLEC, Nevijo - POPELKA, Peter - MAČANGA, Ján - ČERTÍK, Milan. Effect of fungal solid-state fermented product in broiler chicken nutrition on quality and safety of produced breast meat. In: BioMed Research International. 2018. ISSN 2314-6133, Vol. 2018(2018), art.no. 2609548.
(2018: 2.197 - IF, 109 - H-index, 2.885 - IF 5y, 0.795 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q3 - JCR Best Q)
[1] SUGIHARTO, S. - WIDIASTUTI, E. - ISROLI, I. - YUDIARTI, T. - SARTONO, T. A. - WAHYUNI, H. I. Breast meat characteristics of broilers fed fermented mixture of cassava pulp and Moringa oleifera leaf meal. In JOURNAL OF THE INDONESIAN TROPICAL ANIMAL AGRICULTURE. ISSN 2087-8273, 2020, vol. 45, no. 2, pp. 103-114.
3. SEMJON, Boris - MARCINČÁKOVÁ, Dana - KORÉNEKOVÁ, Beáta - BARTKOVSKÝ, Martin - NAGY, Jozef - TUREK, Peter - MARCINČÁK, Slavomír. Multiple factorial analysis of physicochemical and organoleptic properties of breast and thigh meat of broilers fed a diet supplemented with humic substances. In: Poultry Science. 2020. ISSN 0032-5791, Vol. 99, no. 3 (2020), p. 1750-1760.
(141 - H-index, 1.072 - SJR, Q1 - SJR Best Q)
[1] STEPCHENKO, Lilia - DYOMSHYNAZ, Olga - USHAKOVA, Galyna. The Impact of the Humate Nature Feed Additives on the Antioxidative Status of Erythrocytes, Liver, and Muscle in Chickens, Hens, and Gerbils. In BIOINTERFACE RESEARCH IN APPLIED CHEMISTRY. ISSN 2069-5837, 2021, vol. 11, no. 5, pp. 13202-13213.
4. MUDROŇOVÁ, Dagmar - KARAFFOVÁ, Viera - PEŠULOVÁ, Terézia - KOŠČOVÁ, Jana - CINGEĽOVÁ MARUŠČÁKOVÁ, Ivana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ŠEVČÍKOVÁ, Zuzana - MARCINČÁK, Slavomír. The effect of humic substances on gut microbiota and immune response of broilers. In: Food and Agricultural Immunology. 2020. ISSN 0954-0105, Vol. 31, no. 1 (2020), p. 137-149.
(2020: 3.101 - IF, 33 - H-index, 2.573 - IF 5y, 0.702 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[2] NAĎ, Pavel - MARCIN, Andrej - BUJŇÁK, Lukáš - SKALICKÁ, Magdaléna - GANCARČÍKOVÁ, Soňa. Evaluation of the growth performance and some blood parameters in broilers with the addition of humic substances in the diet. In Acta Fytotechnica et Zootechnica. ISSN 1335258X, 2021-01-01, 24, pp. 150-154.
5. MUDROŇOVÁ, Dagmar - KARAFFOVÁ, Viera - PEŠULOVÁ, Terézia - KOŠČOVÁ, Jana - CINGEĽOVÁ MARUŠČÁKOVÁ, Ivana - BARTKOVSKÝ, Martin - MARCINČÁKOVÁ, Dana - ŠEVČÍKOVÁ, Zuzana - MARCINČÁK, Slavomír. The effect of humic substances on gut microbiota and immune response of broilers. In: Food and Agricultural Immunology. 2020. ISSN 0954-0105, Vol. 31, no. 1 (2020), p. 137-149.
(2020: 3.101 - IF, 33 - H-index, 2.573 - IF 5y, 0.702 - SJR, Q1 - SJR Best Q, Q2 - JCR Best Q)
[1] RASIDI, Rasidi - JUSADI, Dedi - SETIAWATI, Mia - YUHANA, Munti - ZAIRIN, Muhammad - SUGAMA, Ketut. Dietary Supplementation of humic acid in the Feed of juvenile asian seabass, Lates calcarifer to counteract possible negative effects of Cadmium Accumulation on Growth and Fish Well-being when Green Mussel (Perna viridis) is used as a Feed ingredient. In AQUACULTURE RESEARCH. ISSN 1355-557X, 2021, vol. 52, no. 6, pp. 2550-2568.
7 Maximálne päť najvýznamnejších ohlasov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.

VI.5. Účasť na riešení (vedení) najvýznamnejších vedeckých projektov alebo umeleckých projektov za posledných šesť rokov 8
1. VEGA 1/0073/22 "Hodnotenie vplyvu inovatívnych metód spracovania kávy na jej zdravotnú bezpečnosť a kvalitu", Doba riešenia: 2022 - 2024
2. Erasmus+ 2020-1-SK01-KA203-078333 "ERASMUS+ 2020-1- SK01-KA203-078333_FOODINOVO", Doba riešenia: 2021 - 2023
3. VEGA 1/0156/21 "Aplikácia viacnásobnej faktorovej analýzy na kvalitatívne a kvantitatívne ukazovatele vyrobeného vína pre dosiahnutie zníženia obsahu biogénnych amínov", Doba riešenia: 2021 - 2024
4. APVV APVV-18-0039 "Aplikácia fermentovaných bioproduktov a humínových látok vo výžive hydiny, nový prístup ku zlepšeniu zdravia zvierat a produkcii bezpečných a funkčných potravín", Doba riešenia: 2019 - 2023
8 Maximálne päť najvýznamnejších projektov, ak je VUPCH prílohou žiadosti. Okrem názvu a stučnej charakteristiky projektu sa uvádza druh účasti (v slovenskom aj anglickom jazyku), ak je možné, hyperlink na projekt a jeho výstupy a ohlasy.

VII. Prehľad aktivít v organizovaní vysokoškolského vzdelávania a tvorivých činností 9
VII.a Aktivita, funkcia VII.b Názov inštitúcie, grémia VII.c Časové vymedzenia pôsobenia
9 Napr. akademické funkcie, členstvá v redakčných radách a vo vedeckých, odborných a profesijných spoločnostiach.

VIII. Prehľad zahraničných mobilít a pôsobenia so zameraním na vzdelávanie a tvorivú činnosť v študijnom odbore
VIII.a Názov inštitúcie VIII.b Sídlo inštitúcie VIII.c Obdobie trvania pôsobenia/pobytu (uviesť dátum odkedy dokedy trval pobyt) VIII.d Mobilitná schéma, pracovný kontrakt, iné (popísať)

IX. Iné relevantné skutočnosti 10
IX.a Ak je to podstatné, uvádzajú sa iné aktivity súvisiace s vysokoškolským vzdelávaním alebo s tvorivou činnosťou
Technológ záujmového klubu Hygiena Alimentorum pri UVLF.
10 Maximálne 1800 znakov, ak je VUPCH prílohou žiadosti.
Skip to content